Vacatures

Financieel Manager gezocht voor IJsselgroep

29 juni 2023

Alle blogs

Bij IJsselgroep bevind je je op het snijvlak tussen zorg en onderwijs, en heb je de kans om te werken bij een organisatie met een groot maatschappelijk belang. Als Financieel Manager heb jij een belangrijke rol in het bieden van hulp aan kinderen. Je bent een onmisbare schakel, volgens directeur John Hoeberichts: “We moeten een financieel gezond bedrijf zijn, om de beste hulp te kunnen bieden.”

Met educatief advies, begeleiding, opleiding en nascholing is IJsselgroep al 40 jaar een bekende naam bij kinderdagverblijven en scholen uit het primair onderwijs. Inmiddels werkt IJsselgroep voor meer dan 1.000 scholen en 50 gemeenten. Dit doet zij met ruim 140 medewerkers. “Ondanks dat het een grote groep is, houden we de lijntjes kort”, vertelt John. “Dat moet ook wel als je zo’n belangrijke maatschappelijke taak hebt. Die taak kun je alleen vervullen als je écht een team bent.”

Groepsgevoel

Omdat het bedrijf bestaat uit verschillende teams die niet allemaal op dezelfde locatie werken, houdt IJsselgroep het groepsgevoel levendig door verschillende activiteiten te organiseren. “Twee keer per jaar komen we met het hele bedrijf bij elkaar”, vertelt John. “Wat mij betreft mag dat zelfs nog wel vaker gebeuren. Op zulke dagen zie je al je collega’s en merk je écht waar we met zijn allen voor aan het werk zijn.” 

Divers takenpakket

Wat doet een Financieel Manager bij IJsselgroep? In het Finance-team zitten drie collega’s waar je iedere dag nauw mee samenwerkt: één Financial Controller, één financieel medewerker en één project ondersteuner. Aan jullie samen de taak om de afdeling naar een hoger niveau te tillen. Jij coördineert de projecten en processen en weet precies hoe jij je team in die casussen kunt inzetten.  Daarnaast houd je je onder andere bezig met de jaarrekeningen. “Hier kunnen we je hulp goed bij gebruiken”, zegt John. “Gooi onze werkwijze wat mij betreft helemaal om. We zoeken nieuwe inzichten en staan open voor een verandering van de koers, zolang het eindresultaat maar hetzelfde blijft.” Dat is een leuke uitdaging, want je mag dus echt op strategisch niveau meedenken! 

Je analyseert maandelijks de realisatie en prognose van financiële informatie en KPI’s van afdelingen in relatie tot het zorg- en educatieportfolio. Daarnaast maak je business cases en coördineer je het contact met externe partijen voor de verantwoording van aanbestedingen. John: “We krijgen geld vanuit gemeenten en moeten altijd kunnen aantonen wat we daarmee gaan doen en gedaan hebben. Een belangrijke taak, want zonder die geldstromen kunnen onze zorg- en onderwijsprofessionals hun werk niet uitvoeren.”

Verantwoordelijkheid en vrijheid

Proactief, strategisch en analytisch. John weet goed naar wie hij op zoek is: “Iemand die altijd weet hoe het er financieel voor staat. Maar niet iemand die zich enkel op de cijfertjes focust. We zoeken een Financieel Manager die de nodige zakelijkheid inbrengt en tegelijk oog houdt voor de menselijke kant van ons werk.”

Er liggen een aantal vaste taken voor je klaar, maar IJsselgroep is ook op zoek naar iemand die zelf nadenkt over waar hulp nodig is. Waar liggen de kansen en hoe kun jij daar je steentje aan bijdragen? Aldus John: “Ik ben je directe leidinggevende, maar ga je natuurlijk niet iedere dag controleren. Ik verwacht dat je zelf proactief aan de slag gaat. Je krijgt dus veel verantwoordelijkheid én veel vrijheid.”

We hechten veel waarde aan groei en ontwikkeling en juichen het toe als iemand daarin het voortouw neemt.

Korte lijntjes

Jouw bureau staat in Apeldoorn. Samen met je directe collega’s begin je iedere week met een scrumsessie. Even checken of we nog met alle neuzen dezelfde kant op staan. “Het is belangrijk om elkaar te blijven spreken, ook wanneer we niet op locatie zijn. Remote werken is namelijk heel gebruikelijk. Ook voor jou is dit een optie,” zegt John.

Als je behoefte hebt aan meer uitdaging, is er nog een taak die je op je mag nemen. “Het is ook mogelijk om leidinggevende te worden van het grotere team, bestaande uit 15 werknemers”, vertelt John. “Dan ben je niet alleen verantwoordelijk voor het Finance-team, maar ook voor HR, ICT, administratie en conciërge. We hechten veel waarde aan groei en ontwikkeling, en juichen het toe als iemand daarin het voortouw neemt.” 

Wil jij Finance combineren met onderwijs en zorg? En heb je behoefte aan een baan vol vrijheid en verantwoordelijkheid? Bekijk dan hier de volledige vacature.

 

Gekozen foto Eefje vierkant


Interesse of vragen?
Neem contact op met:
Eefje Pol

06-25246202