Wesley Hop Header

Welkom bij Finanxe: Wesley Hop

8 januari 2021

Hij komt oorspronkelijk uit Harderwijk maar is jaren geleden voor zijn studie verhuisd naar Groningen. Hij was eigenlijk van plan om te gaan reizen na zijn studie, maar dat komt er voorlopig nog even niet van. Daarom heeft hij de keuze gemaakt om in Groningen te blijven. Hij gaat starten in het Young Talent Program, waar hij vooral werkervaring op wil gaan doen én zijn soft- en social skills gaat ontwikkelen. Zijn ambitie rijkt ver, in de toekomst zien we hem mogelijk terug als Register Controller. Tijd om kennis te maken met deze ambitieuze financial!

Wesley HopNaam: Wesley Hop

Leeftijd: 26 jaar

Woonplaats: Zwolle

Wat doe je graag in je vrije tijd?

“Nadat ik mijn scriptie had ingeleverd en klaar was met afstuderen, heb ik een gitaar gekocht. De laatste paar maanden speel ik dus veel gitaar! Daarnaast vind ik het leuk om gezellige dingen te doen met vrienden als uitgaan, festivals of een weekendje weg. Laatstgenoemden zijn momenteel niet echt mogelijk natuurlijk. Ik voetbal ook graag, daarom ben ik lid van een voetbalvereniging in Groningen. En ik ga ook regelmatig fitnessen.”

Waar mogen we jou voor wakker maken?

“Dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Misschien een leuk feestje, gezelligheid met vrienden? Geen punt om daarvoor mijn bed uit te komen haha!”

Waar is bij jou de liefde voor het Finanxe vak ontstaan?

“Dat is vroeg begonnen, op de middelbare school al. Ik heb op het VWO het profiel Economie en Maatschappij gekozen, vakken als Economie en Management & Organisatie vond ik hartstikke leuk om te doen. Toen wist ik ook al vrij snel dat ik een economische richting op wilde gaan. Dat past gewoon het beste bij mij. Ik ben de studie Bedrijfseconomie gaan doen en vanaf toen ontwikkelde ik steeds meer affiniteit richting het Finance vakgebied. Zo ben ik doorgegroeid tot waar ik nu sta.”

Hoe bevalt de overgang van studeren naar het werkende leven jou? 

"Dat gaat mij eerlijk gezegd wel goed af! Het was eerst wel even wennen, maar de omschakeling was eigenlijk zo gemaakt. Ik ben er wel echt aan toe om na al die jaren studeren aan het werkende leven te beginnen. Het plannen van leuke dingen is nu alleen wat lastiger haha."

Dat klinkt goed. Hoe ben je met ons in contact gekomen?

“Ik heb in augustus al contact gehad met Bouwina (Consultant bij Finanxe Friesland) over het Young Talent Program bij Finanxe. Helaas waren er destijds voor mij te weinig mogelijkheden. Maar afgelopen periode was dat anders en kon ik op korte termijn al terecht bij een opdrachtgever, een mooie kans voor mij dus! Het ging zo snel dat ik op een maandag contact met Bas (Consultant Zwolle) heb gehad, dinsdags op gesprek mocht bij de opdrachtgever, op donderdag hoorde dat ik was aangenomen en die maandag erna gelijk ben gestart. Even een omschakeling maar ik was er meer dan klaar voor!”

Wat verwacht je van het Young Talent Program?

“Ik ben erg benieuwd naar het stukje persoonlijke begeleiding, het is fijn dat je daarmee op weg wordt geholpen. Je kunt binnen verschillende bedrijven aan de slag, ook dat spreekt mij heel erg aan. Ik heb wel een idee wat ik leuk vind, maar het is fijn straks echt te mogen ervaren wat voor organisaties bij mij passen. De masterclasses lijken mij ook leuk, het ontwikkelen van de soft skills is erg belangrijk in deze periode van mijn carrière.”

Het ontwikkelen van de soft skills is erg belangrijk in deze periode van mijn carrière

Hoe ziet jouw ambitie er op de lange termijn uit?

“Tijdens mijn master werd ik steeds enthousiaster van het controlling stuk binnen Finance. Je hebt de cijfers maar wat zit daarachter? Hoe kunnen we het verbeteren? Het liefst wil ik in de toekomst mij bezig houden met dat soort vragen. Dus aan de slag als Business Controller binnen een mooie organisatie en misschien, op den duur, een Master Register Controller doen.”