What's in the nickname - Dorien Meijer

What's in the nickname: Dorien Meijer

27 december 2021

 

Als kind ging ze al graag naar musicals en voorstellingen. Maar in haar studententijd kwam de klad er een beetje in. In 2018 reisde ze af naar Scheveningen om The Lion King te zien. En zo werd haar hobby opnieuw geboren. Soldaat van Oranje, Mamma Mia, We Will Rock You, Aladin en The Sound of Music: ze gingen niet aan Dorien voorbij.

‘Zonnanbiddende’ Iris

What's in the nickname

Haar liefde voor musicals deelt ze met haar zusje. Omdat de meeste musicals in het westen van ons land zijn, maken ze er een gezellig “weekendje weg” van. Maar The Sound of Music was een thuiswedstrijd. Gewoon lekker in Groningen. “Dat is ook weleens fijn!”

Bij Mamma Mia gingen uiteraard de voetjes van de vloer. “Dancing Queen” is één van Doriens favoriete nummers: “Dan kun je toch moeilijk stil blijven zitten?” De special effects bij Soldaat van Oranje en Aladin hebben indruk achtergelaten: “De zaal draaide en zweefde gewoon.” Als ze mocht kiezen, zou ze wel de hoofdrol in Mamma Mia willen spelen. Een opzwepende musical waar je energie van krijgt.

Wat staat er nog bij Dorien en haar zusje op de planning? “Come from away” in Groningen. Het is een waargebeurd verhaal over 9-11: gestrande reizigers die door de aanslag moeten uitwijken naar Canada.

Op haar bucketlist staat: musicals bezoeken in London én naar Broadway in New York. “Dat zou ontzettend gaaf zijn.”

 

Dorien Meijer

In het kort

  • Dorien Meijer
  • Dancing Queen
  • Werkzaam bij Finanxe sinds 2021

Your personality counts.

Je persoonlijkheid maakt wie jij bent. Sociaal en ambitieus. Gedreven. Het is onze drijfveer om te ontwikkelen en te ontdekken. Om de beste te zijn. Persoonlijk én professioneel. Dat zijn wij. Professionals met persoonlijkheid.

Wij zijn Finanxe. Een club waar je bij wil horen. Klik hier voor meer informatie.