Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) Dr. S. van Mesdag Ingang

Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) Dr. S. van Mesdag zoekt een Senior salarisadministrateur

19 juli 2021

Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) Dr. S. van Mesdag in Groningen behandelt circa 260 mannelijke tbs-patiënten. Patiënten die een delict hebben gepleegd en daarvoor meestal een straf hebben uitgezeten in de gevangenis. Maar ook: mensen die vanwege psychiatrische en vaak ook verslavingsproblematiek, niet goed functioneren en mede daardoor het delict pleegden. Om te voorkomen dat ze opnieuw de fout in gaan, worden ze bij van Mesdag behandeld. Een dankbare taak waar bijna 600 medewerkers een belangrijke bijdrage aan leveren. Zo ook de HR –afdeling binnen van Mesdag waar een interessante vacature is ontstaan. Benieuwd? Janet Redeker en Boukje Faber-Potjewijd vertellen je er graag meer over.

Wie ben je en wat doe je precies bij van Mesdag?

 

Janet Redeker“Ik ben Janet Redeker. Vorig jaar maakte ik al kennis met van Mesdag toen ik als Manager a.i. bij het bedrijfsbureau aan de slag ging voor de verdere ontwikkeling van de dienstverlening. Nu ben ik als Manager HR a.i. wederom ingezet bij van Mesdag. Een andere afdeling met andere uitdagingen, maar met wederom het juiste gevoel. Je kunt hier snel schakelen om de procesgang zo soepel mogelijk te laten verlopen en dat werkt heel prettig.” 

Boukje Faber-Potjewijd“Aangenaam, ik ben Boukje Faber-Potjewijd en ben als interim salarisadministrateur bezig met het controleren van vrijwel alles wat voorbij de salarisadministratie komt. Denk aan de loonaangiftes, de pensioenaangiftes, dat soort zaken. Het is een heel zelfstandige functie waarin ik tegelijkertijd samenwerk met onder andere de adviseurs en de personeelsadministratie.”

 

GA DIRECT NAAR DE VACATURE 

JE KUNT HIER SNEL SCHAKELEN OM DE PROCESGANG ZO SOEPEL MOGELIJK TE LATEN VERLOPEN

Hoe ziet de HR afdeling eruit?

Boukje: "De HR-afdeling bestaat uit HR-advies en de HR-administratie. De administratie bestaat uit drie personeelsadministrateurs, één sr. personeelsadministrateur en één salarisadministrateur. Zij houden zich voornamelijk bezig met mutaties, zodat elke maand duidelijk vertaald is wat de HR-adviseurs hebben afgesproken en dat iedereen zijn salaris ontvangt zoals het moet. Onze vier HR-adviseurs hebben de taken verdeeld. Eén persoon is verantwoordelijk voor Arbo en Inzetbaarheid, één collega is verantwoordelijk voor opleiding en ontwikkeling en twee Adviseurs zijn breed inzetbaar. En dan hebben we nog een assistent HR die ons ondersteunt en op (bijna) alle vragen antwoord weet. Er heerst een goede sfeer. Samenwerken is echt het codewoord op de afdeling. We hebben ieder onze eigen functie en taken, maar we sparren heel veel met elkaar. Die samenwerking is nodig om elkaar beter te maken, maar ook om aansluiting te houden met bijvoorbeeld de financiële administratie waar uiteindelijk de salarissen ook echt verwerkt worden."

Hoe zou je de cultuur van van Mesdag omschrijven?

Janet: “Er heerst hier een hele open, vriendelijke en constructieve cultuur. Mensen willen graag dat zaken goed geregeld zijn en als blijkt dat dit op een bepaald punt niet het geval is, is de bereidheid om op zoek te gaan naar een oplossing heel groot. Je hoeft hier nooit alleen een probleem op te lossen. Mensen zijn flexibel, denken graag mee.” Boukje vult aan: “Medewerkers binnen de zorg zijn niet altijd administratief onderlegd, dat geldt ook bij van Mesdag. Het is dan ook van belang dat je de tijd neemt om zaken uit te leggen. Die bereidheid is er aan alle kanten. De sfeer is informeel, tegelijkertijd is er een wat meer hiërarchische cultuur als het gaat om de veiligheidsaspecten. Die twee werelden leven naast elkaar. Dat is het bijzondere van een setting als deze.”

En jullie zijn op zoek naar een nieuwe collega, waar hopen jullie op?

Janet: “Ik hoop op iemand die communicatief vaardig is, iemand die de samenwerking met collega’s en de financiële afdeling opzoekt.” Boukje: “We hebben iemand nodig die ook echt de diepte ingaat. Het verwerken van de mutaties gaat heel erg goed, we automatiseren steeds meer en daar zal de nieuwe collega ook een mooie rol in kunnen spelen. Hij of zij kan daar echt een kartrekkersrol in gaan vervullen. Hoe kunnen de processen nog verder geoptimaliseerd worden? Waar valt nog winst te behalen als het gaat om de processen? Dat zijn zaken die de komende tijd opgepakt kunnen worden.” Janet: “En iemand met humor, we zitten niet te wachten op iemand die alleen maar met z’n neus in de computer duikt. We hebben veel lol met elkaar en het is fijn als iemand daarin mee kan gaan. De afdeling verdient echt een leuke collega".

Je krijgt hier de kans om kleur af te geven

Waarom moet iemand solliciteren op deze functie, wat is zo gaaf aan werken bij van Mesdag?

Boukje: “Het is een heel zelfstandige baan waarin je goed kunt samenwerken met fijne collega’s en waar je elke maand trots kan zijn op wat je als afdeling hebt opgeleverd. Het is ook gewoon heel leuk en leerzaam om als spin in het web je input op te halen bij HR om vervolgens output te leveren aan de finance afdeling". Janet: “Je doet er hier toe als persoon en krijgt de kans om kleur af te geven. Jouw inbreng kan bepalend zijn voor de verdere ontwikkeling van de afdeling en daarmee voor van Mesdag. Ik werk hier met heel veel plezier, dat gun ik een ander ook.”

Mark NabermanHeb jij zin om aan de slag te gaan als bij van Mesdag?  

Neem contact op met Mark Naberman:

06-41215645 

 

 


Over Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag

Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) Dr. S. van Mesdag LOGOForensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag heeft een maatschappelijke opdracht: patiënten behandelen die voor de samenleving en/of voor zichzelf een gevaar vormen. We behandelen patiënten met een psychiatrische stoornis met als doel een herhaling van het delictgedrag te voorkomen. Zo dragen wij bij aan de veiligheid van de samenleving en kunnen we het perspectief van onze patiënten op een betekenisvol bestaan verbeteren. Deze maatschappelijke opdracht kunnen we alleen bereiken met goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers die waardevol werk verrichten.