Dries Tijhuis - Interim Finance Professional

Welkom bij Finanxe interimmer Dries Tijhuis

8 mei 2020

Op de middelbare school had hij al een duidelijke voorkeur voor de economische vakken, waarna hij een passende vervolgstudie koos. Zijn vrije tijd brengt hij graag door met vrienden, al dan niet buiten de grenzen van Nederland. Maak kennis met onze nieuwste aanwinst: Dries Tijhuis.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Dries Tijhuis - Interim Finance Professional“Mijn vrije tijd breng ik graag door met vrienden. Ik ga graag naar festivals, zoals Freshtival, Defqon en Mysteryland. Verder bezoek ik regelmatig een voetbalwedstrijd. Voordat ik op stage ging naar Curaçao, had ik twaalf jaar lang een seizoenskaart bij FC Twente. Daarnaast heb ik meerdere malen een wedstrijd in het buitenland bezocht. Zelf was ik ook jarenlang als voetballer op het veld te vinden maar door een blessure is dat helaas niet meer mogelijk. Nu bezoek ik daarom regelmatig de sportschool en sinds vorig jaar heb ik aan een aantal strong men runs meegedaan. Daar moet ik behoorlijk voor trainen en kan ik mijn ei wel in kwijt.

En onlangs maakte ik een geweldige wereldreis. Daar ben ik een maand geleden van thuis gekomen. Ik heb ruim vijf maanden rondgereisd. Ik vertrok samen met een vriend richting Thailand en van daaruit zijn we doorgetrokken naar Vietnam. Toen zijn we een weekje naar Bali geweest om vervolgens naar Australië door te trekken. Via Hawaï zijn we naar Amerika gevlogen en daar hebben we met nog twee vrienden in een camper het land bewonderd. Dat was echt heel vet. Uiteindelijk zijn we nog naar Cuba en Mexico geweest.” Wauw, wat was het mooist? “Australië vond ik het mooist. Dat is echt een geweldig land. Er zijn daar heel veel backpackers, het is een heel relaxed sfeertje, dat sfeertje zie je in de andere landen niet zo. In Thailand en Vietnam zijn ook wel veel backpackers, maar daar is het veel chaotischer. Ik vond Australië echt heel mooi.” 

Waar mogen we jou voor wakker maken?

“Je mag me wakker maken voor een mooie voetbalwedstrijd, maar ook als je het vliegtuig klaar hebt staan om naar een mooi vakantie-eilandje te vliegen. Dan stap ik graag in. Ik heb nog wel wat landen op mijn bucketlist staan. Afrika lijkt me heel bijzonder, Tanzania in het bijzonder. Zuid Amerika lijkt me ook heel vet.”

Hoe ben je met Finanxe in contact gekomen?

“Marion benaderde mij via LinkedIn. Ik was toen net op reis. Ze had een vacature als Controller bij een bedrijf. We spraken af dat ik contact met haar zou opnemen als ik weer in Nederland zou zijn. Dat heb ik gedaan en toen kwam een rol als interim finance professional ter sprake. Daar had ik eigenlijk nog nooit écht over nagedacht, maar omdat ik nog niet zo goed weet wat ik het allerleukste vind binnen het finance vak, is dit echt een mooie kans voor mij. Zo heb ik steeds wisselende opdrachten en kan ik kennismaken met verschillende opdrachtgevers in de regio. Dat is precies wat ik nu nodig heb.” 

Bij Finanxe ga je aan de slag als Interim Professional, dat is voor jou een nieuwe stap. Wat zijn je verwachtingen?

“Dat ik bij veel verschillende opdrachtgevers in verschillende branches aan het werk kan gaan. Op die manier hoop ik er achter te komen welke kant ik op wil. Dat is waar ik naar op zoek ben.”

Heb je een heel duidelijke ambitie voor ogen?

“Ik wil natuurlijk groeien in wat ik doe. Ik zou later, als ik me verder heb ontwikkeld binnen het finance vakgebied, graag leiding willen geven aan een afdeling. Of een managementfunctie bekleden. Dat lijkt me heel leuk. Ik heb geen heel duidelijk plan uitgestippeld, maar dat lijkt me wel gaaf.”

Wil jij ook aan de slag als Interim professional? Bekijk dan snel onze vacatures of neem op contact met één van onze consultants.