Ivanka Haijema - Interim Finance Professional

Welkom bij Finanxe: Ivanka Haijma

2 september 2019

Ivanka Haijema - Interim Finance ProfessionalNaam: Ivanka Haijma

Leeftijd: 23 jaar

Wonen: Met vriend in Menaldum (bij Leeuwarden)

Werken: Start in september als interim professional

We mogen weer een nieuwe collega verwelkomen bij team Finanxe! Van harte welkom Ivanka Haijma. Deze slimme en actieve dame is haar Bachelor Accountancy aan het afronden en kijkt uit naar uitdagende opdrachten waarin ze elke dag uitgedaagd wordt en nieuwe dingen kan leren. Lees verder en ontdek wat haar kwaliteiten en ambities zijn en in welke sport ze een derde plaats op het WK in Amerika behaalde!

Wat doe je graag in je vrije tijd? 
Ivanka1“Een van de dingen waar ik buiten mijn werk het meest mee bezig ben is colorguard, een showformatie waarin een choreografie centraal staat en waarin muziek, vlaggen, rifles, sabres en andere attributen gebruikt worden. Bekijk hier de video van ons optreden!

Elk jaar maak ik met een groep uit Almere een show, we hebben 3 keer meegedaan aan het WK in Amerika en afgelopen seizoen zijn we derde geworden in onze categorie! Dat was echt superleuk, we zijn de eerste Europese groep die een medaille behaald heeft. 

Het is behoorlijk intensief, elk weekend train je 7 uur en elke maand is er een trainingsweekend waarin je 21 uur traint. Ik geef ook les aan een colorguard groep bij mij in de buurt en daarnaast kun je me op doordeweekse avonden regelmatig in de sportschool vinden.”Ivanka3

Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken? 
“Je mag me eigenlijk nergens wakker voor maken… ik heb er goed over nagedacht, maar slapen is fijn, laat maar lekker liggen:)!” 

Hoe ben je bij Finanxe terecht gekomen? 
“Na het gymnasium ben ik bij Nyenrode in een duaal traject Accountancy gaan studeren. Het eerste halfjaar werkte ik bij de belastingdienst, alleen dat beviel niet helemaal. Je volgt daar intern een studie en komt daarnaast weinig aan werken toe. In combinatie met mijn opleiding was dat niet wat ik verwacht had. Daarom ben ik naar De Jong & Laan  gegaan en daar heb ik de afgelopen 4,5 jaar gewerkt. Met plezier, maar uiteindelijk vind ik de accountancy toch een beetje saai worden. Je ziet veel bedrijven, spreekt veel mensen en dat is heel leuk, maar eigenlijk doe je bij elk bedrijf hetzelfde kunstje. 
 
Richting het einde van mijn Bachelor vond ik het een goed moment om een overstap te maken. Ik heb een tijd terug al eens een berichtje van Finanxe op LinkedIn gekregen, toen was ik nog niet zover maar nu ik wel besloten had op zoek te gaan kwam ik al vrij snel weer bij Finanxe terecht. Ik voelde gelijk een goede klik. Een jong bedrijf wat zo supersnel groeit, het lijkt me leuk om daar onderdeel van te zijn. Het ging vervolgens allemaal vrij snel en 1 september ga ik starten! Ik ben heel benieuwd bij welke organisaties ik de komende tijd terecht ga komen!”

Wat vind je zo leuk aan finance en interim werk?
“Het financiële vak heeft me al vanaf de middelbare school aangesproken, het ligt me goed. Ik wilde graag aan de slag en niet nog 4 jaar in de studieboeken zitten, Accountancy was een logische keuze. Een mooie kans om aan een Universiteit te studeren en tegelijkertijd werkervaring op te doen. 
 
Interimwerk spreekt me aan omdat je de variatie behoud maar wel langdurig, intern bij een bedrijf aan de slag gaat. Je kunt een organisatie zo echt verder helpen in hun manier van ondernemen. Eigenlijk weet ik nog niet supergoed wat voor bedrijven en functies ik leuk vind, daarom is het heel fijn om op deze manier ervaring op te doen in verschillende functies. Ik wil ontdekken wat het beste bij me past, wat ik het leukste vind.” 

Waarom past dit werk bij jou? 
“Om eerlijk te zijn, ik ben best wel snel verveeld. Interim werk lijkt me erg fijn, je ziet elke keer nieuwe bedrijven, nieuwe mensen. Het is belangrijk voor me om bezig te blijven, dat zie je ook in mijn leven naast werk en studie. Ik ben een actief type, druk met dingen en ik regel veel. Ik wil geprikkeld worden en de uitdaging moet er echt blijven, anders heb ik niet de energie om hard te blijven werken.” 

Wat zijn je ambities? 
“Mezelf continue blijven ontwikkelen, steeds doorgroeien en veel kennis en ervaring opdoen. Wat voor functie en bedrijf het in de toekomst precies gaat worden ligt open voor mij. Het belangrijkste is dat de uitdaging blijft en dat ik nieuwe dingen kan leren. Misschien wil ik in de toekomst een Master Controlling gaan doen, maar eerst de komende tijd bij Finanxe ontdekken wat ik echt leuk vind en wat bij me past!” 
 

Finanxe_kleurWil jij net als Ivanka ontdekken bij welk bedrijf en in welke functie je het allerliefst aan de slag gaat? Je continue blijven ontwikkelen en ontdekken wat echt bij je past? Neem contact op met Finanxe! 

bekijk de vacature