About-us-vision-values

Ardagh Group is op zoek naar een Assistent Controller: interview met Enrico van der Wulp

30 januari 2019

Een internationale en uitdagende functie als Assistent-Controller bij een professionele organisatie waar kwaliteit voorop staat. Dat is waar we over praten met Enrico van der Wulp. Hij is op zoek naar zijn eigen opvolger doordat hij zelf is doorgegroeid naar de functie van Plant Controller. Lees hier het hele interview en kom erachter waarom het zo leuk is om bij Ardagh Group te werken.

Plant Controller Enrico:

20190128_131203489_iOS 2

"Ardagh hanteert de slogan ‘Be best’. Be best in de kwaliteit van het product, het op tijd leveren en dat tegen een zo goed mogelijke prijs. Door middel van kantinesessies die regelmatig plaatsvinden in Hoogeveen probeert Ardagh iedereen erbij te betrekken en mee te krijgen. Binnen Ardagh  zijn er korte lijnen en er heerst een informele sfeer. Iedereen is heel toegankelijk, makkelijk benaderbaar en helpt elkaar indien nodig. Je  staat  als controller dicht bij onze business en de mensen die daarvoor verantwoordelijk zijn."

 

Een internationale functie 

In Denemarken werd de functie van Plant Controller ingevuld door iemand daar. "De reden dat we van deze invulling af zijn gestapt is omdat het qua communicatie minder goed liep. Het is fysiek een hele grote afstand en dat maakt de communicatie lastig. Het werd daardoor een geïsoleerde functie, wat leidde tot weinig interactie. Omdat de functie in Denemarken net te klein is voor een volledige FTE, is er voor gekozen de functie te laten huisvesten in Hoogeveen en ook te laten combineren met Plant Hoogeveen. Deze functie is in het verleden ook vervuld door de voormalig Plant Controller en de huidige Sector Controller. Daarnaast bedienen beide Plants dezelfde markt, we zitten beide in het Nutrition segment."

 

Goede doorgroeimogelijkheden Ext

De doorgroeimogelijkheden zijn goed binnen Ardagh. Enrico is daar zelf een voorbeeld van. Hij is binnengekomen als trainee en na 11 maanden doorgegroeid naar assistent controller / plant controller. Na twee jaar in die functie gezeten te hebben is hij plant controller voor Hoogeveen geworden. Ons segment is echt groeiende, wat uiteindelijk weer nieuwe mogelijkheden met zich mee brengt. We zijn dus ook op zoek naar iemand die ambities heeft en zich wil ontwikkelen."
 
RexamHoe ziet een gemiddelde werkweek eruit?
 
"Het werk is veel cyclus gericht. Elke maand is er een maandafsluiting en elk jaar een budgetperiode bijvoorbeeld. En elke week worden de KPI’s besproken met het management. Voor de KPI’s wordt onder andere gekeken naar output en uren. Wat is er gebudgetteerd en wat is er daadwerkelijk gedraaid? Zit het in lijn? Daarnaast kijken we naar de onderhoudskosten, dat is een belangrijke indicator voor ons bedrijf aangezien we met veel machines te maken hebben en de daarbij horende onderhoudskosten. Dat monitoren we ook elke week. Ook het uitschot, het afval wat we produceren op de plant, wordt onder de loep genomen. Als je alles opgesteld hebt is het zaak om te gaan analyseren, wat zie ik nou allemaal? Waar wijken we af? En waarom? Daarna volgt het contact met de afdelingen om te bekijken wat er gebeurd is indien het afwijkt. Je bent voornamelijk bezig met het proberen begrijpen waarom het gebeurt en hoe dat kon komen. Dit met als uiteindelijke doel om het plant- of sectormanagement te voorzien van de juiste sturingsinformatie."
 
Communicatie is dus belangrijk is deze functie?
 
“Doordat er veel contact is met de verschillende afdelingen vind ik het belangrijk dat je communicatief sterk bent. Dat is cruciaal in deze functie. Je bent namelijk de schakel van de productie naar het management. Daarnaast zoek ik iemand die hard wil werken, zijn tanden ergens in kan zetten, ambitieus is en leergierig. Verder zou het leuk zijn als onze nieuwe collega een gezonde dosis humor heeft, sociaal is en gezelligheid met zich mee brengt.” 
 
ArdaghGroupLogo_largeWaarom is Ardagh een mooie organisatie om voor te werken?
 
Bij Ardagh Group realiseren ze zich maar al te bewust dat het succes de business afhangt van het succes van hun mensen. Bij Ardagh Group geloven ze er sterk in dat het succes van het bedrijf afhankelijk is van het succes van hun mensen. Ze streven er dus naar om een omgeving te creëren waar de medewerkers zich gewaardeerd voelen, waar zij hun kennis en vaardigheden optimaal kunnen benutten en waar hun successen worden gevierd. Daarnaast heerst er binnen de organisatie veel trots, “Het product wat we maken is heel tastbaar. Het gehele productieproces in zijn geheel is erg mooi en fascinerend. En we zijn er goed in." 
Ardagh 
 
Ardagh is een wereldwijde leider in metalen- en glazen verpakkingsoplossingen en produceert verpakkingen voor de meest vooraanstaande wereldmerken. Ardagh Group is wereldwijd vertegenwoordigd in meer dan 20 landen, met meer dan 100 productiefaciliteiten, waarvan 8 in Nederland. Ardagh produceert in Nederland jaarlijks circa 7 miljard verpakkingen. 

 

De fabriek in Hoogeveen bestaat al meer dan vijftig jaar.  Vroeger was het de lokale blikfabriek en tegenwoordig  behoort het tot de Ardagh Group.
 
20190128_131706210_iOS 1

 

Heb jij zin om aan de slag te gaan als Assistent Controller / Plant Controller bij deze leuke organisatie? Check de vacature en neem contact met ons op! 

Vacature