Wiebe Boonstra 2

Sturen op proces of mensgericht leidinggeven? Wiebe Boonstra is op ontdekkingsreis

20 januari 2020

Alle blogs

Wiebe Boonstra is werkzaam als finance professional bij Finanxe en begon zijn eerste opdracht bij Antea Group in Heerenveen als Salarisadministrateur. Hierna kreeg hij de kans om als Coördinator Salarisadministratie te starten bij Xelvin. Een nieuwe rol voor Wiebe, waar hij met veel enthousiasme zich op gestort heeft. Waar hij voorheen op inhoud aan het sturen was, stuurt hij nu de mensen aan en dat vraagt om een andere aanpak. We zijn benieuwd hoe het hem bevalt en gaan in gesprek. 

 

LogoPrettige werksfeer

Xelvin is de specialist in het detacheren van technici met vestigingen door heel het land. Wiebe begon vorig jaar zomer met zijn opdracht. Wiebe: "Xelvin is een heel laagdrempelige organisatie met een informele cultuur. Dat spreekt mij erg aan omdat ik van korte lijnen houd en mij prettig voel binnen deze cultuur. Iedereen wordt gelijk behandeld en er heerst een open sfeer. Daarnaast is Xelvin een bedrijf dat graag kansen aan mensen geeft, kijk naar mij bijvoorbeeld. Ik had nog geen ervaring met het leidinggeven aan een team, maar heb de kans gekregen.”

In transitie

Wiebe Boonstra - Interim Finance ProfessionalWiebe: “We zijn momenteel bezig met de transitie naar een Service Desk. Dit doen we omdat we van mening zijn dat we op die manier Xelvin het beste kunnen ondersteunen. Dat willen we doen vanuit Eindhoven en Groningen. Zodat we goed in contact staan met de Consultants binnen de verschillende kantoren in het land. Voorheen kwam de financiële ondersteuning alleen vanuit Groningen. In Eindhoven is de nieuwe Service Desk al van start gegaan en in Groningen zitten we midden in die transitie. Daarbij gaat gepaard dat we in een nieuw backoffice software systeem gaan werken.”

Ontdekkingsreis

Van nature stuurt Wiebe op processen, maar hij heeft altijd de deur naar zijn ambitie om teamleider te worden op een kier laten staan. Wiebe: “Ik wil ontdekken of ik teamleider of projectleider ben. Of ik mensen wil aansturen of op processen stuur. Toen de kans voorbij kwam om op interim basis als Coördinator Salarisadministratie te beginnen bij Xelvin heb ik die met beide handen aangepakt. Een geweldige kans! "

"Als je zoekende bent, zoals ik, geeft Finanxe je alle ruimte om jezelf te ontdekken. Je krijgt de mogelijkheid om bij verschillende organisaties te kijken en te ontdekken wat bij je past. Maar ook voor mensen die al een geruime tijd in het vak zitten en soms ‘stil staan’ zoals ze dat wel noemen, is het ideaal om als Interim Finance Professional aan de slag te gaan. Je hebt namelijk wel de vastigheid van een contract, maar kan gaan ontdekken hoe het er bij andere organisaties aan toe gaat."

Ik wil graag ontdekken of ik teamleider of projectleider ben

Persoonlijke ontwikkeling

"Voorheen was ik werkzaam als ZZP’er bij Antea, maar ik was op zoek naar meer zekerheid omdat mijn vrouw zwanger was. Ik kwam in contact met Consultant Mark Naberman van Finanxe en na een goed gesprek besloot ik de overstap te maken. Ik bleef bij Antea, het enige verschil was dat Finanxe de factuur stuurde in plaats van ikzelf. Dat gaf mij naast zekerheid ook rust.

Kopie van Ontwerp zonder titelDe overgang ging heel natuurlijk, vooral doordat het contact met de Consultants heel goed is en er alle mogelijkheid is om jezelf te ontplooien. Bij Finanxe krijg ik ondersteuning in mijn persoonlijke ontwikkeling en dat is erg prettig. Dat zie ik als een meerwaarde nu ik op interim basis werk. Zo heb ik binnenkort een gesprek met Nienke Kuik van onze afdeling HR & Development en gaan we samen kijken naar mijn ontwikkeling als professional. Ik heb mijzelf als salarisadministrateur de afgelopen jaren kunnen ontwikkelen, het komende jaar wil ik meer focus op mijn managementcompetenties. Ik wil meer vanuit het persoonlijke aspect gaan denken. Naast het feit dat Nienke mij daarbij helpt wil ik het grote netwerk van finance professionals bij Finanxe gebruiken voor deze ontwikkeling. Ik kan bijvoorbeeld via ons eigen intranet andere professionals vragen hoe zij met bepaalde vraagstukken omgaan. Er is zoveel kennis in huis en daar wil ik gebruik van maken."