IMG_1863

BABYVOEDINGSBEDRIJF AUSNUTRIA ZOEKT EEN Internal Control Specialist/ Internal Auditor

2 december 2019

Het ritje naar de Dokter van Deenweg kunnen we bijna met onze ogen dicht rijden. Wederom zijn we op bezoek bij Ausnutria in Zwolle. De groei van deze internationale, beursgenoteerde en ambitieuze organisatie heeft het afgelopen jaar een mooie samenwerking opgeleverd. Ditmaal gaan we in gesprek met Wesley Belt en Nathan Hornstra over de vacature voor Internal Control Specialist/ Internal Auditor.

We worden vriendelijk ontvangen door Astrid Pluim. Met een warm kopje thee in de hand lopen we richting een spreekkamer, ergens aan de achterzijde van het pand. Onderweg vertelt Wesley enthousiast over de zakenreis naar Australië die hij vorige maand samen met Nathan heeft gemaakt en de trip naar Dubai die voor komende week in de agenda staat. “Dat hoort erbij, geen straf wat mij betreft” zegt hij lachend. “Het is prachtig om voor een grote internationale organisatie te werken”.

WesleyAusnutria2Als we allemaal zitten vertelt Nathan ter introductie over zijn start bij Ausnutria.

Een organisatie in ontwikkeling

Nathan is drie jaar geleden aangetrokken om een internal audit afdeling op te zetten binnen de Nederlandse groep. Daar heeft hij begin 2019 Wesley bij aangehaakt: “Vanuit de organisatie is er echt behoefte aan duidelijke procedures en kaders”, aldus Nathan “maar ook vanuit de board. We werken op dit moment eigenlijk met drieënhalve fte: Wesley, een SAP GRC-specialist, twee mensen van de finance afdeling die ons helpen voor elk 0,2 fte en ikzelf.  Voordat we als internal audit afdeling effectief ons werk kunnen doen, moeten we eerst onze processen op orde brengen en uniformeren. We hebben vier productielocaties in Nederland en dit hoofdkantoor in Zwolle. Door de snelle groei en centralisatie zijn in onze organisatie allemaal nieuwe functies ontstaan, vooral op corporate niveau. Tegelijkertijd hebben we de SAP-implementatie aangegrepen om veel processen te stroomlijnen. Ons Internal Control Framework en Enterprise Risk Management moet echter nog verder worden uitgewerkt. Mede omdat ik me nu meer ga focussen op de internal audit activiteiten, die gaan komend jaar echt vorm krijgen, hebben we iemand extra nodig die ons gaat helpen met de internal control activiteiten.”

Internal Control Specialist/ Internal Auditor

Nathan: "Zoals gezegd is er meer behoefte aan duidelijke procedures en kaders. We zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om in gesprek te gaan met collega's, iemand die uitzoekt waar verbeteringen kunnen worden doorgevoerd en iemand die passende oplossingen zoekt. Er komen regelmatig collega's met vragen bij ons, maar we verwachten dat je ook zelf actief onderzoekt waar je de business een helpende hand kan bieden. In de vacature staat precies omschreven aan welke eisen de nieuwe collega moet voldoen, en die proactieve houding is daarvan misschien wel de belangrijkste.

Indien gewenst en bij gebleken geschiktheid zou de nieuwe medewerker op termijn de overstap kunnen maken naar het internal audit team."

 

WE ZOEKEN EEN OLIEMANNETJE: IEMAND DIE ALS HET ERGENS PIEPT OF KRAAKT IN ACTIE KOMT, MENSEN BIJ ELKAAR ROEPT EN OP ZOEK GAAT NAAR EEN PASSENDE OPLOSSING

"Het piepen en kraken bleek bijvoorbeeld toen we onlangs constateerden dat één van onze supply chain processen niet de verwachte uitkomst gaf. Vanuit internal control zijn we toen samen met de verantwoordelijke lijnmanager ter plaatse in het magazijn gaan onderzoeken wat de oorzaak was en hoe we er voor konden zorgen dat dit in de toekomst niet opnieuw kan gebeuren. We willen voortdurend in control zijn. Dat klinkt eenvoudig, maar had in dit geval best wat voeten in aarde, zeker ook omdat er veel mensen bij dit proces betrokken zijn. En we hebben het uiteindelijk echt met elkaar kunnen oplossen. Een goed voorbeeld waar we een oliemannetje voor nodig hebben" vertelt Wesley.  

NathanAusnutria2Proactief én kennis

Over de ontstane vacature voor Internal Control Specialist/ Internal Auditor vertelt Nathan: “De afgelopen periode hebben we zelf al een poging gedaan om een nieuwe collega te vinden. We hebben een aantal gesprekken gevoerd, maar op een of andere manier zat dé kandidaat er niet tussen. We hadden het gevoel dat er óf onvoldoende kennis was óf dat iemand niet proactief genoeg was. Beide is echt nodig bij deze functie.

"Onze nieuwe collega moet een goed CV hebben, uiteraard, maar net zo belangrijk is dat hij of zij benaderbaar is voor alle lagen uit de organisatie. Iemand die zijn eigen plan trekt, maar wel op basis van informatie die hij uit de organisatie haalt. Als er iets speelt in één van onze fabrieken, dan rijd je daar naartoe. Het is eigenlijk heel simpel. Blijven communiceren en luisteren naar mensen. Oplossingen bedenken voor zaken die je zelf tegenkomt of ziet en hoort doordat je veel in gesprek bent met collega's."

WereldkaartAusnutriaAusnutria is een professionele, snel groeiende en internationale zuivelonderneming. Bij Ausnutria in Nederland werken ruim 600 medewerkers verspreid over het hoofdkantoor in Zwolle en de productielocaties in Ommen, Kampen, Leeuwarden en Heerenveen. Samen zijn zij onderdeel van Ausnutria Dairy Corporation Ltd., gevestigd in Hong Kong.

Met hun eigen merken Neolac (op basis van biologische koemelk) en Kabrita (op basis van geitenmelk) biedt Ausnutria ouders wereldwijd hoogwaardige baby- en kindervoeding. Daarnaast zijn zij een betrouwbare partner voor toonaangevende bedrijven die tevens actief zijn in deze sector en hun merk door Ausnutria laten produceren.

Werken bij Ausnutria betekent werken bij een organisatie met een open, nuchtere, maar vooral ondernemende bedrijfscultuur. Ausnutria is altijd bezig met de volgende stap op weg naar verbetering. Realistisch en tegelijk grensverleggend. Zo werken zij samen aan een gezonde toekomst voor de kinderen die opgroeien met hun producten.

MakingOffAusnutria

MakingOffAusnutria4

MakingOffAusnutria2

Heb jij zin om aan de slag te gaan als Internal Control Specialist/ Internal Auditor bij deze leuke organisatie?

 

Check de vacature en neem contact met ons op!

 

VACATURE