Robin Ritsema Finanxe

What's in the nickname: Robin Ritsema

22 september 2022

Alle blogs

Ze doet haar nickname eer aan want met een aantal omzwervingen zoals Oostenrijk, Canada en Sint Maarten, is ze net van Amerika naar Nederland verhuisd. En hoewel Nederland geen onbekend terrein voor Robin is, is dat toch een grote stap!

 'Wereldburger' Robin Ritsema

What's in the nickname

Opgroeien in Amerika

Samen met haar familie woonde ze in Amerika, ze is geboren en getogen in Kansas. Haar ouders zijn toen ze jong waren, los van elkaar, vanuit Nederland naar Texas vertrokken. Beiden op zoek naar avontuur, leerden zij elkaar kennen. Toen haar vader ervoor koos een melkveehouderij te beginnen in Kansas, volgde haar moeder al snel.

Robin weet hoe het is om als Amerikaanse op te groeien en spreekt vloeiend Engels. Toch heeft ze door haar Nederlandse ouders veel van de Nederlandse cultuur meegekregen. Thuis werd er ook Nederlands gesproken. En toen ze pas drie maanden was, zat ze voor het in het vliegtuig om de oversteek te maken naar familie. Ook de vakanties naar andere landen hebben de basis gelegd om een echte Wereldburger te worden. De multiculturele setting is Robin dan ook altijd aan blijven spreken.

De wereld ontdekken

Robin koos, niet geheel onverwacht, dan ook voor een studie met een internationaal karakter. Ze behaalde haar bachelor International Business & Economics in Amerika. In het vierde jaar van die studie was het tijd voor een uitwisseling naar Oostenrijk. Een uitgelezen kans om meer van de wereld te zien én om haar Duits verder bij te spijkeren. Daar leerde ze ook een  goede vriendin kennen, iemand waarvan ze toen nog niet wist dat zij uiteindelijk de schakel zou zijn voor een baan bij Finanxe in Nederland.

Als échte wereldburger spreekt ze ook nog Duits en Spaans. Heeft ze een voorkeur voor een plek op de wereld? ‘Dat vind ik lastig want door Corona kon ik tijdens mijn Master niet naar Peru, zoals wel de bedoeling was.’ Ze legt uit dat de Zuid- Amerikaanse cultuur haar erg aanspreekt en dat gebied nog altijd op haar bucketlist staat. Als alternatief kozen Robin en een aantal medestudenten om de periode door te brengen op Sint- Maarten, als plaatsvervanger voor Peru. Niet hetzelfde, wel heel bijzonder!  Zeker omdat ze daar ook haar liefde tegenkwam, een van de belangrijke redenen om naar Nederland te verhuizen.

Nederland

Met genoeg familie in Nederland en een Nederlandse vriend, lijkt de stap naar het koudere kikkerlandje misschien logisch. Toch had Robin tot een jaar geleden nog nooit van Groesbeek gehoord en is het letterlijk een wereld van verschil met alle landen en plekken die ze eerder bezocht. Nu is deze wereldburger is neergestreken in Groesbeek, waar haar een nieuw avontuur wacht. Samenwonen met haar vriend, een leven in Nederland opbouwen én de start bij Finanxe. Dankzij collega Ilse Kuipers, die ze eerder ontmoette in Oostenrijk, hoorde ze enthousiaste verhalen over hoe het gaat bij ons. Nu is het binnenkort zover, aan de slag als Interim Professional. We wensen Robin veel succes!

Ritsema, Robin

In het kort

  • Robin Ritsema
  • Wereldburger
  • Werkzaam bij Finanxe vanaf september 2022


Your personality counts.

Je persoonlijkheid maakt wie jij bent. Sociaal en ambitieus. Gedreven. Het is onze drijfveer om te ontwikkelen en te ontdekken. Om de beste te zijn. Persoonlijk én professioneel. Dat zijn wij. Professionals met persoonlijkheid.

Wij zijn Finanxe. Een club waar je bij wil horen. Klik hier voor meer informatie.