SS5

Zorgbedrijf Stepping Stones zoekt een Finance Manager

29 juli 2019

Tijdens een gesprek met Adriaan Voormolen, CFO / COO, wordt duidelijk naar wat voor collega Stepping Stones op zoek is.

Wat voor organisatie is Stepping Stones?

AdriaanVoormolen“We zijn echt een ondernemend zorgbedrijf. We zijn geen reguliere instelling, we proberen actief het verschil te maken. We kijken heel bewust naar de omgeving: wat wordt er gevraagd, wat kunnen we bieden, wat kunnen we verbeteren. Daar zijn we echt mee bezig. In dat opzicht werken we heel modern en rationeel. Modern omdat we voortdurend bezig zijn met het verbeteren van het werkproces. We proberen elke dag beter en efficiënter te zijn. Verder zijn we heel rationeel ingesteld, we willen het maximale betekenen voor de bewoners. Om dat te realiseren moet je aan allerlei randvoorwaarden voldoen. We moeten voorkomen dat we met dingen bezig zijn die niet bijdragen aan dat doel. Steeds een afweging maken van ‘Nice to know’ en ‘Need to know’. We willen voorkomen dat er heel veel lagen in de organisatie ontstaan waardoor de verbinding kwijtraakt.”

Hoe zorg je daarvoor, dat je die verbinding niet kwijtraakt?

“We proberen binnen het ICT landschap de systemen goed te koppelen aan elkaar en daarmee ervoor te zorgen dat er een soort realtime feedback is, ook op de werkvloer. Er moet inzicht zijn in de cijfers. Daar zijn we heel open en transparant in. Medewerkers worden door de financiële afdeling ondersteund in het lezen en begrijpen van de cijfers. Ik verwacht ook van de nieuwe collega dat hij of zij hier een steentje aan bijdraagt, door kritisch naar de cijfers te kijken en waar nodig bij te sturen. Open en eerlijk met elkaar omgaan, feedback geven en met elkaar in contact staan, dat is de kern van de verbinding.”

En de nieuwe functie, kan je daar iets meer over vertellen?

SS1“Ik zoek iemand die echt "doet". Als diegene op mij gaat zitten wachten, gaat er vertraging ontstaan. Ik heb iemand nodig die proactief aan het werk gaat. Een hoge mate van zelfstandigheid is een must. Ik vind het belangrijk dat je alle data goed combineert, dat je die cross change doet en dat je voor je cijfers echt staat. Ik zit niet op iemand te wachten die een soort datadump doet en me vraagt wat ik er van vind. Ik wil weten wat diegene er zelf van vindt en mij adviseert over wat we moeten doen. Er is een beetje lef nodig voor deze functie.

Ik zoek iemand die echt "doet". Iemand die proactief aan het werk gaat. Een hoge mate van zelfstandigheid is een must.

Hoe zit een gemiddelde werkweek van de Finance Manager er ongeveer uit?

SS3“Ik denk dat het belangrijk is dat de Finance Manager regelmatig aanwezig is op de afdeling. We gaan in oktober een nieuw kantoorpand openen, waar hij of zij regelmatig te vinden moet zijn samen met alle collega’s van de afdeling. Verder zal de Finance Manager zelf een aantal analyses maken en vragen beantwoorden van externen zoals de accountant en de zorgcontroller. Er moet regelmatig contact zijn met de locatiemanagers voor vragen rondom budgettering en jaarplannen. De Finance Manager maakt ook deel uit van het MT, waarbij de nieuwe collega de financiële plannen kan laten zien en kan uitleggen. Dat soort dingen.”

Waarom is Stepping Stones een mooie organisatie om voor te werken?

“Ik vind echt dat nu het moment is om voor Stepping Stones te werken. We hebben de echte startfase gehad en gaan nu die versnelling oppakken. Als je nu instapt, sta je aan de basis van de groei. We hebben de naam, we hebben de contacten, we hebben een aandeelhouder die onze plannen steunt, de structuren zijn neergezet. Het is nu echt tijd om stappen te maken. Dat is mooi om in mee te groeien. Ik denk serieus dat het een topbaan is op een topmoment.”

Ik vind echt dat nu het moment is om voor Stepping Stones te werken: als je nu instapt sta je aan de basis van de groei.

 

Heb jij zin om aan de slag te gaan als Finance Manager
 bij deze leuke organisatie?

 Check de vacature en neem contact met ons op!

Vacature