UCC Coffee uit Bolsward zoekt een Assistent Manager Accounting (40 uur)

UCC COFFEE UIT BOLSWARD ZOEKT EEN ASSISTENT MANAGER ACCOUNTING

28 april 2022


In gesprek met Louis van Breeden, Finance Manager.

Elke dag lekkere koffie, gegarandeerd én werken bij een organisatie die door medewerkers wordt beoordeeld met een 9! Klinkt als een paar goede redenen om deze vacature bij UCC Coffee in Bolsward serieus te overwegen. Nog niet helemaal overtuigd? Lees het interview met Louis van Breeden, hij vertelt je van alles over UCC en waarom het zo'n mooie organisatie is om voor te werken.

Over UCC Coffee

UCC Coffee is onderdeel van UCC Europe die weer onderdeel uitmaakt van de UCC Group. Als onderdeel van de UCC groep is UCC Europe één van de grootste koffiebedrijven van het continent. Het bedrijf heeft in Europa ruim 1.200 werknemers en zeven productielocaties in vijf Europese landen. UCC COFFEE BENELUX B.V., gevestigd in Bolsward, is opgericht in 1818 en is onderdeel van UCC Europe LTD. UCC levert private labelkoffie aan succesvolle bedrijven in heel Europa en biedt een reeks populaire merkproducten aan Retail en Out-Of-Home klanten. In de koffie- en theemarkt is UCC marktleider in het private label segment. Sinds 1990 speelt UCC in Europa een leidende rol in duurzame koffie, waarbij we samenwerken met Fairtrade en Rainforest Alliance. De afdeling Finance is werkzaam voor UCC Coffee.

 

Werknemers waarderen UCC Coffee met een 9

Bij UCC Coffee doet iedereen er toe. Er wordt geïnvesteerd in ontwikkelingsmogelijkheden met verschillende opleidingsmogelijkheden. De werknemerstevredenheid bij UCC Coffee is erg hoog. Het gemiddelde cijfer dat de werknemers aan UCC Coffee geven is een 9. 

Van andere afdelingen krijg ik weleens te horen dat de afdeling accounting wat overlast veroorzaakt doordat ze nogal luidruchtig zijn

De financiële afdeling

De afdeling Finance bestaat, naast Business Intelligence en Proces Improvement (BI&PI), uit de disciplines Planning & Control en Accounting. De CFO geeft richting aan het financieel beleid, kaders en randvoorwaarden en investeringsvraagstukken. De afdeling Accounting ondersteunt de organisatie in het gehele boekhoudkundige proces en de daaraan verbonden cycli. Verder informeren wij de organisatie in standaard en maatwerk financiële rapportages. Concreet dragen wij zorg voor de boekhoudkundige verwerking en verslaglegging van financiële gegevens (debiteuren, crediteuren, salaris, grootboek) alsook het verzorgen van de diverse aangiftes en rapportages (wettelijk, fiscaal en contractueel).

''Op dit moment werken we met vier collega's op de afdeling Accounting. We hebben een creditcontroller. Hij houdt zich bezig met debiteurenbeheer. Dan is er een vrouwelijke collega die zich bezighoudt met de inkomende facturen. Verder een financial controller, zij assisteert mij alsook de financieel directeur. Zij draait voor een deel mee in de dagelijkse werkzaamheden en helpt bij het maken van de maandrapportages, maar ondersteunt bijvoorbeeld ook bij diverse projecten. Ik ben zelf overkoepelend werkzaam voor de afdeling. Ik maak sowieso de maandrapportages en pak daarnaast allerlei lopende zaken op. En dan zijn we zoals gezegd op zoek naar een Assistent Manager Accounting. De taken en verantwoordelijkheden van deze collega staan beschreven in de vacature

 

Een luidruchtige afdeling

“Er werken hier over het algemeen serieuze en gedreven mensen. De sfeer is goed. Van andere afdelingen krijg ik weleens te horen dat de afdeling Accounting wat overlast veroorzaakt doordat we nogal luidruchtig zijn. Dat gebeurt altijd met een knipoog hoor, we worden gezien als een gezellige afdeling en zo ervaar ik het ook. Er is veel vertrouwen onderling, we maken lol met elkaar, delen ook privézaken. Dat vind ik persoonlijk heel belangrijk. Werken is belangrijk, maar ik vind het prettig als collega’s ook andere zaken met elkaar kunnen en willen delen. Je diepste geheimen hoef je trouwens niet op tafel te leggen hoor, haha. Misschien goed dat ik dat nog wel even benoem.”

Als iemand het reilen en zeilen binnen UCC kent, laat ik het touw vieren en de medewerkers vrij. Uiteraard ben ik altijd beschikbaar voor advies

Ik wens…

“Ik zou het leuk vinden als we iemand weten te vinden die ik verder kan opleiden. Dat betekent dus ook dat ik het niet erg vind als iemand wat jonger is. Belangrijk is dan wel dat iemand leergierig is. We bieden daarin ook voldoende opleidingsmogelijkheden. We werken als financiële afdeling samen met alle andere afdelingen binnen UCC en daarom is het belangrijk dat de nieuwe collega goed kan communiceren en graag de samenwerking zoekt met collega’s van andere afdelingen.”


Hoekstra, Bouwina

 

 

Heb jij zin om aan de slag te gaan bij UCC Coffe?

Neem contact op met Bouwina Hoekstra via