EYBuildingaBetterWorld

Finanxe & EY slaan handen ineen

6 december 2018

EY in Zwolle is op zoek naar Finance Professionals om het team te versterken. Wij gaan de komende periode op zoek naar staff/senior staff collega’s voor Unsal, Maaike, Bas, Nathalie, Henk, Daniel etc. Accountants met 2 tot 5 jaar werkervaring die graag bij EY hun carrière willen voortzetten.

EY telt wereldwijd circa 270.000 medewerkers en is gevestigd in zo'n 150 landen. In Zwolle werken 210 medewerkers, waarvan iets meer dan 100 in de audit. Om een beter beeld te krijgen van de organisatie ging Finanxe op bezoek voor een kennismaking.

Terwijl we ons voorbereiden op een aantal gesprekken met medewerkers van EY vormen we ons een beeld van wat we achter de muren van dat gave pand in Zwolle gaan aantreffen. Mannen in strakke pakken met een attachékoffer onder hun arm en vrouwen op hoge hakken in stijlvolle jurken. Een zakelijke wereld waar keihard wordt gewerkt en waar successen worden gevierd… Zoiets…

We worden ontvangen door een vriendelijke dame. Ze laat ons de ruimte zien die we vandaag tot onze beschikking hebben, laat zien waar we koffie kunnen pakken en nodigt ons uit om met haar en haar collega’s te lunchen in de daarvoor bestemde ruimte.

Henk HokseOp de agenda staat allereerst een afspraak met Henk Hokse, partner bij EY en inmiddels al ruim 20 jaar werkzaam bij een van de grootste financiële dienstverleners van Nederland. Henk vertelt vol trots over de familiecultuur binnen EY Zwolle en legt uit hoe ze deze cultuur trachten te waarborgen. Bijvoorbeeld door het buddysysteem en de counseling family bijeenkomsten. Hij vertelt over de ontwikkelingen die EY de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Zo is er kritisch gekeken naar de klantenportefeuille en is EY doorgegaan met de klanten die qua risicoprofiel en omvang het beste passen in nauwe samenhang met het aantal mensen dat binnen EY werkzaam is. Dat betekent dat EY afscheid heeft genomen van klanten en zo mede de work life balance hersteld. Nu niet alleen met woorden, maar heel duidelijk en veel beter dan ooit te voren in de praktijk. De werkelijk te verwachten uren zijn ingepland, er is goed gekeken naar de reistijd van de mensen en of het soort klant bij iemand past.

UnsalTanNog voordat Henk is uitgesproken klopt Unsal Tan op de deur. Aan hem de beurt ons verder mee te nemen in de organisatie EY. Unsal geeft ons een beter beeld bij de functie van Senior Staff en legt uit hoe het harde werken en de daaruit voortvloeiende resultaten worden afgewisseld en gevierd met toffe bijeenkomsten, zoals skiën, borrels, etentjes en andere gave initiatieven. Tevens legt hij uit dat flexibiliteit wordt gevraagd, maar ook mag worden genomen. Dat betekent dat je in goed overleg ook je werktijden enigszins flexibel kunt invullen en best de files eens kunt ontwijken door even thuis op te starten. Als je eerder thuis wilt zijn, omdat je wilt sporten of thuis moet zijn voor een belangrijke gebeurtenis dan is dit altijd bespreekbaar. Flexibiliteit gaat duidelijk twee kanten op. EY vraagt best veel, maar daar mag je ook wat voor terug vragen.

BasWitjesEven enthousiast als zijn voorganger schuift ook Bas Witjes, Senior Manager binnen EY, bij ons aan tafel. Nadat hij een nieuwe ronde koffie heeft ingeschonken begint hij te vertellen over de reden dat hij zijn vorige baan heeft ingeruild voor een carrière binnen EY. Hij vertelt over de kansen die EY biedt en legt uit hoe het educatie programma voor medewerkers er uitziet. Als we hem vragen een aantal eigenschappen te noemen die kenmerkend zijn voor EY Zwolle zegt hij:  menselijk, eerlijk, transparant en gemoedelijk. Hij vult hier meteen op aan dat nieuwe collega’s ook aan deze kenmerken moeten voldoen en vult dit aan met termen als flexibel, snel kunnen schakelen, nauwkeurig, makkelijk in het leggen van contact en stevig in je schoenen staan.

DanielGrootZwaaftinkDaniël Groot Zwaaftink is partner bij EY en mede verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe medewerkers. Vol trots vertelt hij over klanten waar EY voor werkt en over de manier waarop mensen zich binnen EY kunnen ontwikkelen. En over hoe een relatief klein kantoor als Zwolle toch profiteert van de voordelen van grote organisatie. Je leert in korte tijd enorm veel en EY Zwolle heeft cliënten van middelgroot tot groot, nationaal en internationaal en in vrijwel alle sectoren. Daniël legt uit dat EY veel werkt met datanalyse in de controle en hier loopt EY mee voorop. Een andere manier van controleren met veel meer diepgang en toegevoegde waarde voor de cliënten. Cliënten zijn zeer enthousiast net zoals onze mensen.

MaaikeWestraAls laatste maken we kennis met Maaike Westra. Zij maakte anderhalf jaar geleden de overstap van een kleiner kantoor naar EY. Ze stond stil in haar ontwikkeling en kreeg meer behoefte aan gelijkgestemde collega’s om mee te sparren en kennis te delen. De overstap bleek een goede keuze. Als we Maaike vragen naar haar worklife balance legt ze uit dat ze een aantal maanden per jaar hard werkt aan haar carrière en vaardigheden. Maar een zomervakantie van maar liefst 5 weken maakt een hoop goed. Dat geldt ook voor het feit dat Maaike wekelijks als docent op Nyenrode aan het werk is en daardoor haar baan in een parttime functie uitoefent.


Tja, of het beeld dat wij vooraf hadden nu echt klopt? De mooie pakken en stijlvolle jurken wel. Een attachékoffer zijn we niet tegengekomen. Maar wat vooral opviel was de openheid van de medewerkers en de informele sfeer en omgang met elkaar. 

Marion Kok - Managing Consultant - FinanxeCarrièremogelijkheden binnen EY 


Ben je benieuwd naar de carrièremogelijkheden binnen EY of wil je een keertje vrijblijvend kennismaken? Neem contact op met Marion Hetebrij 06-53 59 37 30