PHOTO-2019-12-25-11-32-48

Finanxe Friesland opent haar deuren

6 januari 2020

Alle blogs

Januari 2020: alweer het vijfde Finanxe kantoor opent haar deuren! Met Bouwina Hoekstra gaat Finanxe ook in Friesland aan de slag om de beste en leukste arbeidsmarktspecialist te worden. Bouwina: “Ik heb zin om er een groot succes van te maken!” In dit interview vertellen Bouwina en Martijn Bakker (eigenaar Finanxe) over de eigenheid van de regio en hun plannen voor de toekomst van Finanxe Friesland.

Martijn Bakker - Owner & Consultant @ FinanxeFinanxe Friesland, een vijfde kantoor. Een droom die uitkomt?

Martijn: “Inderdaad! Natuurlijk zijn we al langere tijd op de Friese markt actief, maar altijd vanuit ons kantoor in Groningen. Friesland is een bijzondere regio met een heel eigen cultuur. Regionale, sociaal maatschappelijke betrokkenheid is belangrijk voor ons en Friesland is bij uitstek een plek waar we met een kantoor gevestigd willen zijn. We willen daar werken met mensen die zelf uit Friesland komen en die de identiteit herkennen en met zich meedragen. Zij kunnen de meeste impact hebben. Daarom ben ik heel blij dat Bouwina nu Finanxe Friesland alle aandacht gaat geven die het verdient!"

Gefeliciteerd Bouwina! Een mooie uitdaging. Hoe ben je eigenlijk bij Finanxe terecht gekomen?  

Bouwina: “Ik heb een achtergrond in de retail en arbeidsbemiddeling en ken Martijn al vanuit USG, waar we collega’s waren. In de zomer van 2019 zijn we met elkaar in gesprek gegaan. Over het idee om in Friesland een nieuw kantoor te starten werd ik steeds enthousiaster. Net als op de andere Finanxe kantoren ga ik aan de slag om de juiste Bouwina Hoekstra - Managing Consultant - Finanxefinance professionals naar een uitdagende opdracht of nieuwe baan te bemiddelen. Het contact met zowel opdrachtgevers die op zoek zijn naar een nieuwe collega als professionals die zoeken naar een nieuwe baan, vind ik heel erg leuk.” 

 

Wat maakt dat je zo enthousiast bent over deze nieuwe baan? 

“Ik vind het een uitdaging om iets moois te gaan maken van dit nieuwe kantoor. Ik wil Finanxe in heel Friesland op de kaart zetten en er een groot succes van maken. De laatste jaren heb ik met name in de retail gewerkt en ik vind het heel leuk dat sales en recruitment nu weer samenkomen in mijn werk.”

Herken je wat Martijn vertelt over de Friese markt?

“De eigenheid die hij noemt herken ik zeker. Ik ben zelf een geboren Friezin, opgegroeid in Meppel maar Friestalig opgevoed. Friezen zijn trots op hun eigen taal en cultuur. 

Toen ik zelf vanuit Heerenveen in de arbeidsbemiddeling werkte heb ik ervaren dat je echt sneller een klik hebt als je de taal spreekt. Het maakt het contact makkelijker. Nuchterheid en hard werken, dat zijn voor mij dingen die ik bij veel Friezen zie en ook in mijzelf herken.” 

 

Waarom is die regionale betrokkenheid eigenlijk zo belangrijk voor Finanxe?  

Finanxe FrieslandMartijn: “Die regionale focus is de basis van onze organisatie. We kennen de cultuur, de organisaties die er gevestigd zijn en de mensen die er werken. Onze dienstverlening komt voort uit ons netwerk, dat daarom heel belangrijk voor ons is. Als je regionaal gevestigd bent en sociaal maatschappelijk betrokken, sta je middenin de samenleving. Op die manier kun je daadwerkelijk iets voor de lange termijn opbouwen en structureel impact hebben. 

Ik ben er 100% van overtuigd dat wij op deze manier ook een betere dienstverlening bieden. We kennen de markt en weten wat er speelt. Elke financial heeft op dit moment een baan, de markt is krap. Om de juiste mensen te vinden moeten wij in contact staan met latent werkzoekenden. Een sterk en uitgebreid regionaal netwerk is ook daarom voor ons heel belangrijk.” 

 

Als je regionaal gevestigd bent en sociaal maatschappelijk betrokken, sta je middenin de samenleving. Op die manier kun je daadwerkelijk iets voor de lange termijn opbouwen en structureel impact hebben.

Finanxe FrieslandHoe ziet dat eruit, die betrokkenheid in een regio?

“Dat kan allerlei vormen aannemen. We kiezen bijvoorbeeld voor sponsoring van lokale verenigingen. De jaarlijkse fles wijn voor klanten hebben we vervangen door een gift aan de lokale Ronald McDonald Huizen. We zijn betrokken bij netwerkgroepen en hebben korte lijntjes met universiteiten en hogescholen. We geven daar regelmatig workshops en gastcolleges, zo kun je daadwerkelijk wat betekenen voor jonge mensen die (af)studeren. Ons Young Talent Program geeft daarnaast starters toegang tot leuke, regionale functies. Ook het samenbrengen van klanten in een regionaal netwerk staat op onze agenda. Er is zoveel wat we van elkaar kunnen leren en waar we elkaar mee kunnen helpen.”

 

Bouwina, je bent nu een aantal weken aan de slag, wat is je indruk van Finanxe?

Bouwina: “Het is een hele enthousiaste, jonge club mensen. Ik vind ze professioneel en gedreven. Mijn collega’s doen er alles aan om startende en ervaren financials aan zich te binden door ze mooie uitdagende opdrachten te bieden. Wat mij daarin opvalt is dat de interimmers echt als collega’s gezien worden, ze worden overal bij betrokken.  

Inmiddels heb ik met verschillende collega’s bedrijfsbezoeken gedaan. Ik zie daar  volwaardige gesprekspartners die hun expertise op het vlak van finance inzetten om de juiste match te maken. Een mooi voorbeeld van hun enthousiaste werkwijze vind ik de manier waarop opdrachtgevers zich bij Finanxe kunnen profileren. Als sprake is van een exclusieve vacature wordt er een interview afgenomen en naast de vacature een mooi artikel met meer achtergrondinformatie geplaatst. Dat is voor de opdrachtgever een hele mooie manier van werken.”

 

Het is een hele enthousiaste, jonge club mensen. Ik vind ze professioneel en gedreven.

 

Friesland is best groot, vanuit welke locatie ga je aan de slag?

PHOTO-2019-12-25-11-32-44“Het kantoor van Finanxe Friesland is gevestigd Heerenveen, in een prachtig oud pand. Finanxe besteedt aandacht aan de inrichting, het is modern en huiselijk. Al met al een sfeervolle locatie waar ik me echt thuis voel! Hopelijk ben ik snel niet meer alleen op kantoor want ik zoek een collega die samen met mij dit kantoor wil gaan uitbouwen.” 

 

Welk lange-termijn beeld hebben jullie in je hoofd voor Finanxe Friesland? 

PHOTO-2019-12-25-11-32-48Martijn: “Finanxe Friesland gaat een zelfstandig kantoor worden met een enorme toegevoegde waarde voor heel veel klanten in Friesland. Friesland is voor ons belangrijk omdat we hiermee in het noorden van Nederland strategisch gezien erg goed vertegenwoordigd zijn. Niemand kan meer om ons heen. Met zo’n sterk netwerk kunnen we mensen enorme flexibiliteit bieden. Bovendien krijgen de Friese financials die we al in dienst hebben nu een nieuwe thuisbasis.” 

Bouwina, waar ga je dit jaar concreet mee aan de slag? 

Bouwina: “Mijn hoofddoel is om Finanxe Friesland verder op de kaart zetten. Ik ga gas geven op het uitbouwen van ons netwerk, zowel gericht op finance professionals als opdrachtgevers. Er zitten heel veel interessante bedrijven in Friesland die nu de aandacht gaan krijgen die ze moeten krijgen. Daarin zoek ik naar partnerschap, naar relaties voor de lange termijn. Ik ga mijn LinkedIn netwerk gebruiken en uitbreiden en contact leggen met hogescholen. Het gaat erom dat ik in relaties opbouw met de juiste mensen. Neem daarom vooral contact met mij op! Kom vrijblijvend langs, dan gaan we kijken wat ik voor je kan betekenen. 

 

PHOTO-2019-12-25-11-32-53Adres Finanxe Heerenveen: 

Crackstraat 3, Heerenveen

0513 724255