Van Gestel Horeca, onderdeel van Hanos, uit Zwolle zoekt een Assistent Financieel Controller

Van Gestel, onderdeel van Hanos, uit Zwolle zoekt een Assistent Financieel Controller

29 april 2021

Een volledig zelfstandig bedrijf dat gebruik maakt van de infrastructuur van een internationale groothandel. Dat is in de notendop wat Van Gestel is. Als dochteronderneming van Hanos levert Van Gestel professionele keukens aan uiteenlopende branches. Een organisatie waar eigen inbreng hoog in het vaandel staat, waar iedereen elkaar kent en waar geen dag hetzelfde is. Ze zijn op zoek naar een Assistent Financieel Controller en daarover gaan we in gesprek met Jeroen Neuteboom. Hij vertelt over de reden dat hij al vijftien jaar voor de Hanos groep werkt, de cultuur binnen Van Gestel en de reden dat hij elk jaar heel relaxed op vakantie gaat...

Wie ben je, wat doe je bij Van Gestel?

Jeroen NeuteboomIk ben Jeroen Neuteboom. Ik werk nu ongeveer vijftien jaar voor de Hanos organisatie, waarvan de laatste zeven jaar voor Van Gestel en de laatste zes jaar ook voor Kaja, Studio Senses en Gastroloods." Zo, dat zijn een heleboel ondernemingen in één zin. Laten we bij het begin beginnen. Je begon ooit bij de Hanos. “Dat klopt, Hanos is de bekendste van de bedrijven. Hanos is een internationale horeca groothandel met 18 vestigingen in Nederland en 2 in België. Van daaruit maakte ik de overstap naar Van Gestel, een dochteronderneming van Hanos. Wij leveren professionele keukens voor de horeca, zorg, bedrijfsrestaurants, onderwijs en recreatie. Daarnaast hebben wij onze eigen technische dienst waarmee wij storingen verhelpen voor onze klanten. Naast van Gestel ben ik ook verantwoordelijke voor de administratie van Kaja interieurs, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van interieur, voornamelijk voor de horeca in binnen en buitenland."

"Omdat Van Gestel en Kaja elkaar goed aanvullen in de markt is in 2014 de samenwerking omarmt in een gezamenlijke showroom in Zwolle: Studio Senses Zwolle. Inmiddels hebben we 3 showrooms in Nederland (Studio Senses) en 2 outlet stores (Gastroloods)."

Van Gestel Horeca, onderdeel van Hanos, uit Zwolle zoekt een Assistent Financieel Controller“Deze zeven bedrijven vallen onder mijn hoede qua financiële administratie. Hiernaast geef ik leiding aan een team van 6 professionals, denk ik mee met organisatorische vraagstukken en neem ik het voortouw in automatiseringstrajecten." Een heel diverse baan dus. Wat staat er op je visitekaartje voor functietitel? “Haha, Op mijn kaartje staat Controller/ Administrateur. Of dat de lading helemaal dekt weet ik niet, maar binnen een organisatie die zo in ontwikkeling is, past deze titel het beste.”

Volop in ontwikkeling? Wat kan je daarover vertellen?

“De bedrijven Kaja en van Gestel zijn de afgelopen jaren snel gegroeid. We hebben nu bijna twee keer zoveel omzet als toen ik begon. Daarnaast zijn er vijf vestigingen bij gekomen en zijn we ook in de organisatie erg gegroeid. Bij van Gestel werken tussen de 50 tot 60 medewerkers en dit geldt ook voor Kaja. Dus ja, volop in ontwikkeling inderdaad. We zijn volledig zelfstandig in wat we doen maar maken wel gebruik van de infrastructuur van Hanos."

Hoe zou je de cultuur binnen Van Gestel omschrijven?

“We zijn een heel platte organisatie. Iedereen loopt hier bij elkaar naar binnen. Als je een goed idee hebt, dan wordt dit met open armen ontvangen en is er ruimte om dit te onderzoeken en te implementeren. Hierbij maakt het niet uit of je werkt in het magazijn of dat je een managementfunctie hebt. Als je een goed idee hebt kan je zichtbaar meebouwen aan het bedrijf.”

Als je een goed idee hebt kan je zichtbaar meebouwen aan het bedrijf

De finance afdeling hoe ziet die eruit?

Van Gestel Horeca, onderdeel van Hanos, uit Zwolle zoekt een Assistent Financieel Controller"Onze administratie is gevestigd in Zwolle, boven ons inspiratiecentrum Studio Senses Zwolle. Een fijne plek om te werken, je maakt er veel mee. Onze buitendienst ontvangt hier met regelmaat klanten voor projectafspraken en er worden verschillende demo’s en livestreams gegeven vanuit ons culinair theater. Op de afdeling finance werken 6 collega’s. Één jongen, begin dertig, op artikelbeheer/crediteurenbeheer, één dame van begin veertig op debiteurenbeheer, één dame van begin veertig op projectadministratie/personeelszaken, twee dames van rond de dertig op offerte/orderverwerking en daarnaast een collega van midden 20 als assistent controller Kaja. De sfeer op de afdeling is goed, mensen kunnen alles tegen elkaar zeggen en werken graag samen. Bij drukte wordt het werk regelmatig overgenomen, waardoor met vakanties geen problemen ontstaan met werk dat opstapelt. Ik vind het zelf nooit prettig als je de weken voordat je op vakantie gaat je helemaal over de kop moet werken om al het werk af te krijgen om vervolgens, als je terug bent, alle zeilen moet bijzetten om het achterstallige werk weer in te halen. Dat proberen wij op de afdeling te voorkomen.”

En nu dus op zoek naar een nieuwe collega, waar hoop je op?

“Ik hoop iemand te kunnen vinden die in de toekomst mijn werkzaamheden voor van Gestel kan overnemen. Dit betekent concreet dat ik iemand zoek met werkervaring. Niet perse iemand die al helemaal door de wol geverfd is, maar wel iemand met verstand van zaken en een aantal jaren werkervaring. Iemand met inhoud, die weet waar hij of zij het over heeft. Iemand die zelfstandig kan werken. Iemand die niet te beroerd is om uitvoerend te werken en iemand die niet alleen problemen in de organisatie signaleert, maar ook oplost. Het werk bestaat deels uit uitvoerende en controlerende taken, maar ook uit verslaggeving richting onze eigen directie en de hoofddirectie van Hanos. Iemand die het leuk vindt om met zijn voeten in de klei te werken, maar ook overzicht kan bewaken, daar ben ik naar op zoek.”

Wat mag de nieuwe collega van jou verwachten? Wat voor type ben je?

Van Gestel Horeca, onderdeel van Hanos, uit Zwolle zoekt een Assistent Financieel Controller “Over het algemeen heb ik heel veel geduld, ik vind het leuk om collega’s in te werken en kennis over te dragen. Ik houd ervan als mensen vragen stellen. De nieuwe collega mag van mij verwachten dat ik hem of haar goed zal begeleiden. Ik ben iemand waar je op terug kan vallen en waar je mee kan sparren. Daarnaast hebben we op de afdeling een goede dosis humor, wat de werksfeer zeker ten goede komt. Verder ben ik erg toegankelijk. Collega’s weten mij altijd te vinden als ze ergens op vastlopen. Als iemand mijn vertrouwen heeft gewonnen kan ik ook goed loslaten, dan geef ik de ander graag de ruimte om werkzaamheden op te pakken.”

Waarom moet iemand solliciteren op deze functie? Wat er zo gaaf bij Van Gestel?

“Dat klinkt misschien heel cliché, maar Van Gestel is echt een heel dynamisch bedrijf. Geen dag is hetzelfde. Als je hier twee jaar werkt kan je een boek schrijven over dingen die hier gebeuren. We gaan dit jaar de overstap naar een ander financieel pakket maken. Ook dat biedt een enorme uitdaging. Verder spreekt de informele sfeer mij enorm aan. We kennen elkaar allemaal. Fouten maken hoort erbij, dat is menselijk. Je kan je ontwikkelen in de richting waarin je wil: heb je voorkeuren, dan gaan we daarover in gesprek en stippelen we samen een pad uit. Tja, volgens mij genoeg redenen om te solliciteren toch?”

Angela Jongman - Managing Consultant - FinanxeHeb jij zin om aan de slag te gaan als Assistent Financieel Controller bij Van Gestel? 
 

Neem contact op met Angela Jongman via 06-29586655 of via