Henk de Graaf - Interim Finance Professional

Welkom bij Finanxe Henk de Graaf

25 maart 2020

Henk combineert zijn liefde voor het vakgebied Finance met zijn passie voor voetbal. Zaalvoetbal welteverstaan! Hij is scheidsrechter bij de KNVB en vult zijn avonden en weekenden met de wedstrijden. Hij is inmiddels gestart met zijn eerste opdracht via Finanxe. Vanuit daar wil hij zijn rugzak verder gaan vullen met ervaring in project- en financial control zodat hij uiteindelijk kan doorgroeien naar een rol als Business Controller.

Henk de Graaf - Interim Finance ProfessionalNaam: Henk de Graaf

Leeftijd: 35 jaar

Woont in: Amersfoort

Wat doe je graag in je vrije tijd?

"Ik ben scheidsrechter bij zaalvoetbal en ga daarvoor veel toernooien in het noorden van het land af. Voor de KNVB ben ik elke vrijdagavond op pad om te fluiten bij wedstrijden, daar begint mijn weekend altijd mee. Daarnaast volg ik hiervoor met enige regelmaat een cursus, dan bespreken we de richtlijnen en de trends van overtredingen die we op dat moment veel zien. Vorig seizoen was bijvoorbeeld het doorstappen op de enkel van de tegenstander een hot item maar ook het gebaren en het taalgebruik naar de scheidsrechter. Vooral dat laatste is iets waar we dit seizoen scherp op zijn. Wat de voetbal betreft, kan ik mijn hart ophalen bij een sportieve club als Finanxe!"

Wat de voetbal betreft, kan ik mijn hart ophalen bij een sportieve club als Finanxe!

Waar mogen we voor je wakker maken? Zaalvoetbal?

"Voor zaalvoetbal zeker! Daarnaast voor koffie, ook om mee wakker te worden dan. Ik houd van verschillende soorten smaken koffie dus dat mag altijd."

Waarom de keuze voor het vakgebied finance?

"Als jongen van 6, ik zat toen in groep 3, werd duidelijk dat ik veel aanleg had voor rekenen. Mijn juf destijds noemde mij dan ook een rekenwondertje, ik was altijd veel eerder klaar dan de rest. In de tijd die ik over had, mocht ik andere kinderen helpen bij rekenvraagstukken. Waarschijnlijk is daar het wel iets getriggerd om cijfers en uitleg te combineren, ik heb ook een tijdje in het onderwijs gezeten.

Op de middelbare school kwamen vakken als Economie voorbij, waar ik veel interesse in had. Daarna ben ik ook vervolgstudies gaan doen in die richting. Van Algemene Economie en Bedrijfseconomie in de eerste twee jaar naar Accountancy & Control, waarna ik steeds meer de Control kant op ben gegaan."

Je hebt ook een tijdje in het onderwijs gewerkt?

“Ik heb altijd veel affiniteit gehad met het onderwijs. Ik heb een eigen bedrijf gehad, in die tijd kwam ik bij mensen thuis om (bij)les te geven. Ook ben ik verbonden geweest aan een groter opleidingsinstituut, waar coaching en les in kleine groepen voorop staat. Daar ben ik doorgegroeid naar Sectiehoofd Economie, een tijd waar ik met veel plezier op terugkijk.

Op een gegeven moment merkte ik wel dat ik de analytische kant miste, ik wil ook graag dingen analyseren en uitzoeken. Daarom heb ik destijds besloten om verder te gaan als Financial Controller. Zelf aan de slag, bezig zijn met cijfers en adviseren, dat past heel goed bij mij. Vanuit de cijfers doorredeneren naar de business, daar ben ik graag mee bezig."

En toen kwam Finanxe om de hoek, hoe is dat gegaan?

“Voordat ik bij mijn laatste werkgever aan de slag ging, had ik al eens contact gehad met Finanxe. Na mijn stap in het onderwijs was ik een beetje zoekende naar de vervolgstap. In die hoedanigheid, heb ik contact gehad met Bas (Sikkema) van Finanxe. Dat contact is mij bijgebleven dus toen ik opnieuw een stap wilde maken, was Bas de eerste die ik belde. Hij heeft mij in contact gebracht met Philip (Ties) van kantoor Utrecht en zo is het balletje gaan rollen.”

Wat verwacht je van jouw rol als Interim Professional?

"Ik heb al aardig wat werkervaring maar een rol als Interim Professional is nieuw voor mij. Ik kijk ernaar uit om verschillende opdrachten en projecten op te gaan pakken. Elke opdracht zal ik blanco instappen, ik wil de structuur én de cultuur van de opdrachtgevers snel leren kennen en bekijken waar ik van toegevoegde waarde kan zijn.“

Wat is jouw ambitie?

“Ik wil verschillende opdrachten doen die mij samen genoeg bagage geven om door te groeien naar Business Controller. Ik vind dat je voor die rol een stevige basis moet hebben, met ervaring in project- en financial control. Die ervaring wil ik nog meer op gaan doen en daarom start ik in september ook met een opleiding tot Business Controller."

Op de lange termijn, in de toekomst, zie ik mijzelf ook nog wel doorgroeien naar Register Controller. Heel ambitieus maar wel realistisch, ik ben er klaar voor!