Vingino

Kinderkleding merk Vingino zoekt Credit Controller

26 maart 2021

In twintig jaar groeide Vingino uit tot het grootste kinderkleding merk van Nederland en eind 2019 lanceerden ze, niet onverdienstelijk, het merk Raizzed. Dynamisch, dat woord komt regelmatig terug in ons gesprek. Logisch, gezien de stappen die Vingino in de afgelopen jaren heeft gezet. Vandaag gaan we in gesprek met Gerben Minnesma, CFO bij Vingino, over de vacature die is ontstaan.

Gerben Minnesma

Gerben Minnesma - VinginoVoordat we Gerben alles vragen over de cultuur binnen Vingino, de finance afdeling en de reden dat hij op zoek is naar een Credit Controller, vragen we hem zichzelf voor te stellen. Hij begint enthousiast te vertellen. “Aangenaam. Ik ben nu iets meer dan vijf jaar financieel directeur bij Vingino. Ik ben verantwoordelijk voor alles op het gebied van Finance & Control, maar ook IT, HR en Legal. Een nogal brede portefeuille die goed bij me past. Ik heb een financiële achtergrond, heb economie gestudeerd en daarna zes jaar bij EY gewerkt. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven en altijd in heel dynamische omgevingen gewerkt. Ik heb veel ervaring opgedaan in de entertainmentindustrie, heb ook veel affiniteit met logistieke processen en ik heb nog 5 jaar als ZZP’er gewerkt. Uiteindelijk dus de overstap gemaakt naar Vingino. Ik reis wekelijks vanuit het hoge noorden naar Ermelo. Dat doe ik met veel plezier, want ik heb het hier enorm naar mijn zin.”

Vingino

“Vingino bestaat dit jaar 20 jaar. Wij zijn actief in kinderkleding. We maken kleding voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 16 jaar waarbij de focus ligt op kinderen in de basisschoolleeftijd. We zijn uitgegroeid tot grootste kinderkleding merk van Nederland en doen het ook erg goed in West-Europa, met name in Duitsland. Eind 2019 zijn we een tweede merk begonnen, genaamd Raizzed.

We doen eigenlijk alles in huis behalve het produceren van de kleding. Maar het proces vanaf het schetsen tot het versturen naar de klant doen we zelf.

Veel mensen denken dat Vingino Italiaanse roots heeft, maar we zijn echt een Oer-Hollands bedrijf.”

Vingino Ermelo

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg

Vingino is dus een familiebedrijf, wat merk je daarvan?

“Dat klopt. De oprichters zijn nog steeds betrokken bij het bedrijf. Zij zijn de DNA bewakers van Vingino en met name betrokken bij de marketing-, styling- en sourcingactiviteiten van het bedrijf. Verder merk je het aan de mentaliteit van de medewerkers: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. In de loop der jaren is er wel een mix ontstaan van medewerkers van het eerste uur die uit de regio komen en bijvoorbeeld medewerkers die wat minder lang in dienst zijn en in het westen wonen. Dat doet iets met de dynamiek, dat zorgt voor een bepaalde diversiteit. Het gevoel van saamhorigheid is altijd gebleven. En wat heel sterk leeft is dat we alleen genoeg nemen met het beste van het beste. Dat maakt ons als merk ook zo sterk en onderscheidend.”

De finance afdeling, hoe ziet die eruit?

“De finance afdeling bestaat uit een controller, mijn rechterhand. Hij stuurt de afdeling aan. Verder zijn er twee financieel administratief medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het verwerken van de inkoopfacturen, het voorbereiden van de betalingen, dat soort zaken. En ik hoop natuurlijk binnenkort een Credit Controller aan dit team toe te mogen voegen, haha. Het zijn sociale collega’s met veel verstand van zaken. Ze weten wat er speelt binnen de organisatie en ook bij onze klanten. Tevens onderhouden ze contact met leveranciers en diverse afdelingen binnen Vingino. Een stabiel team, heel prettig om mee te werken.”

Op wat voor type hoop je?

“Ik hoop op een dynamische collega. Iemand die de verbinding zoekt met zowel collega’s als met klanten. Iemand die sociaal vaardig is, communicatief sterk en die zichzelf intern durft te laten zien. Verder is het belangrijk dat de collega de Duitse taal beheerst. Hij of zij hoeft het niet vloeiend te spreken, maar ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat Duitse klanten het liefst in hun eigen taal worden aangesproken en dan werkt het toch het beste als je de taal goed beheerst. Het lijkt zo een hele waslijst, maar ik zoek gewoon een frisse persoonlijkheid die flexibel kan denken en handelen binnen de geldende kaders.” 

Ik zoek een frisse persoonlijkheid die flexibel kan denken en handelen

Wat mag de nieuwe collega van jou verwachten?

Grootste kinderkleding merk Nederland 'Vingino' zoekt Credit controller“Dat is een goede vraag. De controller wordt zijn of haar directe leidinggevende, maar ik sta in heel direct contact met eigenlijk de gehele afdeling. Zeker ook met de nieuwe collega. We zullen zo nu en dan even samen zitten om zaken af te stemmen. Daarnaast neem ik in afwezigheid van de controller de honneurs voor hem waar. Verder is er tijdens de piek van het uitleverseizoen, dus bij het leveren van de zomer- en wintercollectie, veel afstemming nodig. Dat zijn momenten waarop ik graag aanhaak. Dan bespreken we bijvoorbeeld de voortgang van onze top100 klanten. En ik zit fysiek op dezelfde verdieping, dus ik loop regelmatig even binnen. Gewoon, om te horen hoe het gaat.”

Waar moet iemand reageren op deze vacature? Wat is er zo gaaf bij Vingino?

“Als je wil werken bij een dynamisch bedrijf waar geen dag hetzelfde is, dan ben je hier in Ermelo aan het juiste adres. Het is een soort warm welkom, elke dag opnieuw. Dat zit hem in hoe het pand eruit ziet, de collega’s die hier werken en de veelzijdigheid aan functies die hier worden vervuld. Het is jong en dynamisch, het is een prachtig merk. Er is altijd een gezonde hectiek, we doen het samen.” 

Angela Jongman - Managing Consultant - FinanxeHeb jij zin om aan de slag te gaan als Credit Controller bij Vingino?

 

Neem contact op met Angela Jongman via 06-29586655 of via