Jos Bijaard

Welkom bij Finanxe Jos Beijaard - Young Talent

19 november 2019

Alle blogs

Sinds november gestart als deelnemer van het Young Talent Program en onlangs verhuisd van Ameland naar Leeuwarden. Hij houdt van de natuur van het eiland maar óók van cijfers, zijn ambities liggen op het gebied van Controlling. Inmiddels 25 jaar, klaar met zijn studie en helemaal klaar voor zijn carrière bij Finanxe: Maak kennis met Jos Beijaard!

Jos BijaardNaam:                             Jos Beijaard

Wonen:                           Leeuwarden

Werken:                         Gestart in het Young Talent Program

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

"Ik woonde afgelopen zomer nog op Ameland en houd van de natuur op het eiland. Ik trek er graag op uit om te fietsen door de bossen of naar de zonsopgang te kijken. Daarnaast ben ik fanatiek sporter, zowel op het volleybalveld als in de sportschool. Mooi om te zien dat je bij fitness, door je aan een bepaald schema te houden, sterker- en fitter kan worden."
 

Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

"Deze vraag heb ik voorbij zien komen en ga hem beantwoorden zoals meer: Liever helemaal niet! Moet het toch? Dan voor een mooie reis of mooi natuurgebied. Als het maar niet voor niets is, dan kun je mij beter laten liggen."
 

Hoe ben je bij Finanxe terecht gekomen?

"Aan het einde van mijn studie ben ik op zoek gegaan naar een baan die bij me past. Toen ben ik via Linkedin in contact gekomen met Jelte de Haan en hebben we gesproken over de mogelijkheden bij Finanxe en dat sprak me heel erg aan. Daarna hebben we een korte pauze gehad omdat ik deze zomer graag nog één keer met mijn vrienden samen op Ameland wilde werken. Daarna opnieuw in contact gekomen en tot de conclusie gekomen dat het Young Talent Program goed past bij mijn start op de arbeidsmarkt. Op die manier kan ik in relatief korte tijd, veel ervaring opdoen."
 

Waarom past dit werk bij je?

"In eerste instantie had ik nog helemaal niet echt stilgestaan bij de mogelijkheid om als interim professional aan de slag te gaan. Maar door de gesprekken met Jelte is mij duidelijk geworden dat het juist past bij hoe ik ben. Ik houd ervan om dingen op te lossen en dat doe je bij de tijdelijke opdrachten als interimmer ook. Ik vind het mooi om problemen op te lossen en hulp te bieden. Ik had er eerder niet aan gedacht maar nu heb ik een goed beeld en veel zin om te gaan starten!"
 

Wat vind je zo leuk aan het vakgebied finance?

"Vanuit vroeger ben ik altijd al iemand die overal een reden achter zoekt. Waarom is iets zoals het is? Hoe zit het in elkaar? Maar ook, hoe verdienen bedrijven en mensen hun geld? Waarom doen ze dat op die manier? Die vragen zijn interessant en op die manier ben ik uiteindelijk bij de opleiding Bedrijfseconomie beland.

Bij mijn afstudeerstage moest ik een kostprijsmodel beoordelen en verbeteren. Ik kwam er al gauw achter dat het model niet te verbeteren was, het was enorm ingewikkeld en niet werkbaar. Uit mijn onderzoek is toen gebleken dat er het beste een keuze gemaakt kon worden voor een nieuw model. Dat heb ik opgezet en dat hebben ze uiteindelijk ook in gebruik genomen. Dat vond ik mooi om te zien en bevestigde ook mijn keuze voor het vakgebied."
 

Wat zijn je ambities?

"Ik wil me vooral eerst zo breed mogelijk ontwikkelen binnen Finance om zo door te groeien naar Controller. Met brede achtergrond verwacht ik een goede bagage te creëren voor de toekomst. Naast werkervaring wil ik ook cursussen en masterclasses volgen, mede daarom spreekt het programma van het Young Talent Program mij aan."

 

Op deze manier kan ik in relatief korte tijd, veel ervaring opdoen.

 

Jos wil veel gaan leren en zichzelf zowel persoonlijk als professioneel blijven ontwikkelen. Wil jij ook aan de slag als interim professional en ervaring opdoen bij verschillende opdrachtgevers? Klik op onderstaande link.