Ffpers overzicht

Finanxe Finance Professionals, wie zijn ze, wat kunnen ze?

19 mei 2017

Alle blogs

Is uw controller uitgevallen wegens ziekte of komt u door het implementeren van een nieuw software systeem handen tekort? Is er binnen uw organisatie een tijdelijk capaciteitsprobleem? Finanxe heeft een team van interim finance professionals die graag voor u aan de slag gaan.

Finanxe Finance Professionals, wie zijn dat?
Ons team bestaat uit interim professional met de vakspecialisatie Finance, die tijdelijk inzetbaar zijn op diverse vraagstukken. Het zijn HBO+/WO financials met een aantal jaren werkervaring. Een Finanxe finance professional is gewend om flexibel, dynamisch en projectmatig zijn opdrachten in te vullen.

In welke situatie kan ik een Finanxe Finance Professional inschakelen?
Als uw organisatie met piekwerkzaamheden te maken heeft, met ziekte of met het vertrek van een collega. Als er om welke reden dan ook behoefte is aan extra capaciteit, dan kan het inschakelen van een Finanxe interim professional een geschikte oplossing zijn. Opdrachten variëren in tijdsduur en niveau, van drie maand tot een jaar en van junior tot senior. 

Voorbeeld: recent kwamen we in contact met een organisatie met een onderbezette planning & control afdeling. De vraag aan ons was om deze afdeling voor een half jaar met twee personen te versterken. Bij een groot financial shared service centre is regelmatig extra ondersteuning nodig, ook in die situatie zijn onze interim professionals uitstekend in te zetten.

Structurele tijdelijke inhuur
Bij veel organisaties is de hoeveelheid werk gedurende het jaar niet gelijk. Binnen een finance afdeling wordt dan vaak een flexibele schil gecreëerd die mogelijkheid biedt om regelmatig extra capaciteit in te zetten. Vooral binnen grotere organisaties met een finance afdeling van 50 tot 150 fte is vaak behoefte aan structurele flexibiliteit. 

Wat kan een Finanxe finance professional voor mijn organisatie betekenen?
Als binnen een groot bedrijf plotseling een controller uitvalt vanwege een burn-out kan daar morgen een Finanxe interim professional instromen, zodat de werkzaamheden doorgaan en de productiviteit gewaarborgd blijft. Of, wanneer een organisatie overgaat tot de implementatie van een nieuw software systeem en extra mensen nodig zijn om de dagelijkse werkzaamheden door te laten gaan. Nog een voorbeeld: bij de oprichting of professionalisering van een shared service centre worden diverse administraties geimplementeerd en gecentraliseerd en is behoefte aan extra ondersteuning. Allemaal voorbeelden van situaties waarin een Finanxe finance professional uitstekend inzetbaar is.

Waarin onderscheiden interim professionals zich?
Een Finanxe finance professional is gewend aan de dynamiek van veranderende omgevingen. Hij of zij is gewend om binnen verschillende branches te werken en breed inzetbaar. Interim professionals zijn gewend om onder druk te werken en hebben een hoog denk- en kennisniveau. Ze zijn breed inzetbaar in zowel generieke als specialistische rollen, uiteraard zijn er binnen ons team van interim professionals bepaalde specialisten. Voor elk vraagstuk op het gebied van finance kan een Finanxe finance professional de geschikte oplossing bieden. Het gaat er vooral om dat de organisatie ervan verzekerd is dat de werkzaamheden op een bepaald kwaliteitsniveau worden uitgevoerd.

Ik kan toch ook een ZZPer inhuren of zelf iemand aannemen?
Dat kan natuurlijk. Voordeel van het inhuren van een Finanxe finance professional is dat het financieel gezien aantrekkelijk is. Het risico van ziekte en overige uitval ligt daarnaast volledig bij Finanxe en ook rond de wet DBA loopt u als organisatie geen risico. Al onze Finanxe finance professionals hebben een contract bij Finanxe en daarbij een gezonde werkgever achter zich staan. U kunt als organisatie uiteraard zelf iemand tijdelijk in dienst nemen. De vraag is echter of u iets structureel wilt invullen of dat het gaat om een tijdelijke invulling die elk moment verlengd of gestopt kan worden.

Hoe weet ik dat een Finanxe Finance Professional echt geschikt is?
Alle Finanxe finance professionals beschikken over een portfolio met door hen uitgevoerde opdrachten en referenties. Door de brede werkervaring hebben ze kennis van diverse systemen en werkmethoden. Het zijn proactieve vakmensen die communicatief vaardig zijn, zelfstandig en in teamverband kunnen werken. Finanxe zorgt voor een constante begeleiding en bijscholing van haar finance professionals, zowel inhoudelijk als gericht op persoonlijke ontwikkeling.

Maar goed, er is eigenlijk er maar 1 manier om echt te ontdekken hoe geschikt onze interim professionals zijn en dat is door kennis te maken en het gewoon te proberen! Ervaar hoe onze mensen ook aan uw organisatie een waardevolle bijdragen kunnen leveren. U kunt uiteraard altijd in gesprek met onze consultants en kennismaken met onze Finanxe finance professionals. We hopen dat u in de toekomst zelf de positieve bijdrage van onze finance professionals gaat ervaren!