Vacatures-bij-Halt-Vacatures

Stichting Halt zoekt een Stafmedewerker Finance & Control

18 april 2023

Alle blogs

In gesprek met Erwin Rietbergen, Business Controller en Monique Goossensen, Medewerker HR/Salarisadministratie.

Maatschappelijke betrokkenheid

Stichting Halt helpt jongeren bewust te worden van gedrag, investeert in sociale weerbaarheid, ondersteunt hen bij het maken van keuzes en gunt alle jongeren een kansrijke toekomst. Dat doen zij voor én met jongeren, verzorgers en andere betrokken partners.

Hun missie? Werken aan een veilige en positieve samenleving, waarin jongeren opgroeien tot verantwoordelijke en zelfstandige volwassenen. Die de kans krijgen om hun talenten verder te ontwikkelen. Ook als stafmedewerker draag je dus indirect bij aan een mooie toekomst voor jongeren in Nederland.

Maar Halt heeft een bredere rol dan dat. Ze zijn heel actief op het gebied van preventie zoals het project ‘Halt in de wijk’. Ze geven voorlichting op scholen, gaan in gesprek met ouders en kijken samen met jongeren en ouders naar oplossingen voor een leefbare wijk.

Erwin: “Het gaat niet alleen maar om de bewustwording van bepaald gedrag, we willen meer betekenen voor jongeren en de samenleving. Daardoor investeren we in preventie en ontwikkelen we steeds nieuwe producten.”

Halt in ontwikkeling

Het bedrijf zit midden in een transitiefase. Sinds 1,5 jaar zijn ze druk bezig met een professionaliseringsslag. De rol van de afdeling Finance & Control verschuift van dienend naar een actieve, betrokken rol. Er is veel vraag en behoefte naar uitgebreide sturingsinformatie. Ook de systemen kunnen een update gebruiken. Het mag en kan allemaal efficiënter. Het jaarplan reikt verder dan het aankomende jaar. Het MT kijkt veel verder. Wat willen we over 5 jaar bereikt hebben?

Erwin: “Er is hier geen dag hetzelfde. Je hebt continu met veranderingen te maken. Topsport.”

Daar moet je als nieuwe stafmedewerker van houden. Want naast dat je een registrerende, analyserende functie hebt, zoekt Halt iemand die zich bij veranderingen als een vis in het water voelt en graag meedenkt over toekomstige ontwikkelingen van de afdeling en daar ook op inspeelt. “Het is echt een ontwikkelbaan. En je bent nooit uitgeleerd. Het helpt dat je meegroeit met de organisatie”, zegt Erwin.

We doen het echt samen. Denken mee, stemmen regelmatig met elkaar af en als ik ergens goedkeuring voor nodig heb, overleg ik met mijn leidinggevende. We spreken elkaar bijna dagelijks via Teams. Dat is toch het nieuwe bellen”

Teamwork

Waarom Halt? Een relatief jong bedrijf, waar met plezier hard wordt gewerkt en je nergens alleen voor staat. Er hangt geen ‘maatpakken-cultuur’, de werksfeer is informeel én de organisatie investeert graag in de ontwikkeling van medewerkers. Jouw kwaliteiten, innovatieve ideeën en verfrissende energie dragen indirect bij aan een kansrijke toekomst voor jongeren waarin zij de ruimte krijgen om te leren van fouten. Als je daar een goed gevoel bij krijgt, dan zit je bij deze organisatie goed. Daarnaast word je in deze nieuwe functie flink uitgedaagd. Er liggen veel kansen en mogelijkheden om de afdeling naar een volgende level te tillen.

Monique: “Ik vind de afwisseling in mijn werk heel belangrijk én dat ik ervoor zorg dat de lonen op tijd worden betaald. Dat geeft altijd een goed gevoel.”

Op dinsdag zit het team Finance & Control met elkaar op kantoor waar ze het goed naar hun zin hebben. Er is tijd voor gezelligheid en je bent vrij om je eigen tijd in te delen. Dat vertrouwen is er. Sinds een aantal jaren zijn er minder lagen in de organisatie waardoor zelfsturende teams zijn gecreëerd. “We doen het echt samen. Denken mee, stemmen regelmatig met elkaar af en als ik ergens goedkeuring voor nodig heb, overleg ik met mijn leidinggevende. We spreken elkaar bijna dagelijks via Teams. Dat is toch het nieuwe bellen”, zegt Monique met een lach.

Hoofd Administratie

Dat is de nieuwe stafmedewerker Finance. Je bent het gezicht van de afdeling. “Het is echt een hele leuke baan. Je bent een spin in het web en krijgt van alles wat mee. Als ‘baas van de boekhouding’ weet je cijfermatig van de hoed en de rand. En weet je ook welke pet je wanneer op zet.” Je bent sparringpartner, bepaalt waar de budgetten naartoe gaan, hebt een heldere visie op ontwikkelingen, houdt de projectcontrol en -administratie goed in de gaten, gaat het gesprek aan én waar nodig stroop je de mouwen op en werk je mee. Halt zoekt iemand die makkelijk contact maakt, een luisterend oor heeft, maar ook in verbinding kan blijven als je keuzes bij veranderingen moet uitleggen.

Ben je pragmatisch? Communicatief? Kun je snel schakelen? Heb je oog voor vernieuwingen? En vooral: heb je zin in een hele leuke uitdaging waarin je indirect maatschappelijk betrokken bent? Aarzel niet en reageer op de vacature!

Klik hier voor de vacature.

Philip portret 2


Neem contact op met  
Philip Ties

06-10094770

 

 

Sascha Geven

Neem contact op met 
Sascha Geven

06-81408677