Bjorn van Megen - Interim Finance Professional

Even voorstellen: Björn van Megen

3 april 2019

Wie is Björn van Megen?

Bjorn van Megen - Interim Finance Professional“Ik ben Björn van Megen, 35 jaar oud en ik ben woonachtig in het pittoreske Herwen. Ik woon hier samen met mijn vrouw Greca met wie ik 15 jaar samen ben. Ik ben sinds februari in dienst bij Finanxe als finance professional. Voordat ik bij Finanxe aan de slag ben gegaan, heb ik werkervaring opgedaan bij diverse werkgevers. Tijdens mijn opleiding Accountancy op de HAN in Arnhem ben ik aan de slag gegaan bij Deloitte MKB & Advies om werkervaring op te doen als accountant. Na wat ervaring te hebben opgedaan binnen de accountancy vond ik het tijd om binnen het bedrijfsleven aan de slag te gaan. Hierbij heb ik diverse rollen vervuld als Cost Account, Assistent Controller en Business Controller. De diverse werkervaringen die ik heb opgedaan hebben ervoor gezorgd dat ik mij hebben kunnen ontwikkelen tot de finance professional die ik nu ben."

 

Aan wat voor opdracht heb je de afgelopen maanden gewerkt?

“Mijn laatste rol heb ik vervult als Business Controller bij Tanatex Chemicals. Tanatex Chemicals is een internationaal bedrijf in de textiel industrie. Als Business Controller heb ik meegeholpen aan het ontwikkelen en onderhouden van KPI ‘s voor de board (Qlikview), het implementeren van diverse entiteiten op het ERP-systeem (SAP) en het zorgdragen voor het consolideren van financiële cijfers (Oracle HFM). Ook het opstellen van berekeningen voor intercompany-pricing en het zorgdragen voor de planning en control cyclus binnen de Tanatex-groep zijn onderdeel van het takenpakket van de Business Controller. Ik houd mij dagelijk bezig met het bewaken van de marge van de verkopen van onze entiteiten en ik stel vragen waar dat nodig is.”

 

Wat kan een opdrachtgever van jou verwachten?

“Een werkgever kan van mij verwachten dat ik mijn reeds opgedane kennis bij voorgaande bedrijven zal inzetten om mijn opdrachten te realiseren. Ik zal als finance professional proberen te werken vanuit een Lean-gedachte om de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uit te voeren.”