Sander Kas - Interim Finance Professional

Van harte welkom bij Finanxe Sander Kas!

20 september 2019

Van harte welkom bij Finanxe Sander Kas! Deze nieuwe interim collega is onlangs gestart bij Geesink Norba en wil de komende jaren gaan ontdekken welke organisatie en functie het beste bij hem past. “Het verhaal achter de cijfers proberen te snappen en op basis daarvan rapportages en analyses maken, dat vind ik echt heel leuk.”. Lees het hele interview voor meer over Sander!

Sander Kas - Interim Finance ProfessionalNaam: Sander Kas 

Leeftijd: 28 jaar

Wonen: op zoek naar een leuke woning in Emmeloord

Werken: 1 september gestart als interim professional

 

Wat doe je graag in je vrije tijd? 

“Na vier jaar studeren (HBO bedrijfseconomie) in Groningen ben ik inmiddels terug in Emmeloord en dat bevalt goed. Ik woon tijdelijk bij mijn vader en ben op zoek naar een leuke woning voor mezelf. Voetbal is een van mijn favoriete bezigheden, ik speel zelf drie keer per week en kijk ook graag naar wedstrijden. Als het weer een beetje meezit ben ik regelmatig op de golfbaan te vinden en daarnaast onderneem ik graag wat gezelligs met vrienden. Niet teveel poespas, bootje varen of een drankje in de kroeg of op het terras. Deze zomer heb ik een week gekampeerd met mijn broer, dat was gezellig. Maar nu weer aan de slag!”

Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken? 

“Liever niet eigenlijk! Ik ben best wel gesteld op mijn nachtrust. Voor een goede pot voetbal kom ik er misschien nog wel uit maar ik heb liever dat je me laat liggen…” 

Hoe ben je bij Finanxe terecht gekomen en waarom spreekt het interim werk je aan?

“Mijn derde-jaarsstage heb ik uitgevoerd bij FrieslandCampina in Beilen, een productielocatie voor kindervoeding. Daarna ben ik er naast mijn studie aan het werk  gegaan en heb ik er ook mijn afstudeerstage afgerond. Het werk daar op de controllingafdeling beviel me erg goed, dat is wel echt een richting die ik echt leuk vind.

Ik had eigenlijk altijd het idee om bij een bedrijf aan de slag te gaan, door te groeien en zo uiteindelijk in een managment/business controller functie aan de slag te gaan. Interim werk stond niet perse bovenaan op mijn lijst, maar toen Bas van Finanxe Zwolle contact met me opnam ben ik in gesprek gegaan en is mijn idee hierover echt veranderd. Ik sta aan het begin van mijn carrière en weet nog niet precies wat ik wil en wat bij me past. Door bij verschillende organisaties aan de slag te gaan kan ik ontdekken waar ik echt goed in ben en welke branche me het meeste ligt. Ik heb zin om dat te gaan ontdekken!” 

Wat vind je zo leuk aan het vakgebied finance en waarom past dit werk bij jou? 

“Het puzzelen met de cijfers en het verhaal achter de cijfers proberen te snappen. Dat je verbanden gaat leggen tussen cijfers en wat er in de fabriek daadwerkelijk gebeurd en op basis daarvan rapportages en analyses kunt maken, dat vind ik echt heel leuk.

Ik ben vrij rustig en maak me niet zo snel druk. Daarnaast ben ik analytisch aangelegd en probeer ik het grotere verhaal te zien. Ik probeer altijd stil te staan bij wat ik kan toevoegen, wat mijn waarde is voor een klant.”

Wat zijn je ambities?

“Bij kleinere organisaties kun je van meer dingen wat meepakken maar bij een grotere organisatie zie je juist weer meer en ga je bijvoorbeeld dieper op de materie in. Mijn idee is om in beide takken van sport voldoende ervaring op te doen de komende jaren en op basis daarvan te kijken wat mij het meeste ligt. Uiteindelijk wil ik graag binnen een organisatie doorgroeien naar een rol als business controller. Maar, de komende jaren eerst veel leren en ervaring op doen. De praktijk is altijd anders dan de theorie, ik heb zin om dat te gaan ontdekken!”

Wil jij net als Sander als interim financial ontdekken welke organisatie en welke functie het beste bij je past? Check dan deze vacature en neem contact op met Finanxe. 
 

VACATURE