Welkom bij Finanxe Arjen Nijstad

Welkom bij Finanxe Arjen Nijstad

16 april 2021

Onze nieuwe collega Arjen Nijstad is geboren en getogen in Dwingeloo. Een fijne plek waar hij niet zomaar weg gaat, al ruilt hij ‘Dwingel’ soms even tijdelijk in voor een buitenlands avontuur. Zo heeft hij een half jaar stage gelopen op Aruba en staan er nog verschillende landen op zijn wensenlijstje. Hij omschrijft zichzelf dan ook zeker als avonturier!

Hij is een financial van huis uit, het vak werd hem door zijn ouders met de paplepel ingegoten. Waar hij eerst misschien de richting van de verzekeringswereld wilde kiezen, bleek al gauw dat ook zijn hart bij finance ligt. Hoog tijd om zijn opgedane kennis en ervaring in te zetten bij de opdrachtgevers van Finanxe en zich verder te ontwikkelen als Interim Finance Professional.

Arjen Nijstad - Interim Finance ProfessionalWie?     Arjen Njistad

Wat?     Enthousiaste en  ambitieuze financial uit Dwingeloo

Waar?   Woonachtig in Dwingeloo, werkgebied is Noord / Oost Nederland

Ha Arjen, vertel! Wie ben je en wat doe je?

"Ik ben Arjen, geboren en getogen in Dwingeloo. Een plek waar ik mij heel erg thuis voel! Ik ben hier opgegroeid, al mijn vrienden wonen hier en ik vind het een fijne plek. Ik ben opgegroeid met mijn broers, waarvan er één inmiddels ook financial is. Mijn moeder heeft een eigen administratie- en advieskantoor en mijn vader is lange tijd penningmeester van de plaatselijke voetbalvereniging geweest. Kortom, finance is er bij mij met de paplepel ingegoten!

Wat ik naast mijn werk doe? Nou, momenteel kan ik de tijd naast mijn werk goed kwijt in mijn studie de Master of Science in Controlling aan Nyenrode. Dus weinig Netflix voor mij, haha! Verder breng ik mijn vrije tijd graag sportief door met een potje voetbal en ik doe regelmatig aan fitness. Daarnaast is motorrijden een grote hobby, ga ik graag met mijn vrienden op stap en mag ik tijdens verre reizen graag duiken."

Mogen we jou ook ergens voor wakker maken?

"Liever niet, ik slaap gewoon verder. Ik sta wel altijd vroeg op, ben echt een ochtendmens."

Een financial van huis uit dus?

"Ja klopt! Al heb ik in het begin ook wel even getwijfeld over de verzekeringswereld. Maar ik wil vooral kijken hoe we het morgen beter kunnen doen dan vandaag, zodat met dezelfde middelen een beter resultaat gerealiseerd kan worden. Dat is meer Finance en past dus beter bij mij.

Ik ben pragmatisch ingesteld, werk graag efficiënt, denk in oplossingen en kan duidelijk en direct zijn. Ik denk dat die eigenschappen goed van pas zullen komen tijdens mijn opdrachten bij Finanxe."

Hoe ben je in contact gekomen met Finanxe?

"Ik ben al langere tijd in contact geweest met Marion en Bas, de consultants van kantoor Zwolle en Hengelo. Niet eerder voelde het voor mij als het juiste moment om deze stap te maken maar inmiddels ben ik er klaar voor! Het is tijd voor een nieuwe ervaring en een nieuwe avontuur!"

Wat verwacht je van jouw nieuwe rol als interim professional?

"Ik verwacht veel te gaan leren op het gebied van Controlling. Die ervaring in combinatie met mijn studie zorgen ervoor dat ik (in de toekomst) een stevige business partner kan worden. De diversiteit in opdrachten vind ik interessant. Het ‘snel denken’, waar ik van hou, past hier heel goed bij."

Waar sta je over pak hem beet 5 of 10 jaar?

"In de toekomst ben ik een volwaardig sparringspartner voor het management op strategisch niveau. Als het interim vak écht goed bij mij past, zoals ik verwacht, dan denk ik dit nog een hele tijd te gaan doen! En wellicht op een dag als zelfstandige aan de slag?"