Robin Meinema - Interim Finance Professional

Welkom bij Finanxe: Robin Meinema

8 januari 2020

Alle blogs

Na zijn eerste werkervaringen, is Robin eraan toe om zijn horizon te verbreden. Hij zoekt afwisseling, diversiteit in werkzaamheden en is benieuwd naar alle branches en facetten binnen Finance. In zijn vrije tijd luistert hij graag naar muziek, zoals hij het zelf noemt een groot muziekliefhebber. Ook hier is afwisseling key, al is er een voorkeur voor rock.

 

Hij wist al vroeg dat hij verder wilde in dit vakgebied, heeft nu zijn opleiding (bijna) afgerond en zijn ervaringsrugzak gevuld. Robin is er klaar voor om als interim professional aan de slag te gaan! 

 

Robin Meinema - Interim Finance Professional

 

 

Robin Meinema

24 jaar

Woont in Baflo

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

"Ik ga er graag op uit met vrienden, ik voetbal bij de club in mijn woonplaats Baflo. Daarnaast ben ik, zoals ik het zelf noem, een groot muziekliefhebber. Ik speel geen instrument maar luister veel, lees erover, zowel boeken als online. Ik ben er gewoon echt veel mee bezig. Mijn smaak is heel divers maar heeft een grote voorkeur voor rock. Radiohead, Red Hot Chili Pepper, dat zijn wel echt mijn favorieten. Al ga ik ook elk jaar met vrienden naar Mysteryland, dat is weer heel anders."

Waar mogen we je voor wakker maken?
'Ja zeker! een goed nieuw album of een aankondiging van een mooi concert, mij mag je wakker maken.'

 

Hoe ben je bij Finanxe terecht gekomen?

"Ik ben in het verleden online een aantal keer in contact geweest maar was destijds nog druk met mijn studie en afstudeerstage. Onlangs kwam Benny van de Reijden, ook werkzaam bij Finanxe, met een goede tip. Ik ben een oud collega van Benny en hij stuurde een mooie vacature van jullie door. Daar was ik enthousiast over en zodoende heb ik gereageerd. Daarna is het balletje gaan rollen en ben ik sinds dit jaar gestart!"

 

Wat vind je zo leuk aan het vakgebied zelf?

"Ik las een ander interview met een collega van jullie, die al sinds de middelbare school wist dat Finance het vakgebied zou gaan worden. Ik herkende mij hier heel erg in, op de HAVO vond ik het vak Management en Organisatie erg leuk en dit ging mij ook goed af. De richting daarna was toen snel bepaald voor een vervolgopleiding."

"Ik houd heel erg van afwisseling en diversiteit, ik merk dat repeterend werk minder goed past. Dan ga ik me sneller vervelen. Ik wil alles doen en zien, met verschillende afdelingen werken. Dat kan heel goed vanuit de afdeling Finance."

Ik houd heel erg van afwisseling en diversiteit

Wat zijn je ambities?

"Ik wil me eerst verder oriënteren en ontwikkelen en vanuit daar doorgroeien naar Junior Controller. Daarna verder en misschien aan de slag als Finance Manager met een team van zo’n 10 mensen? Dat lijkt me erg tof om te doen, omdat daar ook die afwisseling in terug komt. Maar nu eerst aan de slag als interim professional."

Wat verwacht je van een rol als Interim Professional?

"Ik verwacht dat ik de ruimte krijg om bij verschillende bedrijven en branches te gaan kijken en meewerken. Ik dacht altijd dat een groot handelsbedrijf goed bij mij zou passen maar inmiddels zie ik ook de voordelen van een kleinere organisatie. Ik hoop in mijn tijd bij Finanxe erachter te komen waar ik pas, ik goed kan functioneren en ontwikkelen."

Wil jij ook aan de slag als Interim professional? Bekijk dan snel onze vacatures of neem op contact met één van onze consultants.