Sander van der Eijk - Interim Finance Professional

Welkom bij Finanxe: Sander van der Eijk

15 oktober 2019

Naam: Sander van der Eijk 

Leeftijd: 28 jaar

Wonen: met vrouw in Amstelveen 

Werken: 14 oktober starten als interim professional

Wat doe je graag in je vrije tijd? 

Sander van der Eijk - Interim Finance Professional“Een groot deel van mijn tijd gaat op aan mijn twee banen, ik werk namelijk niet alleen als financial maar ook als scheidsrechter betaald voetbal bij de KNVB. Elk weekend heb ik een of twee wedstrijden en dan met name de Keuken Kampioen divisie en de Eredivisie, waarbij ik ook regelmatig als VAR of vierde man aan de slag ga. De rest van de tijd is opleiding, training, intervisie, evaluatie dat soort zaken. Ik hoor altijd pas een paar dagen van tevoren welke wedstrijden ik fluit dus dat is steeds een verrassing. Op 2 april heb ik mijn debuut gemaakt in de Eredivisie in de wedstrijd Heracles - Willem II, erg leuk! 

Het leuke aan het werken als scheidsrechter is dat je de beste plek in het stadion hebt. Je ziet alles vanaf het mooiste punt! Daarnaast vind ik het een uitdaging om al die positieve  maar ook negatieve emoties van voetballers, trainers en ook het publiek te managen, om daar een rol in te hebben. 

SanderScheids2De soms negatieve media aandacht kan best pittig zijn. Gelukkig went het wel, de eerste keer is het vervelend maar de tweede en derde keer doet het je al een stuk minder. De scheidsrechter is altijd de boeman, dat hoort een beetje bij deze rol. Leuk is anders, je moet er tegen kunnen.

Beide banen zijn parttime, dus gelukkig houd ik regelmatig tijd over om met mijn vrouw of vrienden wat leuks te ondernemen. Afgelopen mei ben ik na 12 jaar getrouwd met mijn (nu dus) vrouw en hebben we een schitterende huwelijksreis gemaakt naar Costa Rica. Een prachtig land met geweldige natuur.”

Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken? 

"Ik ben een liefhebber van lekker eten dus voor goede maaltijd mag je me best wakker maken. Voor een training mag je me trouwens ook altijd wakker maken. En om een spectaculaire wedstrijd te fluiten uiteraard ook!"

Hoe ben je bij Finanxe terecht gekomen en waarom spreekt het interim werk je aan?

"Na mijn studie Bedrijfseconomie ben ik aan de slag gegaan bij het bedrijf waar ik afstudeerde, Blue Sky Group, een pensioenuitvoerder in Amstelveen. Ik werkte daar als controller en heb daarnaast bestuurskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit. Een aantal maanden geleden werd ik benaderd door Finanxe Utrecht en zijn we in gesprek gegaan. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en het idee om als interimmer aan de slag te gaan sprak me aan. In meerdere keukens kijken, snel werkervaring opdoen en nieuwe mensen leren kennen, daar heb ik zin in!“

Wat vind je zo leuk aan het vakgebied finance?

"De interesse in cijfers is er eigenlijk altijd al geweest. Bedrijfseconomie was daarom een logische studiekeuze. Ik kwam er daarbij al snel achter dat ik controllerskant leuker vind dan de accountancykant.  Maar, ik miste nog steeds een beetje de ‘social side’,  daarom heb ik ervoor gekozen om ook bestuurskunde te gaan studeren. Die combinatie vind ik erg leuk, vakinhoudelijk met de cijfers bezig zijn maar ook echt de business ingaan. Gesprekspartner zijn van directies of management, sparren over strategieën, advies geven.” 

Wat zijn je ambities? 

SanderScheids3“Als we het hebben over voetbal wil ik een vaste waarde in de Eredivisie worden en droom ik over een internationale carrière. Als controller wil ik nu steeds meer ontwikkelen richting Business Controller om een steeds sterkere partner te kunnen zijn. 

Uiteindelijk zou ik naar een leidinggevende functie toe willen groeien. Ik geniet van het omgaan met mensen, coachen en het aansturen van mensen zoals ik dat in het veld ook leuk vind. Daarbij heb ik zin om veel te leren en nieuwe organisaties en branches te ontdekken. Ik sta open voor alle uitdagende opdrachten die op mijn pad gaan komen!” 

Wil jij net als Sander parttime aan de slag als interim financial? Uitdagende opdrachten, jezelf volop ontwikkelen en doorgroeien naar een rol waarin jij al je energie en kwaliteiten kwijt kunt? Check dan deze vacature en neem contact op met een consultant van Finanxe. 

VACATURE