PHOTO-2018-09-21-17-52-53 3

De eerste Finanxe Academy Masterclass: bokscoaching! Hoe was het? Margreet, Berend en Deborah vertellen:

26 september 2018

21 september was het zo ver, de eerste Finanxe Academy Masterclass! Ontmoeting, kennismaken, bokscoaching, gezelligheid... Een boeiende en leerzame dag. Margreet, Berend en Deborah vertellen: 

Margreet Reijs - Adviseur HR & Development - FinanxeMargreet Reijs, Managing Consultant Finanxe Academy: "Afgelopen vrijdag was onze eerste masterclass en ik ben heel blij met hoe het verlopen is! Het was vanaf binnenkomst gezellig en er werd veel met elkaar gekletst, de sfeer was gelijk goed. De meeste Academy deelnemers kennen elkaar nog niet, daarom begonnen we met een voorstelrondje. We hebben daarnaast praktische info vanuit Finanxe gedeeld en in de loop van de ochtend startte het echte coaching gedeelte van de ochtend. Uiteraard hebben we lekker geluncht samen en geborreld aan het eind van de middag. Zo'n dag is een hele leuke manier om je collega's te leren kennen, je ontmoet elkaar niet als je allemaal bij verschillende organisaties aan het werk bent. Iedereen was dan ook heel enthousiast! 

PHOTO-2018-09-21-17-52-55 3   PHOTO-2018-09-21-17-52-54 1   PHOTO-2018-09-21-17-52-55

Berend Oosterhuis BokscoachingBerend Oosterhuis, bokscoach: "Het doel van de Finanxe Academy is om de trainees een snelle ontwikkeling door te laten maken. Ik wilde daarom graag deze jonge mensen helpen zich te ontwikkelen op de niet-inhoudelijke kant. Persoonlijk leiderschap, kennis over persoonlijkheidsprofielen, stress management, allemaal zaken waarvan ik denk: als je dit nu oppakt en scherp hebt, heb je daar je hele carrière profijt van. Er zijn zoveel mensen die er te lang over doen om dit soort dingen te leren en dat kost je veel energie! 

Bezig met winnen? 
We hebben een boksoefening gedaan waarbij het ging om winnen. Achteraf vroeg ik: 'wie heeft er gewonnen en wie was er nou echt bezig met winnen.' Dan kijken mensen je raar aan want het lijkt heel logisch dat iedereen bezig is met winnen, maar toch blijkt dat niet zo te zijn. Sommige mensen zijn bezig met analyse (wat doen we, hoe werkt dit), met  harmonie/verbinding (doe ik de ander geen pijn, vindt de ander het wel leuk) en er zijn mensen die vooral bezig zijn met lol maken (als het maar gezellig is). Met zo'n oefening ontdekken deelnemers wat hun primaire gedrag is. Er is geen goed of fout maar er is jouw primaire gedrag waar je in nieuwe situaties steeds op terug valt. Daar zit je grootste kracht, maar ook je grootste valkuil. 

Leuke, geïnteresseerde groep mensen
Het was een leuke, positieve, diverse groep mensen! Sommigen profileren zich makkelijk en zijn zichtbaar, anderen zijn meer op
de achtergrond. Wat ik leuk vond is dat iedereen een bescheiden, lerende houding had, mensen luisterden oprecht. Veel informatie was nieuw voor ze, we hebben gesproken over de Time Management Matrix van Eisenhower, DISC profielen en stress management. Waardevolle dingen om aan het begin van je carrière mee bezig te zijn. Ik kijk heel positief terug op deze dag en heb zin in de volgende keer! 

PHOTO-2018-09-21-17-52-53 1   PHOTO-2018-09-21-17-52-54 2

Deborah Slofstra - Interim Finance ProfessionalDeborah Slofstra, trainee Finanxe Academy: "Ik vond het een hele leuke dag! We begonnen met theorie over persoonlijkheden naar aanleiding van de DISC profielen: hoe zijn mensen in een groep, waar kun je wel of niet goed mee om gaan, met wie bots je waarschijnlijk en hoe ga je daar mee om. Het ging daarbij ook over je eigen persoonlijkheid. We hebben een aantal balans oefeningen gedaan waarbij je focuste op bijvoorbeeld je voeten en je ademhaling. Als je dan iemand hard probeerde te slaan bleek dat je jezelf uit balans brengt waardoor je alsnog gaat vallen en die ander blijft staan, doordat je bezig bent met het harde slaan ben je niet bezig met je eigen balans. Die koppeling tussen theorie en het boksen vond ik zelf heel leuk. Berend betrekt de oefeningen op de werkelijkheid en dat zet je echt aan het denken. 

Boeiend en heel leuk
Er was bijvoorbeeld een oefening waarbij twee cijfers op de grond worden gelegd, een 6 en een 9. Je kunt dan recht tegenover elkaar gaan staan en discussie gaan voeren over wie gelijk heeft, maar je kunt ook vragen of iemand vanaf jouw kant komt kijken.  Je kunt zoiets theoretisch vertellen, maar door de manier waarop je het nu ziet en (fysiek) ervaart komt het op een andere manier binnen. Dingen die je eigenlijk al wel weet maar waar je je nu veel bewuster van wordt.

Collega's leer je snel kennen op deze manier
Ik vond dat Berend het heel goed deed. Het was een lange dag met best veel theorie, maar door de manier waarop het gebracht werd bleef ik heel erg geboeid en was het echt heel leuk! Het was ook leuk om nieuwe collega's zo te leren kennen. Door het fysieke contact van het boksen is het ijs snel gebroken en als je zo intensief met elkaar bezig bent raak je aan elkaar gewend en is alle eventuele ongemakkelijkheid er snel vanaf. Ik vond het echt een hele leuke dag! 

PHOTO-2018-09-21-17-52-53 3Margreet: "In oktober staat de volgende Masterclass op het programma: 'Eén kans voor een goede eerste indruk': hoe voer je een (sollicitatie)gesprek, hoe presenteer je jezelf, hoe maak je contact, hoe kun je jouw eerste indruk beïnvloeden, wat moet je doen en laten, wat vind je lastig. Verder staan 'Finance & IT'en een bedrijfsbezoek op het programma de komende maanden. Een mooi programma waarmee we onze Academy trainees naast hun uitdagende werkplek een heleboel extra 'bagage' willen meegeven! 

​Toen ik afgelopen vrijdagavond thuis kwam, was ik vooral erg trots. Het is écht een hele leuke groep jonge mensen bij elkaar. De sfeer is goed, er wordt gelachen maar ook serieus met elkaar gewerkt. Ik ben trots dat deze 16 mensen voor de Finanxe Academy gekozen hebben. We zijn iets heel moois aan het opbouwen!

Ben jij finance starter en heb je ook zin om deel te nemen aan de Finanxe Academy? Neem dan contact met ons op! 

VACATURE TRAINEE FINANXE ACADEMY