Marijn Floor - Interim Finance Professional

Welkom bij Finanxe Marijn Floor!

22 juli 2019

Naam: Marijn Floor
Leeftijd: 30
Wonen: Met Amy, Sophie en Owen in Terwolde
Werken: ProjectController Universiteit Wageningen, 1 september als Interim Professional

 

Vertel eens, wie is Marijn en wat vind je leuk om in je vrije tijd te doen?

Marijn Floor - Interim Finance Professional“Tijdens mijn studie HBO bedrijfseconomie liep ik stage in Engeland. Daar heb ik mijn vrouw Amy ontmoet! We zijn getrouwd, hebben daar een half jaar gewoond en zijn in 2012 naar Nederland verhuisd. Samen met Sophie (3 jaar) en Owen (4 maand) wonen we op het platteland, in de buurt van Apeldoorn. We huren daar een deel van een boerderij. Onze moestuin wordt vooral door Amy onderhouden, ik help af en toe in het weekend. Ik sport graag met vrienden (met name voetbal) en onderneem leuke dingen met vrienden en familie. 
We willen op zoek naar een koopwoning en gaan daarom deze zomer niet op vakantie. Ik heb wel 3 weken vrij dus we gaan genieten van de natuur en leuke dagjes uit met de kinderen.”

 

Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

“Goede vraag. Het eerste dat me te binnen schiet is Ben en Jerry’s ijs, daar ben ik altijd wel voor te porren.”

Wat vind je leuk aan finance en waarom past dit werk bij jou?

“Cijfers combineren met advies, betekenis geven aan de getallen die op papier staan. Dat je daarmee bepaalde beslissingen kunt ondersteunen, dat vind ik leuk. Ik ben goed met cijfers. Ik moet soms oppassen dat ik niet in de details verzand, maar ik ben analytisch sterk, dat hoor ik ook van mijn leidinggevenden en collega’s. En dat stukje analyse vind ik heel leuk om te doen!”

Hoe is je carrière van start gegaan?

“Na het afronden van mijn studie heb ik kort mee geholpen aan het migratieproject van de Friesland bank naar de Rabobank. Daarna ben ik als financieel medewerker aan de slag gegaan bij Agruniek Rijnvallei, een mengvoerbedrijf in Wageningen. Ik verzorgde daar onder andere winst- en verlies rapportages, analyses en administratie voor 9 Welkoop winkels met onder andere winkelvoorraad en audits.

Na 3 jaar benaderde Yacht mij voor een functie als projectcontroller bij de Universiteit van Wageningen. Inmiddels was ik wel toe aan een nieuwe uitdaging, perfecte timing dus! Sinds 2 jaar houd ik de financiën van ongeveer 170 lopende projecten in de gaten, projecten van een paar duizend euro tot meerdere miljoenen. Het zijn vaak projecten die jaren lopen, een voorbeeld is het onderzoek naar het maken van eierdozen van gras. Ik houd budgetten in de gaten, zorg dat geld binnenkomt en dat financiële rapportages gemaakt worden. Daarnaast spreek ik projectleiders, zodat zij weten hoe hun projecten er financieel gezien voor staan.”

Hoe ben je bij Finanxe terecht gekomen?

“Het werk dat ik doe vind ik leuk, ik zit nog goed op mijn plek. Maar sinds ik een tijdje geleden een interim collega kreeg, speelde het idee omdat zelf als interimmer aan de slag te gaan door mijn hoofd. Toen Jeroen Daalmeijer van Finanxe contact met me op nam dacht ik: dat klinkt leuk, ik ga in gesprek!

Na gesprekken bij Finanxe Arnhem en Zwolle en een gesprek met Roy, die al een tijdje als interimmer bij Finanxe werkt, had ik een duidelijk beeld. Al met al werd ik steeds enthousiaster en heb ik besloten om de stap te maken!”

Waarom spreekt interim werk je aan en wat zijn je ambities?

“Met name de variatie in het werk. Veel verschillende situaties, je snel het werk eigen maken, daar heb ik zin in! Binnen de Universiteit Wageningen zou ik kunnen doorgroeien naar een Senior positie, maar de basis van je werkzaamheden blijft dan grotendeels gelijk. Ook als Business Controller bij de Universiteit mis ik diepgang. Ik wil mee denken en directies adviseren, bezig zijn met risicoanalyses en investeringsbeslissingen. Mijn Engels is vrij goed, het lijkt me leuk om daar meer mee te doen. Daarom wil ik toegroeien naar een rol als Business Controller, liefst bij een grote International.”