Sophie vaessen2

Welkom bij Finanxe: Sophie Vaessen

26 augustus 2019

Sophie vaessenNaam: Sophie Vaessen 
Leeftijd: 21 jaar
Wonen: Bij ouders en zus in Wezep
Werken: Start in september in het Young Talent Program

Wat doe je graag in je vrije tijd?

“Het liefste rijd ik paard, dat is een grote passie van me. Maar, met een eigen paard ben je wel 2 uur per dag bezig, zeker 5 a 6 dagen per week. Tijdens mijn afstuderen was dat niet haalbaar, ik moest me focussen en had er niet genoeg tijd voor. Maar hopelijk kan ik op korte termijn weer beginnen! Hardlopen doe ik verder graag. Naar de bioscoop of lekker uit eten met vriendinnen daar word ik ook blij van.”

Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

“Lekkere zoetigheid, ik ben best dol op snoepen dus daar kom ik op zich mijn bed wel voor uit. En als je een nieuw paard voor me hebt dan ben ik ook zeker bereid om wakker te worden!”

Hoe ben je bij Finanxe terecht gekomen?

“Mijn studie Bedrijfseconomie aan Hogeschool Windesheim heb ik dit jaar afgerond. Ik heb er hard voor gewerkt, maar ik ben dan ook niet tevreden met een zesje…  Afgelopen voorjaar was ik bij een voorlichting van Marion van Finanxe en dat sprak me erg aan. Omdat ik zelf nog niet goed weet wat ik eigenlijk wil en wat bij me past is het Young Talent Program heel geschikt. Tijdens een kennismakingsgesprek voelde het gelijk heel vertrouwd. Dit is een plek waar ik graag wil werken, dat dacht ik! Het sfeertje en hoe ze met elkaar omgaan, het is echt een open gesprek dat wordt gevoerd over hoe je in het leven staat en waarin je ook de ander wat leert kennen. Niet een standaard vragenlijstje dat wordt langsgegaan.”

Ik dacht: dit is een plek waar ik graag wil werken!

Waarom spreekt het Young Talent Program je aan?

“Dat je in korte tijd bij veel werkgevers aan de slag gaat en tijdens de workshops nog meer mensen en bedrijven leert kennen, daar word ik enthousiast van. Je gaat heel veel zien en ervaren zonder dat je steeds van ‘vaste’ baan hoeft te wisselen. Het feit dat je met Finanxe in gesprek blijft over je opdrachten, of iets je aanspreekt of juist niet, vind ik prettig. Ik wil echt uitvinden wat ik leuk vind en welke richting ik op wil, maar er is zoveel keus dat ik eigenlijk niet goed weet waar ik moet beginnen. Dit traject sluit daarom heel goed aan voor mij.

Bij andere traineeships die ik bekeken heb kwam het onderdeel persoonlijke ontwikkeling niet zo goed uit de verf als bij Finanxe. Ik wil zelf graag leren wat sterker in mijn schoenen te staan. Als ik in de toekomst bijvoorbeeld plannen maak en het management adviezen moet geven dan kan ik daar nog best wat in groeien. Ik denk dat de coaching zoals die bij Finanxe wordt aangeboden mij daarin kan ondersteunen.”

Wat vind je zo leuk aan het vakgebied finance?

“Als ik heel eerlijk ben wist ik na mijn middelbare school echt niet goed wat ik moest kiezen. Er zijn zoveel leuke dingen! Commerciële economie, bedrijfseconomie, ik had allerlei opties. M&O was altijd mijn favoriete vak en uiteindelijk sloot Bedrijfseconomie daar het beste bij aan. Tijdens mijn stages bij een zorginstelling en horeca groothandel heb ik ontdekt dat een commerciële organisatie goed bij me past. Het bezig zijn met kostprijsberekeningen, het zien van een echt product en het feit dat er constant iets gebeurt, dat vind ik leuk. Het feit dat winst maken voorop staat maakt dat je op een manier werkt die mij aanspreekt.”

Waarom past dit werk bij jou?

“Ik ben iemand die nauwkeurig te werk gaat, heel handig als je met cijfers bezig gaat. Het puzzelen totdat iets klopt, ik vind het leuk om ergens in te duiken en de oplossing te vinden.”

Wat zijn je ambities?

“Ik wil graag een Master studie doen maar ook daarvoor wil ik weten welke richting bij me past zodat ik een goede keuze kan maken. Met de studie Bedrijfseconomie kun je nog zoveel kanten op. Ik kijk ernaar uit om het komende jaar heel veel te leren, zowel op persoonlijk vlak als ook het ontdekken van waar ik me op wil richten in de toekomst.”
 

Sta jij net als Sophie aan het begin van je carrière maar heb je eigenlijk nog geen idee wat je precies wilt? Wil jij bij verschillende organisaties aan de slag om dat te ontdekken? We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

VACATURE