Header website  (14)

Werken bij Finanxe - Jordi aan het woord

26 september 2023

Alle blogs

Deze gezellige, in een pop/rockband spelende financial uit Zaltbommel werkt al sinds februari 2022 met veel plezier bij Finanxe. Waarom vindt hij het zo leuk? “Bij Finanxe kun je lekker jezelf zijn. Ze hebben mijn verwachtingen overtroffen. We doen heel vaak leuke dingen en de sfeer is gezellig.”, zegt hij. Als hij terugdenkt aan zijn eerste ontmoeting voelde dat niet als een sollicitatiegesprek. Eerder een introductiegesprek. Jordi: “Het voelde direct goed.”



Jordi Rab
Jordi Rab

Nickname: Muzikale Krachtsporter
Kantoor: Utrecht
Huidige rol: Allround Financial
 

Eerste opdracht

Zijn eerste opdracht was ideaal om mee te beginnen en de basis te leren. Hij ging aan de slag in het team Debiteurenbeheer bij IVC Evidensia. Daarna is Jordi in september ’22 bij Eyescan in opdracht gegaan en hield hij zich bezig met alles rondom administratie. Van jaarrekeningen tot aan bankboeken. Hier is hem een vaste baan aangeboden, maar die heeft hij afgeslagen. Hij is nog niet klaar met interim-werk. Hij wil graag nog meer verschillende ervaringen opdoen. Op dit moment is Jordi dan ook actief als Allround Financial bij Royal A-Ware. En, zegt Jordi, ik vind het leuk om bij Finanxe te horen. Wat vindt hij belangrijk in zijn werk? “Vrijheid én verantwoordelijkheid. Dat je die ruimte krijgt. Maar ik word ook blij van zelfstandigheid en diversiteit in mijn werk.” Zijn ambitie? Een opdracht als projectmanager of business controller lijkt hem supertof.

Van junior naar medior

Hij heeft het juniortraject Young Talent Program (YTP) afgerond en is gestart met het Good to Great Program waarmee hij de stap naar medior maakt. Hoe was het YTP? Jordi zegt in een teug: “Top! Veel geleerd. Superleuke masterclasses en ook heel handig voor de eerste stap van je carrière. Zeker de basis van de soft skills.” De bokstraining die je leert hoe om te gaan met stress en grenzen bewaken, was heel leerzaam. Maar ook: hoe presenteer je jezelf? Wat zijn jouw persoonlijke voorkeuren? Hoe ga je om met feedback? Dit zijn masterclasses die Jordi niet vergeet. Hij is nu meer zelfverzekerd en is zich er bewust van als hij merkt dat hij kritiek persoonlijk oppakt. Daar doet hij dan ook echt wat mee. Jordi: “Finanxe zegt altijd: fouten maken mag, zolang je er maar van leert.”

Hij houdt ervan als hij zijn taken op volgorde kan afvinken. Dan houdt hij overzicht en is stress ver te zoeken. Want rustig blijven, was eerder wel een dingetje. In het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) heeft hij dat ook met de HRD Consultant  van Finanxe besproken en vastgelegd. Ze evalueren dit ontwikkelpunt ook regelmatig. Jordi is positief over het contact. “Er is maandelijks contact. Even polsen hoe het gaat. Dat vind ik heel prettig, maar als er niks is, dan is het ook goed. Daar laten ze je vrij in.”

Het Good to Great Program is begonnen. Hij heeft nieuwe mensen leren kennen en ook oude bekenden gezien. Zijn eerste gevoel? “Wat besproken wordt, blijft echt onder ons. Iedereen stelt zich kwetsbaar op. Dat geeft vertrouwen.”

 

“Finanxe zegt altijd: fouten maken mag, zolang je er maar van leert.”

Is Finanxe een aanrader?

JA! zegt Jordi kort maar krachtig. Hij vervolgt: “Een hele leuke werkgever, gezellige club, ruimte om te ontwikkelen en ze luisteren naar je wensen. Als ik vragen heb, kan ik zomaar bellen. Totaal geen hiërarchische organisatie.”