Sandd_logo_gras

Business Controller bij SANDD

30 april 2018

Sandd, een snelgroeiend post & bezorgbedrijf, volop in ontwikkeling. De markt van postbezorging is al jaren in beweging, het traditioneel bezorgen van poststukken wordt minder en het aanboren van nieuwe markten is daarom essentieel. Sandd is een innovatieve, commerciële organisatie die continu nieuwe producten in de markt zet. We spreken Richard Borsboom, CFO van Sandd over het vak en de functie ‘Business Controller’ en wat daar zo uitdagend aan is. 

Richard Borsboom, CFO SanddHoe is het vak ‘Business Control’ in ontwikkeling? 
“Ik geloof dat Business Control blijft veranderen de komende jaren. De tijd van elk jaar een paar procent groei bestaat niet meer. Cycli worden korter en de samenwerking met marketing wordt steeds belangrijker. Als business controller moet je niet meer alleen vanuit cijferperspectief kijken maar veel meer vanuit omgevingsperspectief. Stel jezelf deze vragen: wat zijn we eigenlijk aan het doen, wat doen mijn concurrenten, hoe groot is de markt, zijn onze ambities realistisch? In plaats van het verleden moeten we de toekomst kennen en op basis daarvan de cijfers interpreteren.

Wat voor type Business Controller past bij Sandd? 
Het moet een ondernemer zijn, iemand met een commerciële instelling die de business interessant vindt en kan en wil begrijpen. Iemand die het aandurft om inhoudelijk de discussie aan te gaan met collega’s. Op New Business krijg je de meest fantastische ideeën te horen, die je niet alleen cijfermatig moet gaan controleren. Zoals een CFO gesprekspartner en adviseur is voor de CEO ben je dat als Business Controller voor je afdeling. Je licht niet in 10 pagina’s toe waarom iets niet kan, maar je denkt mee over kansen, risico’s en aanpak. Het moet een collega zijn die het leuk vind om de laptop onder de arm te nemen en op pad te gaan. Iemand die het verschil snapt tussen data en informatie. Collega’s kunnen mij een enorm document vol cijfers geven, maar ik verwacht juist dat die data vertaald wordt naar bruikbare informatie en adviezen, in vijf regels tekst bij wijze van spreken. Daarnaast moet je zelfstandig zijn en in staat om zelf je rol op te pakken. 

Wat is er zo uitdagend en dynamisch aan deze functie?  
Sandd is commercieel pur sang en de organisatie bevindt zich in een transitieperiode. We hebben een grote overname gedaan en beide bedrijven worden samengevoegd. Per proces kijken we welke het beste is en dat kiezen we. Er ligt veel druk op business cases, flexibiliteit is belangrijk. Daarnaast opereren we in een markt waarin heel erg veel gebeurd. Er is binnen Sandd veel geregeld maar er ligt ook nog veel open. Je krijgt de kans om mee te ontwikkelen en jouw stempel te zetten. We wij zijn traditioneel een bedrijf met hoog volume en lage marges. Met New Business wordt kwaliteit belangrijker, de marges zijn veel hoger en het vraagt om een andere manier van denken."

Rene Kliss SanddRené Klis, Director van Sandd2me: “De pakketmarkt is gecompliceerd. Je hebt veel concurrenten, veel verschillende en aanvullende diensten en een complexe logistiek. Daarnaast spelen kwaliteits- en schadegevoeligheid een rol en zijn er vele andere zaken die van invloed zijn op prijs, klanttevredenheid en kwaliteit. Dit maakt de rol van Business Controller  voor New Business uitdagend. Ik zoek een sparringpartner die denkt vanuit mogelijkheden en samen met mij naar oplossingen kijkt" 

Ron Kwakkelaar SanddAls Business Controller bij Sandd is ook Ron Kwakkelaar één van je interne klanten. Ron werkt nu bijna 12 jaar bij Sandd. "Er gebeurt veel bij Sandd. Er zijn altijd voldoende uitdagingen en dat maakt werken bij Sandd leuk en boeiend. Wanneer je bereid bent mee te gaan in de ontwikkelingen, je ook buiten je functieprofiel kijkt naar mogelijkheden en je kansen pakt, dan is bij Sandd veel mogelijk. De rol van Business Controller New Business biedt veel diversiteit en volop uitdaging voor een ondernemende financial." 

Een organisatie in beweging en een markt in beweging. Heb jij zin om in deze uitdagende functie aan de slag te gaan? Check de vacature of neem voor meer info contact op met Marion Hetebrij  - +31 (0)6 53 59 37 30

 

VACATURE BUSINESS CONTROLLER BIJ SANDD

Finanxe Marjon_selectie

Sandd Slimmer post versturen