Kas Anbergen breed

Welkom aan boord: Kas Anbergen

27 oktober 2020

Op zijn contract stond als startdatum 1 september, maar hij startte bijna een maand eerder voor Finanxe. Kas Anbergen, 27 jaar oud, woonachtig in Zwolle en bekend met de wereld van detachering. Inmiddels is hij al enige tijd onderweg en gestart bij zijn opdracht. Maak kennis met onze nieuwe collega!

Finanxe_Kas1Naam: Kas Anbergen

Leeftijd: 27 jaar

Woonplaats: Zwolle

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

“De laatste jaren ben ik op sportief vlak weer erg actief. Tot mijn zestiende heb ik gevoetbald, maar toen ik mijn knie kapot draaide heb ik lange tijd niets gedaan. Sinds een aantal jaren ben ik begonnen met hardlopen en inmiddels ben ik ook regelmatig aan het fitnessen. Daarnaast ben ik graag buiten met mijn zoontje van inmiddels 2 jaar. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn. Leuke dingen doen met het gezin, bij voorkeur buiten, daar geniet ik van.”

Waar mogen we jou voor wakker maken?

“Poeee, dat is een goede vraag. Voor een leuk uitje buiten. Een mooie ervaring. Iets leuks wat we met het gezin kunnen doen, daar mag je me wel voor wakker maken.”

Waarom de keuze voor het Finance vakgebied?

“Ik heb heel lang getwijfeld over wat ik wilde gaan doen. Ik heb eerst de havo en aansluitend het vwo gedaan. Toen ik daarna écht een keuze moest maken bleek uit de beroepskeuzetest dat de bedrijfseconomische kant het best bij me zou passen. Het bezig zijn met cijfers en geld vond ik inderdaad tijdens mijn middelbare school al erg interessant, dus dat kon weleens een juiste richting zijn. Ik besloot Bedrijfseconomie te gaan studeren. Dat bleek een goede keuze. Deze studie paste goed bij me.”

En hoe zit het met je werkervaring?

“Ik heb hiervoor ook in de detachering gezeten. Daar heb ik een aantal mooie opdrachten gedaan, onder andere bij Lidl. Toen ik vader werd wilde ik wat dichter bij huis werken en besloot ik zelf op zoek te gaan naar een baan. Finanxe heeft me toen bemiddeld voor een baan bij Diamond Genetics in Zwolle. Dat was eigenlijk mijn eerste contact met Finanxe. Later heb ik als Junior Controller bij Goliath gewerkt maar door de crisis kon mijn contract niet worden verlengd.”

Je kende Finanxe dus eigenlijk al?

“Dat klopt. Mijn eerste contact met Finanxe werd gelegd toen ik een paar jaar geleden een baan in de omgeving van Zwolle zocht. Jullie hebben mij toen bemiddeld. Ik kwam terecht bij Diamond Genetics. Dat contact is eigenlijk altijd gebleven, zowel in de periode dat ik bij Diamond Genetics werkte als daarna. Bas is bijvoorbeeld nog een keer langs geweest om te vragen hoe het ging, dat vond ik heel prettig. Toen mijn baan bij Goliath onlangs kwam te vervallen door de crisis, heb ik weer contact gezocht met Finanxe. En bij Finanxe bleek de crisis minder hard te zijn aangekomen dan bij een heleboel andere bedrijven. Zij waren heel blij met mijn belletje en al snel zat ik weer aan tafel voor een kopje koffie. In eerste instantie was het plan dat ik per 1 september zou starten, maar omdat er eerder een opdracht werd gevonden ben ik op 6 augustus al begonnen. Dat was natuurlijk helemaal top.” 

En nu dus bij Finanxe als interimmer. Vertel, wat zijn je verwachtingen?

“De wereld van de detachering ken ik. Ik hoop bij Finanxe uitdagende opdrachten te krijgen bij bedrijven in de regio. Ik hoop verder te kunnen groeien en vertrouw erop dat Finanxe me hierbij gaat helpen. De gesprekken die ik hierover met Bas heb gehad gaven me een goed gevoel, dus ik heb er alle vertrouwen in dat het een mooie tijd gaat worden. Ik heb er ontzettend veel zin in.”