Dewi Linthorst BlackAchtergrond

Welkom bij Finanxe Dewi Linthorst!

11 september 2019

Welkom Dewi Linthorst! Weer een ondernemende dame die deel gaat nemen aan het Finanxe Young Talent Program. Heel veel leren en zichzelf volop ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk, dat is haar doel. Check het hele interview om kennis te maken met deze gedreven dame die al goed weet welke kant ze op wil! 

Dewi LinthorstNaam: Dewi Linthorst

Leeftijd: 21 jaar

Wonen: Net verhuisd naar Raalte

Werken: Young Talent Program @ Finanxe

 

Wat doe je graag in je vrije tijd? 

“Ik ben opgegroeid in Mariënheem, een klein dorpje bij Raalte. Ik heb Finance & Control gestudeerd in Enschede, mede omdat ik graag op kamers wilde wonen en omdat de Saxion Hogeschool in Enschede me erg aansprak. Op vrijdagavond ga ik graag met vrienden even in Zwolle of Deventer de stad in, lekker kletsen en ouwehoeren. De afgelopen tijd ben ik erg druk geweest met mijn verhuizing, dus veel meer vrije tijd bleef er ook niet over! Qua sporten heb ik lang fanatiek volleybal gespeeld. Toen ik verhuisde naar Enschede ben ik gestopt, het was niet te combineren… Maar ik heb veel zin omdat in Raalte weer op te pakken. De wedstrijden vind ik altijd het leukst, ik kan in het veld behoorlijk fanatiek zijn, ik geef de winst niet zomaar uit handen! 

Deze zomer ben ik met twee vrienden Barcelona en Valencia geweest, een combi van relaxen op het strand en actieve dingen ondernemen. Heerlijk was dat.”

Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken? 

"Eigenlijk nergens voor! Als ik slaap dan wil ik doorslapen… Mocht er iets aan de hand zijn met mijn familie of vrienden dan mag je me natuurlijk wakker maken, maar verder liever niet!” 

Hoe ben je bij Finanxe terecht gekomen? 

"De laatste twee jaren van mijn studie werden ingevuld met een nieuwe vorm van afstuderen waarbij je vier beroepstaken uitvoert. Je volgt geen theorie vakken of een scriptie maar werkt dus aan vier beroepstaken: reporting, controlling, investing en improving. Daarnaast volg je elke week een workshop of training en die kennis pas je toe in de praktijk. In deze periode heb ik bij verschillende bedrijven een kijkje kunnen nemen en heb ik eigenlijk ook al heel goed kunnen ontdekken wat wel en niet bij me past. Maar, ondanks dat ik al aardig weet wat bij me past ben ik nog lang niet klaar met het bekijken van verschillende bedrijven. Ik vind het zo interessant om te zien hoe het gaat en wat de verschillen zijn.”

Waarom het Young Talent Program?

“Ik heb bij meerdere partijen gesproken over een traineeship en kon kiezen tussen Finanxe en twee andere partijen. Ik heb echt goed nagedacht over wat ik belangrijk vind en daarin staat persoonlijke ontwikkeling bovenaan. Finanxe besteedt daar veel aandacht aan in het Young Talent Program en dat is ook de belangrijkste reden dat ik voor hen gekozen heb. Ook het feit dat ze regionaal werken en de kans dus groot is dat ik in mijn eigen omgeving aan de slag kan vind ik erg prettig.  

De sfeer bij Finanxe is prettig, ik heb leuke gesprekken gehad. Het is informeel, je kunt lekker praten over jezelf. De consultants zijn echt open, vertellen bijvoorbeeld ook over zichzelf.”

Ik kon kiezen tussen Finanxe en twee andere partijen. Finanxe besteedt daar veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling en dat is ook de belangrijkste reden dat ik voor hen gekozen heb. Ook het feit dat ze regionaal werken en ik in mijn eigen omgeving aan de slag kan vind ik erg prettig

Wat vind je zo leuk aan het vakgebied finance?

“Mijn vader heeft altijd in het bedrijfsleven gezeten en zo heb ik daar van jongs af aan al het één en ander van meegekregen. Het heeft altijd al mijn interesse gehad, maar ik heb bij mijn studiekeuze wel verschillende open dagen bezocht en me breed georiënteerd. Bedrijfseconomie blijkt echt de goede richting te zijn voor mij! 

Ik heb bij een hele kleine retail startup stage gelopen en vanuit daar ben ik naar een grotere retail organisatie gegaan. Die verschillende fases waarin een organisatie zich bevindt en de bijbehorende processen zien, dat is super leerzaam. Verbeteringen kunnen doorvoeren vind ik daarin heel interessant.”

Waarom past dit werk bij jou? 

"Ik ben direct en zeg waar het op staat. Ik houd ervan om dingen te verbeteren, te veranderen. Om een rapportage te lezen en dan te kijken: wat betekent dit? Hoe zorgen we dat het resultaat nog beter wordt? Er is altijd verbetering mogelijk. Ik durf de waarom vraag te stellen en durf aan te kloppen bij mensen met problemen waar ik tegenaan loop. Ik ben gedreven om mijzelf te ontwikkelen, te blijven leren en verder te komen. Dat past ook bij dit beroep, niks blijft hetzelfde.”

Wat zijn je verwachtingen van het Young Talent Program en je ambities op langere termijn? 

"Dat ik in korte tijd stappen kan gaan zetten. Ik ga niet twee jaar lang als financieel medewerker bij een vaste organisatie aan de slag maar hoop me juist heel breed op allerlei vlakken te ontwikkelen. Ik wil rapportages gaan maken en die op een gegeven moment kunnen bespreken, mijn ideeën er op los laten. In de toekomst zie ik mezelf in de richting van Business Control groeien. Maar dat is op basis van wat ik tot nu toe heb ervaren, misschien verandert het nog wel!” 

Wil jij je net als Dewi in korte tijd volop ontwikkelen? Heel veel leren, zowel vakinhoudelijk als wat betreft persoonlijke ontwikkeling?

 

Lees dan meer over het Young Talent Program en  neem contact op met een van de consultants van Finanxe in Groningen, Zwolle, Arnhem en Utrecht.

 

Young Talent Program