ZELFVERTROUWEN BEÏNVLOEDT JE POSITIE

Zelfvertrouwen beïnvloedt je positie

7 september 2020

Jeroen Mollink - Interim Finance ProfessionalFinancial Jeroen Mollink maakt als startend interimmer een snelle persoonlijke ontwikkeling door. Die groei ervaart Jeroen heel concreet omdat hij zowel zijn eerste als derde opdracht bij Holland Colours uitvoert.

“De manier waarop je ergens binnenstapt en je werk oppakt heeft veel invloed op je eigen positie. Het is mooi om te ervaren dat je jezelf binnen een periode van een jaar zo kunt ontwikkelen!” 

In 2019 en 2020 werkte Jeroen gedurende twee periodes bij Holland Colours. “Tijdens mijn eerste interim opdracht heb ik de taken van Sybrand overgenomen, die daar op de crediteuren administratie aan de slag was. Vervolgens werkte ik vier maanden bij Wehkamp en toen er bij Holland Colours extra ondersteuning voor de jaarrekening nodig was ben ik terug gegaan. De kennis van de organisatie die ik eerder had opgebouwd kwam daarbij heel goed van pas!”

Team Finance

De financiële afdeling binnen Holland Colours bestaat uit drie collega’s: twee finance medewerkers en een manager. Daarnaast werken er twee controllers en uiteraard een CFO. Ook in Engeland en Hongarije werken twee finance collega’s. Het team is bezig met een digitaliseringsproject en uiteraard met alle gebruikelijke financiële zaken rondom debiteuren, crediteuren en het opstellen van de juiste rapportages.

Holland Colours

Sterker in je schoenen staan

Als je kijkt naar zijn positie binnen het team is er is een groot verschil tussen de eerste en tweede opdracht, vertelt Jeroen. “Dat vond ik zelf heel leuk om te ervaren. Ik had twee jaar werkervaring, maar toen ik startte met interimwerk voelde ik me nog erg onervaren. Ik kreeg opdrachten en die voerde ik uit, zo ging het ongeveer. Toen ik acht maanden later voor de tweede keer bij Holland Colours binnenstapte voelde dat heel anders. Ik was zelfstandiger en kritischer, ging sparren met mijn collega’s en hield ze op die manier scherp. De manier waarop ik mijzelf ontwikkeld had zorgde dat ik met meer zelfvertrouwen binnenkwam. Daarmee veranderde ook mijn eigen positie ten opzichte van collega’s. Ik ben heel blij met de ervaring die ik op doe. Het maakt dat ik sterker in mijn schoenen sta en mezelf beter kan presenteren. Ik neem en krijgt steeds meer de ruimte om mijn gedachten en ideeën te uiten. Ook al zijn mijn voorstellen niet direct de juiste, als interim collega leer je om je te uiten en te bespreken wat er wel of niet bruikbaar is aan jouw plannen. Bij Holland Colours heb ik echt stappen kunnen zetten in mijn eigen ontwikkeling. De sfeer onderling was daarnaast erg prettig. Elke middag maakten we bijvoorbeeld een wandeling waarbij allerlei collega’s meeliepen. Collega’s staan er voor elkaar klaar maar er wordt wel een proactieve en zelfstandige werkwijze verwacht.” 

Bram Bos - Finance Manager Holland Colours

Holland Colours

Bram Bos, Finance Manger: “Holland Colours is een onafhankelijke Nederlandse onderneming met acht vestigingen. Het bedrijf is opgericht in 1979 en sinds 1989 beursgenoteerd (Euronext Amsterdam), waarbij de aandelen in het bezit zijn van de medewerkers. Het maken van producten voor het inkleuren van kunststoffen, dat is onze corebusiness. Deze stoffen worden gebruikt voor het op kleur brengen van allerlei producten: van drinkflessen en andere verpakkingen tot verf, maar ook zeep of antivries.


Vrijwel de gehele productie komt voor rekening van de vier hoofdlocaties in Nederland (Apeldoorn, tevens hoofdkantoor), Hongarije, de Verenigde Staten en Indonesië (Surabaya). Daarnaast heeft Holland Colours vestigingen in Mexico, Canada, Engeland, Indonesië (Jakarta) en China. In Apeldoorn werken 145 mensen, wereldwijd 400. 


Holland Colours is een familiebedrijf met een open cultuur: mensen werken graag samen en zoeken elkaar regelmatig op. Je kan altijd bij elkaar binnenlopen, het is informeel. Holland Colours  heeft de charme van een familiebedrijf, maar is wel beursgenoteerd. Dat laatste merk je aan de kwaliteit en hoeveelheid van de gegevens die we moeten opleveren.”

Holland Colours

Holland Colours is een bedrijf met een goede groep collega’s waar je veel kunt leren. Er wordt echt wat van je verwacht en ik vind het een geweldige organisatie om voor te werken!

Flink wat uitzoekwerk

Tijdens zijn tweede opdracht bij Holland Colours richt Jeroen zich op de jaarrekening. Het klaarzetten van alle informatie voor de accountant blijkt een behoorlijke uitdaging te zijn. De afgelopen jaren zijn er een aantal personele wisselingen binnen het team geweest. Iedereen had zijn eigen manier van werken en daar loop je bij het opstellen van de jaarrekening tegenaan. Jeroen: “Vanuit de accountant kregen we een lijst met items om uit te zoeken, voorraad, vaste activa en uitgaande nota’s bijvoorbeeld. Alles moet kloppen en klaarliggen zodat de accountant efficiënt kan werken. In de deels papieren boekhouding van Holland Colours kostte dat opzoeken de nodige tijd. Het is een kwestie van heel goed nadenken en heel grondig werken. Er mogen geen twijfelgevallen zijn, je moet alles weten. Dit was ook inhoudelijk een heel leerzame opdracht voor mij.” 

Waarom interim werk?

Als Jeroen in 2019 met Bas van Finanxe Zwolle in gesprek gaat is hij al snel verkocht. “Het feit dat je in korte opdrachten op verschillende plekken werkervaring op doet sluit perfect aan bij hoe ik nu in het leven sta. Ik wil mijzelf in hoog tempo ontwikkelen.” Een van zijn doelen is om binnen Finanxe door te stromen naar een functie als medior interim professional. Daarnaast bevalt het werk op de inkoopafdeling bij Wehkamp Jeroen erg goed. “Ik vind het leuk om aan de slag te gaan met opdrachten die over de grenzen van de financiële afdeling heen gaan. Dat je de financiële man op de inkoop- of verkoopafdeling bent bijvoorbeeld. Processen, sales targets en inkoopbudgetten: superinteressant. Er is zoveel te leren en daar kijk ik naar uit. De keuze voor interimwerk pakt voor mij dan ook heel goed uit, ik heb het geweldig naar mijn zin bij Finanxe.”