Bedrijfsbezoek Gazelle door Finanxe

Terugblik: Finanxe Academy op bezoek bij de Koninklijke Gazelle fabriek

21 december 2018

Alle blogs

Afgelopen week waren we met onze collega’s van de Finanxe Academy op bezoek bij de Koninklijke Gazelle fabriek in Dieren. Vandaan blikken we met drie deelnemers terug op deze toffe dag.

Lotte

Lotte Schrijer trapt af: “De dag begon met een rondleiding door de fabriek van Gazelle. Wat mij opviel was dat Gazelle veel handmatige werkzaamheden uitvoert voor het maken van fietsen. Dit vanwege het uniek zijn en het willen afleveren van de perfecte fiets. Van te voren verwachtte ik dat het gehele proces bijna automatisch zou gaan maar dit was niet het geval. Ik vond het bijzonder om te zien hoe perfectionistisch de medewerkers te werk gingen.
 
Naast een rondleiding door de fabriek gingen we eigenlijk weer de schoolbanken in. De businesscontroller legde ons uit hoe de kostprijsmethodiek/-verdeling toegepast wordt binnen Gazelle. Tijdens onze studie heb je het theoretische gedeelte geleerd en ik vond het nu juist leerzaam om deze methode in de praktijk toegepast te zien worden. 
 
Tot slot gingen wij in groepen werken aan een businesscase. Hierin moesten wij creatief zijn en meerdere kritische prestatie indicatoren voor Gazelle bedenken. Dit was soms lastig, aangezien je de business maar tot op een bepaalde hoogte kent. Toch heeft iedereen aan de hand van brainstormsessies een korte presentatie met meerdere kritische prestatie indicatoren kunnen geven. Door samen te werken en ideeën samen te brengen zijn hier leuke uitkomsten uitgekomen. Het was een interessante en leerzame dag!“
 
Jorn Groen - Interim Finance ProfessionalJorn Groen vult aan: “Ik vond het ook een hele leuke en leerzame dag bij Gazelle! In de middag kregen we een boeiende presentatie over de totstandkoming van de kostprijs van een fiets. Dit sloot goed aan omdat we tijdens de rondleiding gezien hadden welke activiteiten er allemaal uitgevoerd worden en de kosten op deze manier een stuk inzichtelijker werden.
 
Tijdens de businesscase mochten we zelf aan aan de slag. We mochten in groepjes nadenken over KPI’s waarmee de prestaties van de productiehal gemeten kunnen worden. Voor het groepje met de beste ideeën was er ook nog een prijs te winnen!
 
Ik vond het een leuke dag waar ik echt wat van heb opgestoken!”
 
StefanTot slot een terugblik namens Stefan Engels: “Gazelle is een bedrijf met een rijke historie maar die tegelijkertijd volop bezig is met de toekomst. Dit komt terug in een moderne productieomgeving waar de focus ligt op kwaliteit en innovatie.
We hebben veel mogen leren over kostprijsmethodes en de afwegingen die hierin gemaakt worden binnen Gazelle. Ook hebben we een business case gedaan over KPI´s, de hedendaagse risico´s en de als maar meer navigerende rol van de controller. Het was heel leuk en leerzaam om binnen Gazelle een kijkje in de keuken te hebben gekregen.”
 
 
 
 

Margreet Reijs - Adviseur HR & Development - FinanxeOp zoek naar een baan waarin je wordt uitgedaagd en waar jouw ontwikkeling centraal staat? Kennismaken met werkgevers in de regio én je razendsnel ontwikkelen, zowel professioneel als persoonlijk? Bij de Finanxe Academy ga je aan de slag bij een gerenommeerde organisatie en volg je daarnaast een afwisselend persoonlijk ontwikkeltraject. Die combinatie maakt dat jij binnen no-time doorgroeit tot een vakvolwassen finance professional. Instroom is op elk moment mogelijk.

Wil je meer te weten komen over de Finanxe Academy en een keertje vrijblijvend kennismaken? Neem contact op met Margreet Reijs 06- 48 40 89 38