Van Dijk

Dijk Natural Collections in Coevorden zoekt een Assistent Controller

22 juli 2021

Een organisatie die de afgelopen tijd terugging naar haar roots: droogbloemen. Een mooie aanvulling voor de groothandel in natuurlijke decoratiematerialen en woonaccessoires. Ze importeren uit landen als China, Indonesië, India, Brazilië en Zuid-Amerika, ontwerpen hun eigen producten en hebben in Coevorden een showroom van ruim 3000m2 die binnenkort nog eens flink vergroot zal worden. En niet alleen het pand groeit, er is ook ‘mankracht’ nodig. Zo wordt er naarstig gezocht naar een assistent controller: een extravert type die van aanpakken weet. We gaan in gesprek met Arjan Westerhof, Finance Manager bij Dijk Natural Collection om meer te weten te komen over de organisatie achter deze wereldwijd bekende producten en zijn wens voor een nieuwe collega….

Aangenaam

Arjan Westerhof - Finance ManagerOp de valreep spreek ik Arjan Westerhof. Een dag voordat zijn vakantie begint en hij samen met zijn vrouw en twee kinderen gaat genieten van zon, water en de Efteling. “Aangenaam. Ik ben Arjan en sinds bijna zeven jaar als Finance Manager werkzaam bij Dijk Natural Collections. Een veelzijdige functie waarin ik verantwoordelijk ben voor tal van zaken, onder andere de week- en maandrapportages. Daar heb ik ondersteuning bij nodig en daarom zijn we op zoek naar een Assistent Controller.”

Groothandel in natuurlijke decoratiematerialen en woonaccessoires

 Dijk Natural Collections is een groothandel in, met name, natuurlijke decoratiematerialen en woonaccessoires. We importeren uit landen als China, Indonesië, India, Brazilië en Zuid-Amerika. In Coevorden hebben we een grote showroom van ruim 3000m2 die binnenkort vergroot zal worden met nog eens 800m2. We verkopen op dit moment alleen B2B. Twee keer per jaar ontvangen we onze klanten in onze showroom, om onze voorjaar/zomer- en onze najaar/winter collectie te presenteren. Elk halfjaar wordt de showroom dus helemaal verbouwd. Dan zijn we zo’n acht weken bezig om 3.000 nieuwe artikelen tentoon te stellen. Dat doet uiteraard niet de finance afdeling, maar is wel echt een momentum binnen Dijk. Elk halfjaar vieren we dit moment met klanten, maar ook met alle collega’s, vaak gecombineerd met een barbecue of klein feestje. Dat is altijd een leuk, informeel moment waarbij we elkaar ontmoeten en het succes van Dijk weer voelbaar is.”

 

 


Droogbloemen

“Dijk is 30 jaar geleden begonnen als een droogbloemenhandel. Onze eigenaar, Wim Dijk, heeft dit proces onlangs nieuw leven ingeblazen en opnieuw opgezet. We hebben bij boeren zaaizaad in hun land gestrooid en zijn daarmee weer helemaal terug gegaan naar de basis. Dat raakt ook de finance afdeling bij bijvoorbeeld het inrichten van de systemen. Het levert interessante businesscasussen op.”

De finance afdeling en de wens voor een assistent controller

“Op dit moment bestaat de finance afdeling uit een administratief medewerkster en mijzelf. De administratief medewerkster is een rustige dame die goed is in haar werk en hart heeft voor de zaak. Ter aanvulling zijn we op zoek naar een assistent controller. Bij voorkeur een extravert type die de discussie durft aan te gaan, een mening vormt en daar voor durft te gaan staan. Het is belangrijk dat iemand interesse heeft in wat je aan het doen bent, als je dit vak goed wil doen moet je ook weten hoe dingen werken. Om daarachter te komen moet je vragen durven stellen en zelf dingen onderzoeken. In deze rol is het belangrijk dat iemand de samenwerking met andere afdelingen opzoekt, bij voorkeur niet alleen vanachter het bureau of per mail maar zeker ook persoonlijk. We willen verbinding houden met de rest van de organisatie. Er werken op kantoor ongeveer 50 collega’s, 25 collega’s in het magazijn en zo’n 60 vakantiekrachten die vooral in de drogerij werkzaam zijn. En we groeien, dus die aantallen nemen toe.”

Groei

“De organisatie is de afgelopen jaren verder geprofessionaliseerd. Neem bijvoorbeeld de afdeling inkoop. Dit team bestond tot een aantal jaar geleden uit 3 medewerkers. De afdeling is nu opgesplitst in de afdeling inkoop en de afdeling product management, verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de nieuwe collecties. Deze twee afdelingen samen bestaat nu uit 12 medewerkers. Ik denk dat dat genoeg zegt over de professionalisering en groei die we doormaken: we kunnen veel meer klant specifieke wensen vervullen. Dat is heel prettig, daarmee kunnen we een veel bredere markt bedienen. Ook de droogbloemen zorgen voor een verbreding van ons assortiment en daarmee voor groei.”

Cultuur

“We zitten in een vrij nieuw gebouw met een open kantoortuin. Als administratie zitten we natuurlijk wel in een aparte ruimte. De sfeer is heel open, iedereen kan bij elkaar naar binnen lopen. Dat geldt voor alle gelederen binnen de organisatie. De informele cultuur is bijvoorbeeld ook te zien aan hoe we ons kleden, ik draag vandaag bijvoorbeeld een overhemd maar wel gecombineerd met een spijkerbroek. Dat overhemd is ook wel handig, want we houden ervan om de mouwen op te stropen met elkaar: alles aanpakken wat je tegenkomt. Dat is ook één van de redenen dat we zo hard groeien.”

Klap je laptop open, pak je telefoon: volgens Arjan is dit je kans!

Van Dijk collectie“Dijk is écht een heel gave organisatie om voor te werken. We zijn altijd vernieuwend bezig, er heerst een goede onderlinge sfeer, je krijgt hier de ruimte jezelf te ontplooien. Af en toe is het een hectische bedoening, maar dat zorgt tegelijkertijd voor interessante uitdagingen. Je zit hier echt zelf aan het stuur, kan je stempel drukken, een voetprint achterlaten. Persoonlijk vind ik het een heel prettige organisatie waarin ik mee mag denken over uiteenlopende zaken en echt een bijdrage kan leveren in de groei die we doormaken. Dat gun ik een ander ook dus ik zou zeggen: grijp die kans!”

 

Robert van Bruggen - Managing Consultant FinanxeHeb jij zin om aan de slag te gaan als Assistent Controller bij Dijk Natural Collections?  

Neem contact op met Robert van Bruggen:

06-17616457 


AmforiHet amfori Business Social Compliance Initiative zet zich wereldwijd in voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de productieketen van haar leden. Dijk Natural Collections is aangesloten bij amfori BSCI en implementeert de BSCI Code of Conduct in haar keten. In de Code of Conduct staat omschreven wat de waarden en standaarden zijn die als richtlijn worden gezien voor de omgangsnormen en omstandigheden tussen Dijk Natural Collections en haar werknemers.

Code of Conduct

  • Vrijheid van vereniging en het recht op collectief overleg
  • Eerlijk salaris
  • Gezonde en veilige werkomstandigheden
  • Speciale bescherming voor jonge werknemers
  • Geen gedwongen arbeid
  • Ethische bedrijfsvoering
  • Geen discriminatie
  • Correcte werktijden
  • Geen kinderarbeid
  • Geen onzekere aanstelling
  • Bescherming van omgeving en milieu