Graf Finanxe vacature

Graf Holland is op zoek naar een Finance Controller

6 september 2023

Alle blogs

Graf Holland is wereldwijd toonaangevend in de levering van garnituren voor de spinindustrie, evenals voor producenten en machinebouwers van non-wovens. Kerncompetenties liggen in het verwerken van textielvezels van elk type en de productie van technologiecomponenten. Dat klinkt allemaal heel specifiek, en dat is nou juist het interessante. 


Een sleutelrol in de wereldwijde textielindustrie 

Met haar thuisbasis in Nederland, onderscheidt Graf Holland zich door haar expertise in de fabricage van hoogwaardig machinecomponenten voor de textielproductie. De synergie tussen deze geavanceerde processen stelt Graf Holland in staat om hoogwaardige draad en garnituren te leveren die voldoen aan de hoogste eisen. Met een schat aan ervaring en technische deskundigheid speelt Graf Holland een sleutelrol in het ondersteunen van de textielindustrie bij het bereiken van hun productiedoelen met superieure materialen en ongeëvenaarde betrouwbaarheid. Graf Holland is gevestigd in Enschede en maakt deel uit van de in Rapperswil, Zwitserland gevestigde Graf Group, een dochteronderneming van de Rieter Group.

De kans dat je een kledingstuk bezit dat door de producten van Graf bewerkt is, is groot!

In gesprek met Raymond te Vaarwerk, Finance Controller bij Graf Holland

“Als financieel controller heb je een cruciale rol binnen het bedrijf. Je bent verantwoordelijk voor het beheren en controleren van alle financiële aspecten van de organisatie. Je speelt een sleutelrol in het waarborgen van de financiële gezondheid en het succes van het bedrijf. Je houdt je bezig met het opstellen en analyseren van belangrijke financiële rapporten, zoals balansen, winst- en verliesrekeningen en kasstroomoverzichten. Je bent betrokken bij het opstellen van budgetten en financiële prognoses, waarmee je het management helpt bij het stellen van doelen en het monitoren van de voortgang” zegt Raymond. 

Graf Holland is een echt productiebedrijf 

Je bent verantwoordelijk voor het implementeren en handhaven van interne controlesystemen. Je zorgt ervoor dat financiële processen voldoen aan regelgeving en bedrijfsbeleid, en je helpt mogelijke risico's te identificeren en te verminderen.

Je analyseert financiële gegevens om inzicht te krijgen in trends en prestaties. “Het is een echt productiebedrijf. We zijn informeel en we hebben veel contact met het moederbedrijf in Zwitserland” legt Raymond uit. “Als Finance Controller ben je een essentiële schakel in het bedrijf, waarbij je niet alleen de financiën beheert, maar ook waardevolle inzichten en advies levert die bijdragen aan het succes en de groei van de organisatie.”

We moeten van een one-man-show naar een teamshow

De finance-afdeling van Graf Holland

De Nederlandse afdeling van Graf Holland in Enschede bestaat uit drie gedreven medewerkers. Raymond draagt in de loop van volgend jaar het stokje over aan een nieuwe Finance Controller. Raymond: “Het is een zelfstandige functie. Dat betekent dat je tamelijk autonoom aan het werk gaat, je hebt hierbij wel veel contact met je collega’s uit Zwitserland, die je ook met enige regelmaat bezoekt.”

“Ook op communicatief vlak moet je sterk in je schoenen staan” vult Raymond aan. “Als Finance Controller heb je soms nieuws dat niet aan de verwachtingen voldoet. Het is dan belangrijk om objectief te blijven en je te beperken tot de feiten. Zo kun je samen met collega’s en leidinggevenden tot een oplossing komen.”

Advies van Raymond: 

Solliciteer nu voor de rol van Finance Controller bij Graf Holland en maak deel uit van een wereldleider in de textielindustrie. Breng je financiële expertise naar ons gespecialiseerde team, waar je de financiële gezondheid van het bedrijf bewaakt, strategische inzichten biedt en bijdraagt aan groei. Met ons unieke en geavanceerde productieproces en sterke marktpositie bieden we een dynamische omgeving om je vaardigheden te benutten en te groeien als Finance Controller bij Graf Holland in Enschede. 


 

Sander Alberink FinanxeBen jij toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan hier de vacature door en reageer! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sander.

Sander Alberink
06-51068896