Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Een dag uit het leven van... Recruiters Bas en Marion

2 mei 2016

Alle blogs

Een afspraak bij een klant, intake op kantoor, bellen, een potje poolen, allemaal elementen uit een gemiddelde werkdag van recruiters Bas en Marion. Kijk een dagje mee!

Bas: ‘ons kantoor in Zwolle is 1 oktober 2015 geopend, we zitten echt nog in de opstartfase. Het eerste halfjaar was erg succesvol, nu werken we hard om dat succes door te zetten!

Intensieve samenwerking

Bas & MarionWe komen beide naar ons kantoor in Zwolle gereden en beginnen de dag met een kop koffie en een bakje thee. Vervolgens bespreken we wat die dag de plannen zijn. Onze samenwerking is best intensief, samen gaan we volle bak voor het succes van vestiging Zwolle. We wisselen veel informatie uit, als een van ons een geschikte kandidaat heeft gesproken kent de ander wellicht een passende organisatie. Daarnaast zijn we druk bezig om de wereld te laten weten dat we bestaan vanuit Zwolle, er zijn nog veel meer bedrijven in ons werkgebied die we graag van dienst willen zijn!’ 

Telefonische intakes

Marion: ’s ochtends heb ik een aantal telefonische intakes gepland. We spreken veel kandidaten. Sommigen specifiek voor een openstaande vacature, anderen omdat ze een profiel hebben dat goed bij Finanxe past. Accountants en controllers met een aantal jaren werkervaring, daar vinden we altijd wel een mooie opdracht voor. Als we iemand daadwerkelijk gaan voorstellen bij een bedrijf volgt altijd een face-to-face gesprek.’

Lunch & poolen

Samen lunchen, regelmatig met een van onze andere collega’s erbij. Gezelligheid en plezier zijn zeker onderdeel van de werkdag bij Finanxe! Na de lunch een potje poolen, waarbij de winst meestal naar Bas gaat….

Mid Ocean Brands

Bas: ‘s middags heb ik een afspraak bij Mid Ocean Brands. Finanxe heeft voor hen een werving & selectie procedure uitgevoerd. Ik heb vier kandidaten voorgesteld voor de functie ‘teamleider credit control’ en inmiddels is de meest geschikte kandidaat gestart! Vandaag ga ik bij haar langs, eens kijken of ze op haar plek zit en hoe de eerste weken zijn verlopen.

Flexibiliteit

Meestal gaan we rond half 6 huiswaarts. Dat betekent niet dat de werkdag dan voorbij is, Regelmatig zijn we ‘s avonds nog aan de slag. Een telefonische intake die niet overdag kan, een blog schrijven of op zoek naar kandidaten. Soms heeft een aanvraag zoveel spoed dat een avond zoeken nodig is om de juiste kandidaat op tijd te vinden. Flexibiliteit is dan belangrijk!

Plezier, vrijheid en verantwoordelijkheid!

Elke dag is anders! We vieren onze successen, ook met onze collega’s in Groningen. Werken bij Finanxe is werken vol vrijheid en verantwoordelijkheid en daar genieten we van!’