Contact  (1)

Hanzestrohm zoekt Manager Business Control

20 juli 2023

Alle blogs

Een trots en technisch familiebedrijf waar de medewerkers voorop staan: dat is Hanzestrohm in een notendop. We gaan in gesprek met John Pannen, directeur Financiën en Organisatie: “Wat je kunt verwachten als Manager Business Control? Jij bent een strategische gesprekspartner voor de business managers en zorgt voor uitdaging en advies voor onze werkmaatschappijen. Vanuit jouw functie speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van je team én onze mensgerichte, ambitieuze organisatie.”

Als familiebedrijf biedt Hanzestrohm vanuit een technisch merkenportfolio specialistische producten en diensten aan. John vertelt: “Onze Hanzestrohm-ondernemingen zien kennis als een onderscheidende kracht. Kennis over oplossingen voor bouw, industrie en infrastructuur.” Met 125 enthousiaste medewerkers vormt het bedrijf de schakel tussen verschillende toonaangevende buitenlandse leveranciers en groothandels in de Nederlandse markt. 

Samen staan we sterk

De Hanzestrohm-ondernemingen bedienen hun klanten vanuit het hoofdkantoor in Zwolle en vestigingen in Alphen aan den Rijn en Oud-Beijerland. Uit welke ondernemingen bestaat Hanzestrohm? John legt uit: “Er zijn vier Hanzestrohm-ondernemingen: Hemmink, KWx Metercare, Kairos en Fortona. Met Hemmink leveren we met veel persoonlijke aandacht elektrotechnische oplossingen en concepten voor de woning- en utiliteitsbouw en de industrie. Het productportfolio van Hemmink is opgedeeld in drie kennisgebieden: ‘Veilig en Comfortabel Wonen’, ‘Slim en Snel Installeren’ en ‘Industrieel Kabelmanagement’. Daarnaast hebben we KWx Metercare met een eigen kalibratie- en reparatielaboratorium.”

“Met Kairos vergroten we de toekomstbestendigheid van Hanzestrohm door te investeren in scale-ups met technische oplossingen voor een verantwoorde wereld. Tot slot dragen we met Fortona een steentje bij aan de energietransitie. We hebben een concept ontwikkeld voor duurzaam energiegebruik. Het Fortona-portfolio bestaat onder andere uit duurzame energieopslagsystemen, energiemanagement, bi-directionele laadstations en omvormers. Fortona is volledig gericht op de energietransitie en DC Microgrids. De combinatie van maatschappelijke en technische kennis en ondersteuning biedt klanten nieuwe kansen op het gebied van peakshaving, kostenbesparing en energieonafhankelijkheid. Een mooie nieuwe ontwikkeling voor onze organisatie en voor een duurzame toekomst.” 

Duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en ontwikkeling

Hanzestrohm is een zeer mensgerichte organisatie. De medewerkers staan dan ook op nummer één. Zo is Hanzestrohm vanaf 2017 bekroond tot World-class Workplace (voorheen ‘Beste Werkgever’). Ook duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke thema's binnen de organisatie.

Hoe dat er in de praktijk uitziet? “We vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen gelukkig is in het werk. Daarom hebben we allerlei programma's om gezondheid en werkgeluk te stimuleren. We faciliteren bijvoorbeeld een health check, gesprekken met een lifestyle coach, wekelijks vers fruit, en maandelijks een stoelmassage. Zo blijven we met z'n allen bewust van onze levensstijl en verminderen we stress.”

Onder het motto ‘een leven lang blijven leren’, kunnen medewerkers ook korte cursussen of diepgaandere opleidingen volgen. “Via ons personeelssysteem kun je naar het GoodHabitz-platform", vertelt John. “Hier kun je allerlei korte online trainingen volgen, zoals bijvoorbeeld het verbeteren van samenwerkingsvaardigheden of je communicatiestijl. Wil je meer verdieping? Dan kun je je ook aanmelden voor een volledige opleiding of cursus. Dus ben je gemotiveerd om jezelf verder te ontwikkelen op professioneel vlak? Dan geven we daar alle ruimte voor!”

Omdat je met zoveel verschillende collega's werkt, is het dus fijn als je makkelijk de verbinding legt met je gesprekspartner. Zo haal je het beste uit mensen naar boven, en inspireer en coach je ze.”

Babbelen en business

Een gezellige, collegiale sfeer, veelzijdige werkzaamheden en een inspirerende werkomgeving. Als je aan de slag gaat bij Hanzestrohm krijg je het allemaal. “Sinds 2020 hebben we een mooi, nieuw pand en dat zorgt voor een fijne werkomgeving. Daarnaast zijn de collega's gemotiveerd en gezellig. Je begint je dag altijd met een babbeltje, we pakken een kopje koffie of thee en gaan aan de slag.”

De werkzaamheden van de Manager Business Control zijn erg divers. “Jij bent de vraagbaak voor onze businessmanagers. Je gaat met de verantwoordelijken in gesprek over de plannen en processen die lopen. En natuurlijk bekijk je dit door een financiële bril. Je daagt de business managers uit om KPI's op te stellen voor projecten en plannen. Jij kijkt vervolgens hoe die KPI's zich door het jaar heen ontwikkelen: behalen we de KPI's? En waar kunnen we nog ondersteunen of verbeteren?”

Als Manager Business Control ben je de schakel tussen de verschillende businesslijnen. “Je hebt niet alleen veel contact met de verschillende Hanzestrohm-ondernemingen, maar zit bijvoorbeeld ook bij het MT van Hemmink en je bent lid van het Shared Service Center MT. Je bent gesprekspartner voor directie en management en het aanspreekpunt voor juridische thema's vanuit de business. Omdat je met zoveel verschillende collega's werkt, is het dus fijn als je makkelijk de verbinding legt met je gesprekspartner. Zo haal je het beste uit mensen naar boven, en inspireer en coach je ze.”

Kwaliteiten en affiniteiten

Initiatief tonen, doortastend zijn en resultaatgericht te werk gaan. Dat zijn belangrijke kwaliteiten voor een Manager Business Control. Maar ook strategisch denken is essentieel. “Vanuit deze functie geef je input op de strategie vanuit de financiële afdeling. Deze input verzamel je door te sparren met de Finance-afdeling. Als Manager Business Control geef je leiding aan de Financieel Controller die op zijn beurt leidinggeeft aan drie (Senior) Administratief Medewerkers en de Assistent Controller.”

Als onderdeel van het MT van het Shared Service Center ben je ook veel bezig met de thema's duurzaamheid en digitalisering. “Met de vernieuwde wet- en regelgeving gaat duurzaamheid een steeds grotere rol spelen en jij gaat mee op deze duurzaamheidsreis. Wat moet er worden vastgelegd en gerapporteerd? Wat moet er in de keten gebeuren? Je denkt mee, adviseert en voert uit. Affiniteit met duurzaamheid en gevoel voor digital zijn dus mooi meegenomen.”

Kortom: ben jij de sparringpartner voor onze organisatie en verstrek je graag passend advies? Ga je op een verbindende en goed onderbouwde manier te werk? En ga je met veel plezier en energie aan de slag voor de verschillende werkmaatschappijen binnen Hanzestrohm? Dan zijn we op zoek naar jou als Manager Business Control. De volledige vacature vind je hier!