Sjouke Achtergrond

Welkom bij Finanxe: Sjouke Hylkema

12 november 2019

 

Sjouke start bij Finanxe in het Young Talent Program. Een bewuste keuze omdat hij zoveel mogelijk binnen het vakgebied wil leren kennen en zichzelf wil blijven ontwikkelen. Na een studie bedrijfseconomie met o.a. een stage in Engeland, is hij er klaar voor om aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt. Hij omschrijft zichzelf als competitief en luistert altijd naar zijn gevoel, we stellen je graag voor aan deze gemotiveerde financial!

Sjouke HylkemaNaam: Sjouke Hylkema 

Leeftijd:  23 jaar

Wonen: Oentsjerk

 

Wat doe je graag in je vrije tijd? 

"Ik spreek graag af met vrienden, dan praten we bij of hebben we spelletjesavond onder het genot van een drankje. Vooral Kolonisten van Catan is favoriet! Ik ben erg competitief maar gelukkig vliegen de borden nog niet over tafel bij ons, het blijft gezellig. Ook ben ik vaak op het voetbalveld te vinden, ik heb altijd al gevoetbald. Inmiddels ben ik nu leider van een seniorenteam, dat vind ik erg leuk om te doen."

 

Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken? 

"Voor een mooie reis of voetbalwedstrijd. Die laatste om te kijken, niet om zelf te spelen haha! Vooral Engelse voetbalwedstrijden zijn mooi om bij te wonen. 

Ik houd van reizen, heb veel Europese steden bezocht. Daarnaast heb ik een half jaar in Engeland gestudeerd. Daarna is de liefde voor reizen zeker groter geworden. Ik zou best wel een tijdje in het buitenland willen wonen. Het was of backpacken of aan de slag bij een toffe werkgever. Het is het laatste geworden!"

 

Dat brengt ons gelijk op de volgende vraag; Hoe ben je bij Finanxe terecht gekomen? 

"Na mijn afstudeerstage ben ik benaderd door Finanxe, er is toen kort contact geweest. Ik kon ook aan de slag bij mijn stage maar dat is uiteindelijk niet door gegaan. Toen ben heb ik zelf contact opgenomen met jullie kantoor in Groningen. Na twee goede gesprekken had ik nog steeds een fijn gevoel bij de organisatie, wat Finanxe mij kan bieden met het Young Talent Program is precies waar ik naar zocht."

 

Wat vind je leuk aan het vakgebied finance en waarom past het bij jou?

"De voorkeur voor finance zat er al vroeg in! Ik heb op de HAVO de vakken Economie en Management & Organisatie gehad en dat vond ik destijds al echt heel leuk. Dat gaf het eerste duwtje in de richting van mijn studiekeuze. Toen er een Accountancy docent van het HBO langskwam voor een gastles, werkte zijn enthousiasme over het vak zo aanstekelijk dat ik mijn keuze heb gemaakt. Uiteindelijk is het bedrijfseconomie op NHL Stenden geworden.

Van nature ben ik leergierig en analytisch heel sterk. Dat sluit goed aan bij het werk als financial. Als mens ben ik een echte teamspeler, ik voel goed aan wat de balans in een team is en kan daar op inspelen. "

 

Waarom spreekt interim werk je aan? 

"Afwisseling vind ik erg belangrijk, daarom denk ik dat dit het beste bij mij past. Verschillende opdrachten, verschillende branches, ik ben benieuwd! Ik heb nog geen specifieke voorkeur, daarom wil ik zoveel mogelijk zien in de eerste periode van mijn carrière."
 

wat finanxe mij kan bieden met het young talent program, is precies waar ik naar zocht.

Wat zijn je ambities? 

"Van kleins af aan heb ik geleerd om altijd voor het hoogst haalbare te gaan, ook al ben je niet de beste. Kijk altijd naar jezelf en zorg dat je het maximale uit jezelf haalt. Dat doe ik voor mijzelf maar verwacht ik ook van de teams waar ik mee ga samenwerken."

 

Wil jij net als Sjouke ook starten in het Young Talent Program? Lees verder of neem contact op voor meer informatie!

 

YOUNG TALENT PROGRAM