Jochem van Vliet

Welkom bij Finanxe: Jochem van Vliet

26 juni 2019

Vertel eens, wie is Jochem? 

Jochem van Vliet“Ik ben Jochem van Vliet, 28 jaar. Mijn vriendin en ik verwachten in oktober ons eerste kindje, een dochter! We hebben een jaren ’30 huis gekocht in Kampen en zijn nu flink aan het verbouwen. Klussen vind ik fantastisch om te doen, in mijn werk ben ik vooral aan het denken maar thuis doe ik het liefst veel dingen met mijn handen. Zo maak ik bijvoorbeeld graag kasten of meubels. Techniek in het algemeen interesseert me, ik kan een hele dag bezig zijn om te zorgen dat een lagertje van mijn fiets weer helemaal goed loopt. 

Wielrennen is een van mijn grootste hobby’s, in Kampen heb ik nu de mooiste fietsplekken van Nederland om de hoek! Daarnaast is koken echt een passie van me, mijn barbecue is een van de eerste dingen die ik verhuisde. Het liefste kook ik voor een tafel vol mensen, eten brengt mensen bij elkaar en dat vind ik heel erg leuk.”  

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken? 

“Natuurlijk als er iets heerlijks te eten voor me klaar staat, maar in principe mag je mij altijd wel wakker maken. Ik vind het prima om wakker te zijn en maak liever een mooi avontuur mee dan dat ik slaap!” 

Hoe ben je bij Finanxe terecht gekomen? 

“Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd en mijn afstudeerstage afgerond bij Business Lease in Zeist. Ik heb daar 3 jaar gewerkt, maar met de verhuizing, een baby op komst en een fusie van het bedrijf was dit een mooi moment voor een volgende stap. Ik werd benaderd door Finanxe Utrecht, daar woonde ik nog, maar ben vervolgens bij Finanxe Zwolle met Arjen in gesprek gegaan. Het ging allemaal snel, ik had twee leuke gesprekken en per 1 augustus ga ik starten!” 

Waarom wil je aan de slag als interimmer? 

“Ik vind het vooral heel leuk als ik nieuwe dingen kan doen, als een organisatie op zo’n kop staat of er een groot nieuw project start bijvoorbeeld. Daar krijg ik heel veel energie van. Werken richting een concreet doel dat je daarna kunt afsluiten vind ik prettig. En een nieuwe omgeving met nieuwe mensen, daar word ik blij van! Dat gevoel verwacht ik als interimmer veel vaker te hebben:  afwisseling en elke keer een nieuwe uitdaging.” 

Werken richting een concreet doel dat je daarna kunt afsluiten vind ik prettig. En een nieuwe omgeving met nieuwe mensen, daar word ik blij van! Dat gevoel verwacht ik als interimmer veel vaker te hebben:  afwisseling en elke keer een nieuwe uitdaging.

Wat vind je het leukste aan finance?

“Financials zorgen dat de maandcijfers kloppen en facturen geboekt zijn, maar er is veel meer. Als finance afdeling kun je een enorme bijdrage leveren aan bijvoorbeeld een verkoop- of operationsafdeling, door inzicht te verschaffen in kosten en rendementen en door analyses te maken. Bij Business Lease heb ik samen met mijn manager een control afdeling opgezet, de spil tussen finance en de rest van de organisatie. De samenwerking tussen verschillende afdelingen en finance verliep daar heel erg goed, iedereen liep bij elkaar binnen om een vraag te stellen. Daar ben ik heel trots op.”

Waarom past dit werk bij jou? 

“Ik houd erg van data en analyses maken. Trends ontdekken en conclusies trekken gebaseerd op de data die je hebt. Maar ik vind niks leuker dan die informatie vervolgens delen met de mensen die er wat aan hebben. Het geeft mij een kick als mensen dan tot een nieuw inzicht komen. Ik ben over het algemeen positief ingesteld en enthousiast en ik hoop dat over te brengen op mensen. Als het gaat om gortdroge cijfers vind ik het leuk om dat op een manier te vertellen waar iedereen wat mee kan.”  

Wat zijn je ambities?

“Ervaring op gaan doen bij verschillende bedrijven, dat is mijn doel. Zo veel mogelijk leren en de verschillende manieren om een functie in te vullen ervaren. Ik ga er heel open in, wil ontdekken wat ik nou echt prachtig vindt. Daarnaast is mijn allergrootse doel om samen met mijn beste vriend een kroeg te openen. Ons plan staat al op heel veel bierviltjes beschreven gaat binnen 10 jaar uitgevoerd worden!”

Neem contact op met een van onze consultantsWil jij ook ervaring op doen bij verschillende organisaties? Wil jij als interimmer aan de slag bij Finanxe?

 

Bekijk de vacatures