Jan Margossian - Interim Finance Professional

Welkom bij Finanxe: Jan Margossian

4 maart 2019

Alle blogs

Jan Margossian, onze nieuwste aanwinst en per direct beschikbaar voor een opdracht. We stellen deze gedreven en enthousiaste finance professional graag aan je voor.

Vertel eens, wie is Jan Margossian?


Jan Margossian - Interim Finance Professional“Hoi. Ik ben Jan, 32 jaar, getrouwd en een trotse vader. Ik ben een zorgzaam type die eerst aan anderen denkt en dan aan zichzelf. Ik heb bijna 8 jaar financiële ervaring in zowel MKB als een multinational. Een collegiale collega die goed in teamverband maar ook zelfstandig aan de slag kan. Altijd meedenkend in een organisatie om het beste uit een organisatie te halen. Ik ben een doorzetter die liever 3 dingen volledig doet dan 6 dingen voor de helft. Ik bezwijk niet onder druk en weet altijd mijn hoofd koel te houden. Hou van geordend werken en denk graag na voordat ik wat doe.”

Wat is jouw achtergrond?


“Na de HAVO ben ik op het Saxion begonnen aan de opleiding Chemie, echter kwam ik er gauw achter dat het werkveld in de Chemie niks voor mij was. Ik ben een persoon die graag in contact is met andere collega’s en goed in teamverband kan werken. Na een beroepskeuzetest en het vak Economie op HAVO niveau binnen twee maanden te hebben behaald, werd ik toegelaten tot de opleiding Bedrijfseconomie.

Na de opleiding Bedrijfseconomie afgerond te hebben op het Saxion Hogeschool te Enschede ging in aan de slag bij een MKB bedrijf als administrateur. Middels implementatie van een nieuw ERP systeem heb ik veel processen kunnen digitaliseren en automatiseren en hierdoor de controllers functie ontwikkeld binnen dit bedrijf. Hierna maakte ik de stap naar een groter MKB bedrijf wat ook internationaal actief was. Het internationale aspect wekte zoveel interesse dat ik ervoor koos om de stap te maken naar een multinational.

Bij de multinational ging er een wereld voor me open waarin de bedrijfsprocessen goed geregeld zijn. Ik heb gezien hoe je door een goede planning en communicatie een maandafsluiting binnen 3,5 werkdag kunt realiseren. In deze 3,5 jaar tijd heb ik veel kunnen leren van mijn naaste collega’s en mijzelf als persoon en financial erg ontwikkeld.

Ik ben analytisch sterk en heb oog voor detail maar ben ook goed in het bewaren van de rust en het prioriteren van werkzaamheden.”

Hoe kwam je in contact met Finanxe


“Ik kende iemand die bij Finanxe werkzaam was en ben eens gaan rondkijken op de website van Finanxe en de linkedin pagina. Uiteindelijk besloten om te reageren op de vacature van Interim Finance Professional.”

En je zoekt nog een opdracht. Op wat voor soort opdracht hoop je?


“Op dit moment heb ik nog geen opdracht al heb ik wel een paar leuke gesprekken gehad en hoop dat dat wat wordt. De opdracht waarvoor ik onlangs voor op gesprek ben geweest lijkt me een supergave opdracht waarin ik voor een multinational het consolidatiepakket verder kan optimaliseren en implementeren.”

Wat vind je het leukste aan je werk?


“Ik vind het leuk om nieuwe dingen op te zetten en de processen zodanig aan te passen dat men slimmer kan werken en niet harder. Je moet de systemen voor je aan het werk zetten en niet zelf allerlei handmatige handelingen uitvoeren.”

Wat zijn je ambities?


“Mijn ambitie is om over 5 tot 10 jaar financieel eindverantwoordelijke de zijn binnen een onderneming. Dat kan zowel als financieel directeur bij een groter MKB bedrijf of als een financieel manager bij een multinational.”

Waar mogen we je voor wakker maken?


“Als er brand is. Verder word ik liever niet gestoord tijdens mijn nachtrust :-)“