Welkom bij Finanxe Kim Meijer

Welkom bij Finanxe Kim Meijer

9 juni 2021

Het jaar 2021 staat in het teken van verandering voor onze nieuwe collega Kim. Naast dat ze bij ons in dienst is getreden als Interim Finance Professional en dus is gestopt met haar huidige baan, is ze onlangs moeder geworden. Ze stond ooit voor de klas, maar maakte de laatste tijd flink wat vlieguren binnen de financiële wereld. Tijd om kennis te maken met deze alleskunner. 

Kim Meijer - Interim Finance ProfessionalWie: Kim Meijer

Wat? 34 jaar

Waar? Nijverdal

 

Wat doet je graag in je vrije tijd?

“Normaal ben ik veel met vriendinnen op pad, al kon dat het afgelopen jaar natuurlijk iets minder door corona. Ook crossfit ik regelmatig, ik ben van plan om dit ook weer gaan pakken binnenkort. Na mijn zwangerschap heb ik zin om weer sportief aan de slag te gaan! Ik heb een zittend beroep en eigenlijk is stilzitten niets voor mij, crossfit is daarom een fijne manier om mijn hoofd leeg te maken.”

Mogen we jou ergens wakker voor maken?

“Ik ben pas moeder geworden van een klein meisje. Hoewel ze het heel goed doet en al vaak doorslaapt, heb ik liever niet dat iemand mij wakker maakt.”

Hoe zouden jouw vrienden je omschrijven?

“Ik denk: sociaal, eigenwijs of doorzetter en positief.”

Met de keuze voor Finanxe sla je een nieuwe weg in, vertel! 

"Ja dat klopt! Voor mijn zwangerschap was ik al wat aan het twijfelen en had ik Finanxe voorbij zien komen. Na mijn studie ben ik in het onderwijs blijven hangen en ben ik met veel plezier een aantal jaar docent geweest op het Saxion. Toch heb ik ook veel affiniteit met het bedrijfsleven en ben ik overgestapt. Nu mijn eerste jaren in de praktijk erop zitten, is het opnieuw tijd voor een nieuwe stap. Eigenlijk om nog meer te gaan zien. Mede door de gesprekken die ik heb gehad met Bas (Consultant kantoor Twente) is mijn keuze op Finanxe gevallen. Ook leuk dat ik bij Finanxe nu weer een oud student van mij tegenkwam: Dewi Linthorst werkt hier ook. Grappig om elkaar zo weer tegen te komen!"

Wat sprak je zo aan?

‘Vooral dat alles persoonlijk en informeel was. Ik had zo mijn twijfels bij detachering en interim werk, ik was bang dat het teamgevoel niet genoeg aanwezig zou zijn. Echter heb ik gezien dat dit wel mogelijk is, dat kwam bij Finanxe heel duidelijk naar voren. Er worden leuke dingen georganiseerd en er is veel aandacht voor ontwikkeling. Dat maakt dat ik echt een goed gevoel heb bij Finanxe.”

Wat verwacht je van de rol als Interim Professional?

‘Ik ben heel nieuwsgierig naar wat er komen gaat. Ik weet en ken veel van de theorie en dat ga ik nu echt in praktijk brengen. Daar kijk ik naar uit, om meer te leren en ontdekken. Ik ben het type ‘handen uit de mouwen’, wil graag meewerken en meehelpen. Dat in combinatie met mijn theoretische kennis lijkt me een goede basis voor mijn nieuwe rol.”