Glenn van der Linde

Welkom bij Finanxe interimmer Glenn van der Linde

14 mei 2020

In Canada hield hij zich bezig met energiemarkten, in Zweden volgde hij meer kwantitatieve finance vakken en nu is hij klaar voor gave interim klussen. Deze sportieve, enthousiaste en leergierige finance professional staat te popelen om organisaties te ondersteunen bij uiteenlopende finance vraagstukken. Welkom aan boord Glenn! 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

“In mijn vrije tijd voetbal ik. Ik speel bij The Knickerbockers in Groningen, een leuke studentenclub in Groningen. Op maandag- en woensdagavond trainen we en op zaterdag spelen we een wedstrijd. Eerst sportief bezig zijn en aansluitend een biertje drinken met elkaar. Ik volg over het algemeen graag voetbal, heb bijvoorbeeld een seizoenkaart van PEC Zwolle, kijk regelmatig een potje voetbal op TV, dat soort dingen. 

Verder vind ik het leuk om op wintersport te gaan en te reizen. Ik heb in Canada en Zweden gestudeerd, dat was echt heel gaaf. Het buitenland trekt me gewoon heel erg.”

 

Je hebt Canada en Zweden gestudeerd? Vertel, hoe kwam je daar terecht?

“Voor mijn bachelor kreeg ik de mogelijkheid om een minor in het buitenland te doen. Die kans liet ik niet aan me voorbij gaan. Ik gaf drie keuzes door, zover mogelijk van huis, namelijk Nieuw-Zeeland, Australie en Canada. Voor die laatste werd ik ingeloot. Echt super gaaf. Ik kwam terecht in Calgary en hield me bezig met energiemarkten. Als we vrije tijd hadden ging ik met een Candees huisgenootje naar de Rocky Mountains om te hiken of snowboarden. Echt een heel gave tijd.

Verder ben ik net terug uit Zweden. Daar heb ik het tweede deel van mijn double degree finance programma gevolgd. Ik zat in Lund. Daar kon ik nog wat meer kwantitatieve finance vakken volgen. Een mooie aanvulling op mijn huidige finance diploma. Ik kreeg daar een extra diploma voor. Een gave tijd, leerzaam en heel tof ook.”

 

Die energiemarkten, wat kan je daar over vertellen?

“Ja, energiemarkten óf de duurzame energietransitie vind ik interessant. Daar ben ik in afgestudeerd; ik heb mijn bachelor en master scriptie over een energie gerelateerd onderwerp geschreven. Die interesse werd gewekt in Canada en ik hoop dat ik via Finanxe bij bedrijven aan het werk kan, waar ik me daar verder in kan verdiepen. In Groningen heb ik een speciaal programma gevolgd waarin ik die hedendaagse bedrijfseconomische problemen, die de energietransitie met zich meebrengt, heb getracht op te lossen. Althans, een poging tot. Dat vond ik superinteressant. Ik hoop daar in de toekomst nog veel meer mee te mogen doen.”

Waar mogen we jou voor wakker maken?

“Dat vind ik een moeilijke vraag. Ik geloof namelijk niet dat mensen zich laten wakker maken voor eten. Ik denk dat je mij wel wakker mag maken voor een stedentripje. Even naar Schiphol en dan met mijn vrienden naar een mooie stad: terrasjes pakken, een stad leren kennen, daar ben ik altijd wel voor in.”

Hoe ben je met Finanxe in contact gekomen?

“Ik kreeg via LinkedIn een berichtje van Mark Naberman. Toen ik aangaf dat ik me wat meer oriënteer richting Zwolle werd er een lijntje gelegd met zijn collega Marion. We belden op een vrijdag en de maandag erop zaten we om tafel voor een eerste persoonlijke kennismaking. Dat klikte heel goed. Ik voelde me heel erg thuis. Een paar dagen later had ik een gesprek met Arjen en Jerwin, wederom een heel leuk gesprek. Zo kwam ik bij Finanxe terecht.”

Bij Finanxe ga je aan de slag als Interim Professional, dat is voor jou een nieuwe stap. Wat zijn je verwachtingen?

“Ergens had ik het gevoel dat ik bij een groot finance kantoor aan de slag wilde gaan, ergens in Amsterdam. Ik was in een oriënterende fase toen ik een belletje kreeg vanuit Finanxe. Ik heb in Zwolle op de middelbare school gezeten en hier wonen eigenlijk al mijn vrienden. Toen ik een klik bleek te hebben met Finanxe en ik merkte dat hier ook heel toffe bedrijven zitten besloot ik al snel dat dit voor nu een heel goede stap is. Met interim klussen kan ik kennismaken met diverse bedrijven en er op die manier achter komen wat goed bij me past. Dat kijkje in de keuken is wat ik nu nodig heb.”

 

Glenn van der Linde

Ik wil ontdekken wat ik leuk vind en waar ik écht goed in ben, daarom heb ik voor Finanxe gekozen