Rohan immelman

Welkom bij Finanxe: Rohan Immelman

23 mei 2019

Alle blogs

Rohan Immelman, geboren in Zuid-Afrika, inmiddels een echte Groninger en binnenkort werkzaam bij Finanxe. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees het interview.

Vertel eens, wie is Rohan?

Rohan immelman"Ik ben Rohan, 28 jaar en ik ben geboren in Zuid-Afrika. Ik woon sinds mijn twaalfde in Nederland, waarvan de laatste acht jaar in Groningen. In Groningen heb ik zowel Accountancy als Bedrijfseconomie gestudeerd en daarnaast genoten van mooie studentenjaren. In mijn vrije tijd klim ik regelmatig op mijn wielrenfiets en samen met vrienden fiets ik regelmatig toertochten. Afgelopen jaar heb ik voor de eerste keer de Cape Town Cycle tour gefietst en dit jaar sta ik aan de start van de fiets Elfstedentocht. Naast het wielrennen heb ik een passie voor de Zuid-Afrikaanse braai en ik ben vorig jaar begonnen met fotograferen."

Hoe ben je in de financiële wereld terecht gekomen?

"Mijn liefde voor cijfers is op de middelbare school ontstaan. Ik kwam goed tot mijn recht in vakken als economie en wiskunde. Het was voor mij dan ook een logische stap om een vervolgstudie in de financiële richting te kiezen. Het werken met cijfers ligt mij nog steeds erg goed en ik heb dan ook met veel interesse mijn studie doorlopen."

En hoe kwam je bij Finanxe terecht?

"In de laatste fase van mijn studie was ik opzoek naar een passende opdracht voor mijn afstudeeronderzoek. Via een vriend kwam ik in contact met Finanxe en al snel volgde een kennismakingsgesprek. Uiteindelijk kwam het niet tot een afstudeeropdracht, maar werd ik wel erg enthousiast over de organisatie. Nadat ik was afgestudeerd besloot ik dan ook gelijk opnieuw contact op te nemen met Finanxe om te kijken of wij iets voor elkaar konden betekenen."

Wat vind je het leukste aan je werk?

"Het leukste aan mijn werk vind ik het visualiseren en verbinden van informatie, zodat dit collega’s kan helpen bij het maken van besluiten of een voordeel biedt bij onderhandelingen. Daarnaast vind ik het onderzoeken van oplossingen, sparringsessies met collega’s en het pure rekenwerk aantrekkelijk in mijn werk."

Wat zijn je ambities?

"Ik zie mezelf in de toekomst doorgroeien tot analist. Voor nu is het voor mij belangrijk om mijn kennis en vaardigheden zoveel als mogelijk te ontwikkelen en mij zo breed mogelijk te oriënteren."

Waar mogen we je voor wakker maken?

"Ik houd er niet van om wakker gemaakt te worden, maar als het dan echt moet, dan spring ik voor een goede Afrikaanse braai wel mijn bed uit!"