Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Welkom bij Finanxe Tom Damkot

14 juli 2021

Als ik hem onverwacht bel voor een kennismakingsinterview staat hij op het punt naar de sportschool te gaan. Maar deze sociale sportieveling maakt graag tijd voor een praatje. Een open karakter, dat hoor je door de telefoon heen. Iemand met een brede interesse die graag nieuwe werelden ontdekt. Een avondmens die door vrienden wordt omschreven als assertief. Maak ook kennis met onze nieuwe collega Tom Damkot

Tom Damkot - Interim Finance ProfessionalNaam: Tom Damkot

Leeftijd: 31 jaar

Woonplaats: Arnhem

 

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

“Sporten. Ik sta nu ook op het punt naar de sportschool te gaan.” Aii, dus ik bel ongelegen? “Nee hoor, ik maak graag tijd voor een gesprek. Leuk juist! Ik kom ook heel regelmatig in de sportschool hoor, dus ik kan best een halfuurtje missen, haha. Verder ben ik verknocht aan mijn motor. Ik kan echt genieten van een toertocht op de motor. En om een beetje tot rust te komen kijk ik graag een goede film of serie, meestal samen met mijn vriendin. En ja, reizen: ook daar houden mijn vriendin en ik ontzettend van. Dat was de laatste tijd natuurlijk lastig, maar we zijn zeker van plan nog een paar mooie reizen te gaan maken. Tot nu toe was onze reis naar Zanzibar de mooiste.”

 

Met welke woorden zouden jouw vrienden of familie je omschrijven?

“Oe, dat vind ik een lastige vraag. Altijd lastig om namens iemand anders te spreken. Ik denk dat ze Assertief, Aanwezig en Open zouden zeggen. Ik zit vaak vol plannen en ideeën, laat mezelf op een positieve manier zien in groepen.”

Hoe ben je met ons in contact gekomen?

“Ik werd een tijdje geleden benaderd door Jeroen Daalmeijer via LinkedIn. Hij had op dat moment een vacature. Ik stond aan de vooravond van een grote verbouwing en had geen oren naar een nieuwe baan. Toch was het contact met Finanxe zo prettig dat ik een paar maanden later, het huis was af en de behoefte aan een nieuwe uitdaging toch aangewakkerd, besloot weer contact te zoeken met Jeroen. De klik bleek er nog te zijn en we raakten in gesprek over de mogelijkheid om als interim finance professional aan het werk te gaan. En zo geschiedde.” 

 

Wat verwacht je van je nieuwe baan bij Finanxe?

“Dat ik een kijkje krijg in meerdere keukens bij diverse bedrijven. Ik zie het echt als kans om te zien hoe andere financials werken en met welke systemen. Op die manier verwacht ik zelf verder te kunnen groeien en ontwikkelen. Uiteraard ondersteund door de Finanxe Academy.”

 

Wat staat er nog op je bucketlist?

“Meer reizen maken. En skydiven. In april vorig jaar zouden mijn vriendin en ik naar Dubai gaan voor én een toffe reis, maar ook om te gaan skydiven. Door corona kon die reis helaas niet doorgaan. Ik hoop écht dat we een keer de kans krijgen die reis alsnog te maken. Die reis zou in alle opzichten heel bijzonder worden, ook omdat ik haar daar ten huwelijk wilde vragen. Dat heb ik uiteindelijk thuis gedaan, voor de TV met op de achtergrond skydive beelden, alsof we in de woonkamer aan het skydiven waren. Het antwoord was waarop ik had gehoopt, maar de entourage had beter gekund, haha. En ja, op mijn bucketlist staan verder zaken als leren surfen, beter leren snowboarden, een slipcursus, dat soort dingen. Ik hou ervan om nieuwe dingen te doen, zit niet graag stil.”