Alex Wildeboer HeaderNEW

Welkom bij Finanxe: Alex Wildeboer

19 januari 2021

Onze nieuwe collega Alex is bijna klaar met zijn studie en start daarna direct bij Finanxe! Hij is sportief en ambitieus en dat past precies bij ons. In deze drukke tijd van afstuderen, heeft hij toch even tijd gemaakt om alvast met ons in gesprek te gaan en kennis te maken. Hij komt oorspronkelijk uit Assen maar woont inmiddels alweer 5 jaar in het mooie Groningen. Tijdens zijn studie heeft hij al de nodige ervaring opgedaan, wat hij straks mee kan nemen in zijn eerste opdracht.

Alex WildeboerNaam: Alex Wildeboer

Leeftijd: 24 jaar

Woonplaats: Groningen

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

“Ik vind het leuk om met vrienden gezellige dingen te doen, zoals bordspelletjes. Daarnaast ben ik vooral veel met sporten bezig. Al ruim twee jaar doe ik aan atletiek en sinds kort is daar ook krachtsport, powerlifting, bijgekomen. Helaas is dit laatste nu wat lastiger omdat de sportscholen dicht zijn, maar hopelijk kan ik binnenkort weer lekker aan de slag. Thuis sporten kan natuurlijk wel maar ik vind, net als bij studeren, samen veel leuker. Ik werk voor het powerliften samen met een coach die schema’s voor mij maakt. Wil ik echt progressie boeken en klaar zijn voor de wedstrijd later dit jaar dan is het trainen in de sportschool wel belangrijk.”

Waar mogen we jou voor wakker maken?

“Ik heb hier goed over nagedacht. Een atletiekwedstrijd vind ik bijvoorbeeld wel echt leuk maar of je mij daar nou voor wakker moet maken? Liever eigenlijk niet!”

Hoe ben je in contact gekomen met Finanxe?

“Ooit ben ik John van Dalen (Consultant kantoor Groningen) tegengekomen op een bedrijvenfair op de universiteit. Destijds was ik nog bezig met mijn bachelor en hebben we wel gesproken over een bijbaan, maar daar waren te weinig mogelijkheden voor. Ik heb toen de wens uitgesproken om later voor Finanxe aan de slag te gaan en heb in de periode erna ook extra ervaring op gedaan bij mijn stagebedrijf. Nu ben ik weer met John in contact gekomen en start ik binnenkort als Junior Professional.”

Wat verwacht je van jouw rol als Interim Professional? 

“Wat in de gesprekken met John duidelijk naar voren kwam was de flexibiliteit en vrijheid die je hebt in een rol als deze. Dat past heel goed bij mij en ik verwacht ook dat de ontwikkeling die ik door wil maken daardoor goed zal verlopen. Ik vind het belangrijk om bij de basis te beginnen en dan steeds een stap verder en hoger te zetten, om vanuit daar ook mijn doelen te behalen.”

Groeien en ontwikkelen dus, hoe ziet jouw ambitie eruit en waar wil je staan over 5 of 10 jaar?

“Ik wil graag de eerste jaren bouwen aan mijn ervaring en ik zou graag uiteindelijk als Financial Controller of bijvoorbeeld Data Analist aan de slag gaan. Als ik dat goed beheers en er ruime ervaring in heb opgedaan, wil ik misschien nog wel de overstap naar Business Control maken.”

 

Ik wil zelf ook invloed kunnen hebben, ik verwacht dat ik dat bij Finanxe ook daadwerkelijk kan

Waar komt jouw voorkeur voor het finance vakgebied vandaan?

“Wat ik mooi vind aan het vak, is dat je eigenlijk de stille kracht bent die de motor laat draaien. Dat je doordat wat finance doet, vooruit kunt kijken.
In eerste instantie wilde ik graag de Accountancy in maar daar ben ik toen van afgestapt omdat het voor mij iets te statisch was. Ik vind het persoonlijke deel ook belangrijk, ik wil zelf ook invloed kunnen hebben. Ik denk dat ik dat bij Finanxe ook daadwerkelijk kan doen.”

Heeft jouw stage en werkervaring jou de inzichten gegeven om te kiezen voor Financial Control of Business Control?

“Nee dat kwam denk ik nog iets later, al zal de ervaring er aan hebben bijgedragen. Financial Control ligt mij gewoon heel goed, dat heb ik geleerd in de stage maar vooral ook tijdens de rest van mijn studie. Financial Control past ook beter bij mij als persoon en bij mijn karakter.”