Marion Kok - Managing Consultant - Finanxe

Een functie met meer diepgang - Interview met Finanxer van het eerste uur Marion Kok

18 maart 2020

Marion Kok - Managing Consultant - FinanxeInmiddels bijna 4,5  jaar in dienst: Marion Kok is een echte Finanxer. Haar rol is uitgegroeid tot een veelzijdige functie waarin ze meedraait in allerlei projecten. Vandaag de dag is ze naast consultant een van de drijvende krachten achter de Finanxe Academy. Tijd voor een gesprek met deze Finanxer van het eerste uur! Waar is ze trots op, hoe ziet haar werkweek eruit en wat zijn haar ambities?

Verbouwing en voetbal

Maar voor wie Marion nog niet kent: eerst even kennismaken. Marion Kok is dertig jaar jong en woont met haar man Erwin in Steenwijkerwold. Haar voetbalcarrière is na vijftien jaar nu echt op een laag pitje komen te staan vertelt Marion. De afgelopen anderhalf jaar was ze toch al te druk om te sporten want er werd een prachtige woning verbouwd. Inmiddels geniet ze elke dag van haar fantastisch VT Wonen huis en wordt nu de tuin aangepakt. Na de intensieve verbouwingsperiode is er gelukkig weer tijd voor een sociaal leven. “Lekker uiteten, naar vrienden en familie, heerlijk koken in de nieuwe keuken. Het is heerlijk mensen te ontvangen in ons nieuwe huis!” Marion brengt daarnaast de nodige tijd online door, op zoek naar pareltjes op Marktplaats. Met een vintage kastje of retro bloemenvaasjes maak je haar namelijk heel blij. 

Groei biedt mogelijkheden

Naast de gezelligheid en het klussen is Finanxe al 4,5 jaar een steady factor in Marion’s leven. Samen met collega Bas Sikkema bouwde ze kantoor Zwolle op tot wat het nu is. Een voor Finanxe belangrijke centrale vestiging met een groot netwerk van klanten en een betrokken groep interim collega’s. 

Naast haar werk als consultant heeft Marion verschillende projecten uitgevoerd. “Finanxe is de afgelopen jaren erg hard gegroeid. Voor veel vragen van klanten en professionals moeten er dan structurele oplossingen komen. Ik heb in diverse werkgroepen meegedraaid. Van een kleine rol bij het meedenken met HR over een functiehuis en salarishuis tot grote zoals bij de Finanxe Academy. In de Young Talent werkgroep heb ik bijvoorbeeld samen met een aantal collega's het eerste jaar van het Young Talent Program vormgegeven.” 

 

Meer diepgang in het werk

Haar werk als consultant vindt  Marion nog steeds heel leuk. “Het blijft echt tof om opdrachtgevers aan de perfecte kandidaat te helpen en financials bij een volgende stap in hun carrière. De groei en professionalisering die Finanxe doormaakt brengen meer diepgang in mijn werk. Interimmers zijn lange tijd bij ons in dienst en we zijn actief bezig met hun ontwikkeling. We bepalen opdrachtdoelstellingen en voeren competentiegesprekken, we zijn meer bezig met de inhoud. De rol van consultants is daarmee veranderd en dat laagje dieper vind ik heel erg leuk.” 

DE GROEI EN PROFESSIONALISERING DIE FINANXE DE AFGELOPEN JAREN DOORMAAKTE HEBBEN MEER DIEPGANG IN MIJN WERK GEBRACHT

“Het is tegelijkertijd een uitdaging. Ik heb een 360 graden rol waarin ik het proces van A tot Z begeleid. Het is superleuk als je vier projecten scoort in een week, maar dat betekent ook dat je vier sollicitatiegesprekken voert, vier competentiebeoordelingen doet en vier administraties bijhoudt. Het zijn intensieve trajecten. Daarnaast ben ik een groot deel van de tijd bezig met relatiebeheer en voer ik gesprekken met klanten en kandidaten over de voortgang van opdrachten. Ik zoek op LinkedIn naar nieuwe kandidaten en er lopen nog een of twee werving- en selectie opdrachten. Ik moet zorgen dat ik alles goed plan en in balans houd, anders werk ik mijzelf over de kop. 

Bij Finanxe ben je verantwoordelijk voor je eigen succes. Je kunt overal hulp bij krijgen, maar als je gaat zitten afwachten gebeurt er niks. Je moet gas geven vanaf dag één. En, het klinkt heel cliché, maar je moet altijd gaan voor kwaliteit. De juiste persoon en niet de makkelijkste of snelste oplossing. Dat is essentieel voor succes op de lange termijn.”

 

1 dag per week: Finanxe Academy

Één dag per week is Marion vrij gepland om zich volledig op de Finanxe Academy te focussen. “Ik zorg dat ik die dag op een van onze andere kantoren zit, buiten de dagelijkse hectiek. Samen met mijn collega’s Margreet en Nienke (soft skills trainingen), Anne (marketing) en Eva (samen met mij kennis skills trainingen) en de expertgroep (aantal van onze interim finance collega’s) maak ik de Academy steeds professioneler en leuker. Ik heb daar echt heel veel plezier in. 

We bouwen hele mooie samenwerkingen op en daar geniet ik van. Vanaf april gaan we bijvoorbeeld in samenwerking met een e-learning partij onze finance professionals interessante modules aanbieden. Ook onze masterclasses (fintech met Henk Dunnink van ING en BI met Incentro) en Xperiences (Koninklijke GazelleGasunie) zijn hiervan mooie voorbeelden.  

Naast het concrete programma ben ik bezig met lange termijn beleid van de Academy. Hoe ziet de rol van controller er in de toekomst uit? Dat is de vraag waar ik me mee bezig houd. Wat moeten onze professionals aan kennis en soft skills in huis hebben om daar klaar voor te zijn. Sterker nog, om te zorgen dat ze voorop lopen. We willen specialisten in dienst hebben die onze opdrachtgevers kunnen uitdagen. Ik vind het belangrijk om daar juist ook onze financials bij te betrekken. Binnenkort bezoek ik bijvoorbeeld samen met onze expert-groep een congres.”

DeFinanceAcademy

HOE ZIET DE ROL VAN CONTROLLER ER IN DE TOEKOMST UIT? DAT IS DE VRAAG WAAR IK ME MEE BEZIG HOUD

Persoonlijke ontwikkeling

Voor de persoonlijke ontwikkeling van interim collega’s is bij Finanxe volop aandacht. Maar ook de ontwikkeling van consultants is belangrijk. Dit jaar staan een sales training en team ontwikkeling op de agenda. Marion: “zelf wil ik leren om steeds meer op strategisch niveau klanten te helpen en in de toekomst complete finance projecten te coördineren en meer partnerships aan te gaan. Het bezig zijn met de ontwikkeling en verbetering van Finanxe als organisatie geeft me energie. Ik krijg de kans om mijn kwaliteiten in te zetten en invloed te hebben en dat is fijn. 

Finanxe is een club waar het goed geregeld is. Maar door de groei blijft er wel beweging in zitten. Iedereen mag nadenken over verbeteringen en als je een goed idee hebt kun je daarmee aan de slag. Het is niet star en er wordt gedacht in mogelijkheden. Dat maakt Finanxe een prettige werkgever en past heel goed bij mij!” 

(Bijna) vijf jaar Finanxe – Marion’s vijf highligts

Marion’s vijf highligts