Jos Beijaard - Interim Finance Professional

Daar waar vroeger voornamelijk zeevaarders woonden, heeft Finanxer Jos Beijaard tegenwoordig zijn thuiswerkplek ingericht. Jos vertelt…

15 mei 2020

Toen collega Jos Beijaard de instructie kreeg van Wehkamp dat hij volledig thuis moest werken, regelde hij een wel heel toffe werkplek voor zichzelf. Zijn werkdagen zien er tegenwoordig heel anders uit. Benieuwd? Lees het WhatsApp gesprek dat we onlangs met hem hadden en bekijk de jaloersmakende foto’s ;-)

Finanxe
Hi Jos, ik begreep dat je momenteel op Ameland aan het ‘thuis werken’ bent. Vertel eens, Ameland, hoe is dat zo gekomen? Daar woon je toch niet?
Jos Beijaard
Ik werk momenteel voor Wehkamp en sinds het Corona-tijdperk hebben wij instructies vanuit Wehkamp gekregen om volledig thuis te gaan werken. De eerste week ben ik in Leeuwarden aan het werk geweest, waar ik normaliter woon. Ik ben zelf geboren en getogen op Ameland en in een van de eerste corona-weekenden kwam ik op Ameland om mijn ouders en schoonfamilie te bezoeken. Ik was op koffie bij mijn schoonfamilie en zij zeiden: 'je kunt hier ook wel bij ons in het appartement, die staat nu toch leeg de komende tijd.' Sindsdien ben ik niet meer aan het vasteland geweest.
Finanxe
Hoe heb je dat afgestemd met je opdrachtgever? En met Finanxe?
Jos Beijaard
De opdrachtgever heeft aangegeven dat we thuis moesten werken en toen heb ik gezegd dat ik tegenwoordig op Ameland woon. Dat vonden ze leuk om te horen!
Finanxe
Hoe verloopt het contact? Via welk kanaal?
Jos Beijaard
Om goed contact te houden binnen Wehkamp heb ik een werktelefoon gekregen, zodat ik met leveranciers en collega's kan bellen. Daarnaast hebben wij als team en afdeling contact via Slack. Ik vind het zelf een super handige chat, waarbij je gemakkelijk je collega's op de hoogte kan houden over wat je aan het doen bent. Ook veel mailen natuurlijk!
Finanxe
Kan je een beeld schetsen van hoe jouw werkdag eruit ziet?
Jos Beijaard
Ik was al gewend om vroeg op te staan en dat heb ik vastgehouden. Ik moest altijd om 6.30 er uit om om 8.30 in Zwolle te zijn, maar nu zonder die reistijd heb je veel meer tijd over. Hierdoor begin ik mijn dag altijd om 7.00 uur en begin dan met een lekkere wandeling. De ene keer is dat een stukje over het strand, de andere keer langs het wad, langs het weiland of een stukje door het verlaten dorp. Je komt dan van alles tegen! Dan ga ik om 8.00 uur aan mijn bureau zitten (keukentafel met laptop en tweede beeldscherm). Ik ben dan om 16.30 klaar en heb dan nog de hele dag voor me. Bijna dagelijks ga ik sporten, dat gaat ook super goed samen met het lekkere weer dat wij de laatste tijd hebben gehad. Ik ga dan bijvoorbeeld hardlopen door de natuur of ben bezig met de fitness apparaten die ik uit Leeuwarden hier naartoe heb laten brengen.
Finanxe
Hoe is het momenteel op Ameland qua drukte? Wat merk je van de crisis?
Jos Beijaard
De eerste weken was er bijna geen enkele toerist, niet te zien althans. Dit kwam natuurlijk door het reisverbod van Duitsland naar Nederland, want op Ameland hebben wij veel Duitse toeristen. De afgelopen weken zien we de drukte langzamerhand weer wat toenemen. Dit komt denk ik doordat Ameland nog Corona vrij is en dat mensen de drukke stad willen ontvluchten. De horeca op Ameland heeft ook baat bij deze toeristen en heeft ze ook nodig. De toeristen worden ook verwelkomd op Ameland, maar wel op een andere manier als anders. Zolang we voldoende afstand houden, moet dit ook kunnen!
Jos Beijaard
Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik niet had verwacht het zo fijn zou vinden om hier op Ameland terug te zijn. Die rust die ik hier heb, is zo fijn. Dit komt doordat mijn 13 uur reistijd per week weg valt en door de heerlijke natuur! Ik zou het ook weer raar vinden om weer volledig terug te schakelen naar het stadse leven.
Finanxe
Leuk Jos! Veel succes nog op Ameland! Spreek je snel weer!
Jos Beijaard
Dank! Jullie ook! Hopelijk tot snel! Take care!

Jos Beijaard - Interim Finance Professional - Thuiswerken op Ameland