Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Goede voornemens! Een goed CV! Combineer en start 2016 succesvol!

13 januari 2016

Alle blogs

De kans is best groot dat jij, net als iedereen, met de kerstdagen: A. net iets teveel hebt gegeten, B. je de laatste tijd net iets minder vaak (nooit!?) bent gaan sporten en C. er een aantal plannen/dromen voor 2015 (on)bewust op de lange baan terecht zijn gekomen.

Je komt er niet onderuit: het begin van 2016 staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. En waar je ook niet aan ontkomt: de goede voornemens! Heb jij ze al hardop uitgesproken?

Dit was 2015: ‘Carrièretechnische terugblik

Goede voornemens’Kleine kans dat jij de postcode- of staatsloterij oudejaarstrekking (ook zo’n cliché) hebt gewonnen. Ook in 2016 moeten de rekeningen betaald worden en daarvoor is een baan belangrijk. Gelukkig niet alleen voor het salaris, ook voor tal van andere persoonlijke redenen. Ook carrièretechnisch is dit een goed moment om terug te blikken en over je ambities na te denken.

Ik won de jackpot

Mijn lot uit de loterij kwam niet op 31 december maar al een paar maanden eerder. Via mijn netwerk heb ik sinds 1 oktober een super gave uitdagende baan bij Finanxe. Een nieuwe baan was niet direct een goed voornemen van me, maar nadenken over mijn ambities deed ik zeker. Ook begon ik eind vorig jaar na te denken over het schrijven van een blog. Een goed voornemen waar ik, zoals je leest,  in 2016 direct mee ben begonnen.

2016: ambities ft. voornemens

En hoe sta jij ervoor qua carrière? Tijd voor een nieuwe stap? Wat zijn je voornemens? Ga je aan de slag om die nieuwe baan te vinden? Maak je eindelijk tijd vrij in je drukke agenda om vrijwilligerswerk  te gaan doen? Besluit je nu toch echt van start te gaan met die cursus/opleiding die jou helpt bij je ontwikkeling en eventuele promotie?

Welke werkgever wil er nu niet een sociale, betrokken, ambitieuze & gezonde medewerker. Want natuurlijk ga je nu standaard 3x per week squashen of voetballen en gezonder eten… Hierdoor pas je weer in die perfecte sollicitatie outfit (die na de decembermaand toch een beetje strak zat) en kun je een stralende foto van jezelf op je CV plaatsen!

Volhouden en aan de slag!

Gaat het jou (in tegenstelling tot veel anderen) lukken? Je goede voornemens volhouden? Als je graag een stap wilt maken en op zoek gaat naar een nieuwe baan wil ik je op weg helpen. Naast een goed netwerk (wat mij aan mijn baan hielp) is een goed CV namelijk erg belangrijk. Binnen een paar seconden moet iemand een helder beeld hebben van jou en al je ervaringen en competenties. Daarom hieronder 7 basistips voor een volledig CV.

LinkedIn

Vergeet vervolgens niet je LinkedIn profiel met al je goede voornemens en de inhoud van je CV te updaten. Dit is anno 2016 DE manier om een goed ‘online’ CV te presenteren aan je netwerk! Twee vliegen in één klap!

Heel veel succes!