TanatexSfeerfoto

TANATEX Chemicals B.V. zoekt een ambitieuze Business Controller in Ede

18 januari 2019

Alle blogs

Wil jij als Business controller onderdeel uitmaken van een internationale organisatie en ben je toe aan een tweede of derde stap in je carrière? Voor onze klant, Tanatex Chemicals, zijn wij op zoek naar een ambitieuze Business Controller in Ede. We spraken Group Controller Eelco van Dolderen om meer te weten te komen over het reilen en zeilen binnen Tanatex en de collega die hij zoekt.

Hoe is Finance georganiseerd binnen Tanatex?

FotoEelcoIn het totaal zijn er ongeveer 20 collega’s betrokken bij de financiële zaken binnen Tanatex. Afgelopen maand is de nieuwe Chief Financial Officer (CFO) gestart. Hij is mijn directe leidinggevende. Dan zijn er aan aantal entiteiten, verdeeld over de regio’s, die worden vertegenwoordigd door de Finance Managers. Onder hen vallen de accountants en debiteuren- en crediteurenbeheerders. Samen met de nieuwe collega (Business Controller) zorg ik voor de gehele Global finance zaken. Dan moet je denken aan budgetteren en forecasten, rapportages, transfer pricing, analyses, etcetera.”


Hoe ziet een gemiddelde werkweek voor de Business Controller eruit?
 

“Enerzijds is de Business Controller druk bezig met het maken van analyses, vanachter zijn of haar bureau. Klopt de data in het systeem, is de informatie volledig, wat zie ik eigenlijk precies? Waar zijn er verbeteringen mogelijk? Dit vertaal je naar de business om samen te sparren over verbetermogelijkheden. Je hebt dus regelmatig contact met de verkopers, de General Manager, IT’ers en natuurlijk met de andere finance collega’s. Afhankelijk van plannen die daar worden bedacht bouw je mee aan de verdere opbouw van Tanatex. Nu ik er zo over vertel realiseer ik me dat het een zeer veelzijdige functie is.”


Hoe staat het eigenlijk met de verantwoordelijkheid en vrijheid in deze functie?
 

“Voor alle medewerkers binnen Tanatex geldt dat zij hun eigen verantwoordelijkheid krijgen, waarbij ook allerlei initiatieven worden aangenomen en ondersteund. De Business Controller die we zoeken krijgt ook de verantwoordelijkheid over bepaalde onderwerpen en daarin krijgt hij of zij de ruimte om dat aan te pakken. Het is niet zo dat de nieuwe collega een opdrachtenlijst krijgt met taken die moeten worden opgepakt, maar wel een lijst met resultaten die nodig zijn. De Business Controller kan zelf bepalen hoe hij deze resultaten denkt te behalen en daar verder vorm aan geeft. Dus ja: Een baan vol vrijheid en verantwoordelijkheid.”

En de afwisseling in deze baan, hoe is het daarmee gesteld?
 

“Zoals ik net al aangaf is het een baan waarbij je én regelmatig achter je bureau zit én veel samenwerkt met collega’s. Die samenwerking kan telefonisch, via skype, tijdens vergaderingen of persoonlijk. Hier in Ede spreken we onderling vooral Nederlands met elkaar, maar ik heb ook regelmatig contact met Azië en Argentinië en dat zal voor de nieuwe collega niet anders zijn. Naast alle digitale vormen van contact hebben we jaarlijks een bijeenkomst met de CFO, alle Finance Managers, met mij en natuurlijk met de Business Controller. We ontmoetten elkaar de afgelopen jaren bijvoorbeeld in Amsterdam, maar ook in India en China. Dan gaan we meestal ook even langs op kantoor of we doen wat in de stad. Zo krijgt je toch wat van elkaars culturen mee, dat vind ik heel gaaf.”

Wat voor type is jullie nieuwe collega?
 

“Dat vind ik een lastige vraag, maar ik denk dat de nieuwe collega in elk geval leergierig, enthousiast, gedreven, sociaal, gestructureerd moet zijn. Een fijne persoonlijkheid, iemand die gemakkelijk communiceert met anderen en plezier heeft in het werk, dat is denk ik het belangrijkst. Bij voorkeur iemand die een tweede of derde stap in zijn of haar carrière wil maken.”


Waarom is Tanatex een mooie organisatie om voor te werken?

“Ondanks dat het een kleine organisatie is, is Tanatex global. Alle facetten die je terugziet bij grote multinationals zoals Friesland Campina en Unilever komen hier terug, maar op kleinere schaal zodat je het allemaal kunt zien. Je bent van A tot Z betrokken bij de processen. Verder is Tanatex niet alleen ‘breed’ in de zin van de wereldwijde aanpak, maar ook ‘breed’ omdat we hier alles doen. Van het kopen, tot het produceren, tot opslag en uiteindelijk de verkoop.”

Egeria-logo-tanatex-chemicalsTanatex Chemicals is baanbrekend met ultramoderne oplossingen voor textielverwerking, variërend van voorbehandeling tot afwerking. Via een wereldwijd netwerk van kantoren, agentschappen en distributeurs ondersteunt Tanatex haar klanten over de hele wereld met geavanceerde, kwalitatieve natverwerkingsproducten en een hoog niveau van technische service op maat. Al bijna 60 jaar heeft Tanatex bewezen een betrouwbare en innovatieve partner te zijn.
 

Sinds 2016 is Tanatex onderdeel van Transfar Chemicals. De geavanceerde producten van Tanatex zijn gebaseerd op de nieuwste trends en eisen in de hedendaagse (technische) textiel- en tapijtverwerkende industrie. Tanatex verkoopt geen loutere producten; zij bieden doelgerichte oplossingen. Met een eco-vriendelijke manier van denken, zijn Tanatex-experts degenen om in de gaten te houden

Jeroen Daalmeijer - Managing Consultant - Finanxe Heb jij zin om als Business controller aan de slag te gaan bij Tanatex Chemicals? Bekijk de vacature en neem voor meer informatie contact op met Jeroen Daalmeijer via of 06- 100 01 799.